Výberové konanie

VK/2020/1575 - generálny Å¡tátny radca - vedúci Å¡tátny zamestnanec - generálny riaditeľ sekcie


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/1575 - generálny Å¡tátny radca - vedúci Å¡tátny zamestnanec - generálny riaditeľ sekcie

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
vonkajÅ¡ie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
22. Jún 2020
Termín na podanie žiadosti:
29. Jún 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643
Organizačný útvar:
sekcia sociálnej politiky
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.11 - Práca, inšpekcia práce, sociálne veci a rodina
Funkcia:
generálny štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
generálny riaditeľ sekcie
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba stratégie a štátnej politiky na úrovni ministerstva.

Detaily:

Tvorba štátnej politiky v oblasti sociálnej politiky, sociálneho vylúčenia, chudoby, pomoci v hmotnej núdzi, sociálne vylúčených spoločenstiev, sociálnych služieb, dlhodobej zdravotno-sociálnej starostlivosti, peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a lekárskej posudkovej činnosti v pôsobnosti sekcie. Koordinácia vypracúvania koncepcií a stratégií v oblasti sociálnej inklúzie ohrozených a marginalizovaných skupín, vrátane koncepcií sociálnej inklúzie občanov so zdravotným postihnutím a starších ľudí, koncepcie v oblasti sociálne vylúčených spoločenstiev, národných priorít rozvoja sociálnych služieb na základe sociálno-ekonomických a právnych, štatistických, demografických a ďalších analýz, legislatívne zámery pred prípravou zákonov z vecného hľadiska. Koordinovanie plnenia úlohy hlavného kontaktného miesta pre problematiku vykonávania Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím, zabezpečovania úlohy súvisiacej s akreditačným procesom, ako aj rozhodovaciu činnosť vo veciach akreditácií pre oblasť sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, pričom v tejto oblasti úzko spolupracuje so sekciou rodinnej politiky. Tvorba stratégie a štátnej politiky, koncepcií a programov dlhodobého rozvoja spoločenského systému v oblasti sociálnej politiky. Koordinovanie vypracúvania legislatívnych zámerov pred prípravou zákonov z vecného hľadiska, vypracúvanie návrhov príslušných vykonávacích predpisov a analyticko-prognostických materiálov.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Áno
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Anglický (B2 – Úroveň stredne-pokročilá) Francúzsky (B2 – Úroveň stredne-pokročilá) Francúzsky (B2 – Úroveň stredne-pokročilá)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Áno
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
vyžaduje sa pre stupeň utajenia „Vyhradené“ u vybraného úspešného uchádzača po jeho prijatí na obsadzované miesto

Ďalšie požiadavky:

Odborná prax:. 5 rokov v sociálnej oblasti
Jazykové znalosti: AJ, alebo NJ alebo FJ úroveň – B2
Vítane počítačové znalosti: Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Outlook Express
Ďalšie požiadavky: 1. analytické, koncepčné a strategické myslenie, 2. riadiace schopnosti,
3. motivácia, 4. adaptabilita a flexibilita, 5. schopnosť pracovať pod tlakom, 6. rozhodovacia schopnosť, 7. komunikačné zručnosti
Požadované odborné znalosti: zákona č. 55/2017 Z. z. štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Ústavy SR.
Znalosť zákona č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov, zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Znalosť Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím a Opčného protokolu k Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím, Znalosť Záverečných odporúčaní Výboru OSN pre práva osôb so zdravotným postihnutím pre SR. Znalosť Národného programu rozvoja životných podmienok osôb so zdravotným postihnutím na roky 2014 – 2020. Znalosť Európskej stratégie pre oblasť osôb so zdravotným postihnutím na roky 2010 – 2020.
Znalosť Nariadenia EP a Rady (EÚ) č. 223/2014 o Fonde európskej pomoci pre najodkázanejšie osoby, všetkých vykonávacích a delegovaných nariadení k tomuto nariadeniu ako aj iných relevantných predpisov EÚ,
Znalosť zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní a zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov, zákona č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Znalosť zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, zákona č. 453/2003 Z. z. o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Špitálska 2206 81643 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
13.7.2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
MPSVR SR
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Jana Hricková
Telefónne číslo:
+42120462121