Výberové konanie

VK/2020/1914 - hlavný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/1914 - hlavný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
5. August 2020
Termín na podanie žiadosti:
12. August 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81272
Organizačný útvar:
oddelenie zápisov práv k nehnuteľnostiam, katastrálny odbor Okresného úradu Rimavská Sobota
Nadriadený organizačný útvar:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.03 - Geodézia, kartografia a kataster
Funkcia:
hlavný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
dočasná štátna služba na zastupovanie štátneho zamestnanca, u ktorého došlo k zmene štátnozamestnaneckého pomeru podľa § 55 ods. 1 písm. r) zákona o štátnej službe
Miesto výkonu:
Hostinského 4 Rimavská Sobota 97901

Najnáročnejšia činnosť:

Špecializovaná činnosť v príslušnom odbore štátnej služby spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou alebo orgánu miestnej štátnej správy s krajskou pôsobnosťou. Tvorba opatrení v príslušnom odbore štátnej služby s celospoločenským dosahom. Tvorba opatrení vo výkone súdnictva alebo prokuratúry s celospoločenským dosahom. Rozhodovanie v prvom stupni správneho konania v osobitne zložitých prípadoch. Rozhodovanie v druhom stupni správneho konania. Tvorba a koordinovanie koncepcií a programov rozvoja v príslušnom odbore štátnej služby s dôsledkami na územie okresu alebo obvodu. Koordinovanie častí zložitých systémov v ministerstve, ostatnom ústrednom orgáne štátnej správy, v orgáne alebo úrade, ktorý vykonáva štátne záležitosti, alebo inom orgáne štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou. Kontrolná alebo inšpekčná činnosť alebo vydávanie rozhodnutí v príslušnom odbore štátnej služby. Prešetrovanie sťažností a petícií vrátane vydávania rozhodnutí v príslušnom odbore štátnej služby.. Tvorba všeobecne záväzných právnych predpisov vo vymedzenom úseku na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

Rozhodovanie o podaných návrhoch na vklad do KN, preskúmanie náležitosti návrhu na vklad taxatívne vymedzených katastrálnym zákonom, preskúmanie spôsobilosti právnych listín, spísanie rozhodnutia o prerušení, zastavení a zamietnutí návrhu na vklad, činnosti súvisiace s odvolacím konaním, oprava chýb v katastrálnom operáte – vyhotovenie oznámenia o začatí konania, vydanie a zaslanie rozhodnutia účastníkom konania. V prípade odvolania vyhotovenie kópie spisu a odoslanie spisu nadriadenému orgánu. Vykonávanie kontrolnej činnosti podľa zákona 10/1996 Z.z. o kontrole v štátnej správe, kontrola vykonaných zápisov listín do KN, kontrola vedenia registrov všetkých druhov a vedenia registratúry. Spracovanie štatistických tabuliek, pracovné jednanie s inými organizáciami, predkladanie štvrťročných štatistických hlásení.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

- znalosť práce s PC - Windows, MS Office, Internet,
- znalosti všeobecne záväzných právnych predpisov,
- znalosť právnych predpisov z príslušného odboru štátnej služby , najmä zákona č.162/1995 z. z. o katastri nehnuteľnosti a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam v platnom znení, zákona č. 215/1995 o geodézii a kartografii v platnom znení, Zákon č. 330/1991 Zb. o pozemkových úpravách v platnom znení, zákona č. 71/1967 Z.z. o správnom konaní v platnom znení, zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov, zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov, zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch v platnom znení, zákona č. 180/1995 Z.z. o niektorých opatreniach na usporiadanie vlastníctva k pozemkom v platnom znení, vyhláška ÚGKK SR číslo 461/2009 o katastri nehnuteľnosti a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam, vyhláška číslo 22/2010 ÚGKK ktorou sa vydáva spravovací poriadok.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Okresný úrad Rimavská Sobota Výberové konanie- NEOTVÁRAŤ Hostinského 4 979 01 Rimavská Sobota
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
august 2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Okresný úrad Rimavská Sobota Hostinského 4 979 01 Rimavská Sobota
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Viktória Kónyová
Telefónne číslo:
00421961685529