Výberové konanie

VK/2020/1609 - hlavný Å¡tátny radca - vedúci Å¡tátny zamestnanec - riaditeľ odboru


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/1609 - hlavný Å¡tátny radca - vedúci Å¡tátny zamestnanec - riaditeľ odboru

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
24. Jún 2020
Termín na podanie žiadosti:
1. Júl 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643
Organizačný útvar:
odbor integrácie osôb so zdravotným postihnutím
Nadriadený organizačný útvar:
sekcia sociálnej politiky
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.11 - Práca, inšpekcia práce, sociálne veci a rodina
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
riaditeľ odboru
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba stratégie a štátnej politiky vo vymedzenej oblasti na úrovni ministerstva.

Detaily:

Tvorba štátnej politiky v oblasti sociálnej politiky v oblasti integrácie osôb so zdravotným postihnutím. Tvorba, realizácia a koordinácia štátnej politiky v oblasti peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia, sociálnej a lekárskej posudkovej činnosti pre fyzické osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Koordinovanie vypracúvania návrhov právnych predpisov v oblasti peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a lekárskej posudkovej činnosti pre fyzické osoby s ťažkým zdravotným postihnutím v rozsahu svojej pôsobnosti. Plnenie hlavného kontaktného miesta podľa čl. 33 ods. 1 Dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím. Zastupovanie Slovenskej republiky vo výboroch Európskej komisie pri prerokovávaní problematiky osôb so zdravotným postihnutím, a to najmä v Pracovnej skupine na vysokej úrovni pre problematiku zdravotného postihnutia. Tvorba stratégie na implementáciu Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím v SR „Národný program rozvoja životných podmienok osôb so zdravotným postihnutím“. Koordinovanie vypracúvania správ podľa čl. 35 Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím. Podieľanie sa na tvorbe komplexného informačného systému sociálnej sféry. Podieľanie sa na implementácii právne záväzných predpisov EÚ a medzinárodných dohovorov v oblasti sociálnej inklúzie osôb so zdravotným postihnutím v rozsahu pôsobnosti odboru. Koordinácia spolupráce pri vypracúvaní a aktualizovaní návrhov prioritných osí a aktivít stanovených operačných programov štrukturálnych fondov dotýkajúcich sa vecnej pôsobnosti odboru, spolupráca pri vyhodnocovaní a realizácii prioritných osí a aktivít operačných programov štrukturálnych fondov dotýkajúcich sa vecnej pôsobnosti odboru.
Koordinovanie vypracúvania legislatívnych zámerov pred prípravou zákonov z vecného hľadiska, vypracúvanie návrhov príslušných vykonávacích predpisov a analyticko-prognostických materiálov.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Áno
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Anglický (B2 – Úroveň stredne-pokročilá) Francúzsky (B2 – Úroveň stredne-pokročilá) Nemecký (B1 – Úroveň mierne-pokročilá)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Jazykové znalosti: AJ, alebo NJ alebo FJ úroveň – B2
Odborná prax:. 5 rokov v sociálnej oblasti
Ďalšie požiadavky: 1. analytické, koncepčné a strategické myslenie, 2. riadiace schopnosti,
3. motivácia, 4. adaptabilita a flexibilita, 5. schopnosť pracovať pod tlakom, 6. rozhodovacia schopnosť, 7. komunikačné zručnosti
Požadované odborné znalosti: zákona č. 55/2017 Z. z. štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov a Ústavy SR.
Znalosť zákona č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 176/2015 Z. z. o komisárovi pre deti a o komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Znalosť zákona č. 160/2015 Z. z. Civilný sporový poriadok, zákona č. 161/2015 Z. z. Civilný mimosporový poriadok, zákona č. 162/2015 Z. z. Správny súdny poriadok. Znalosť Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím a Opčného protokolu k Dohovoru OSN o právach osôb so zdravotným postihnutím, Znalosť Záverečných odporúčaní Výboru OSN pre práva osôb so zdravotným postihnutím pre SR. Znalosť Národného programu rozvoja životných podmienok osôb so zdravotným postihnutím na roky 2014 – 2020. Znalosť Európskej stratégie pre oblasť osôb so zdravotným postihnutím na roky 2010 – 2020.
Znalosť Nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 172/2019, ktorým sa ustanovuje výška sadzby na jednu hodinu osobnej asistencie a výška peňažného príspevku na opatrovanie. Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 6/2009 Z. z., ktorým sa ustanovuje zoznam stavebných prác, stavebných materiálov a zariadení a maximálne zohľadňované sumy z ich ceny. Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 7/2009 Z. z., ktorým sa ustanovuje zoznam pomôcok a maximálne zohľadňované sumy z ceny pomôcok.
Znalosť zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, zákona č. 453/2003 Z. z. o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov,
Znalosť zákona č. 343/2015 o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní a zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov, zákona č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Špitálska 2206 81643 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
15.7.2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
MPSVR SR
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Jana Hricková
Telefónne číslo:
+42120462121