Výberové konanie

VK/2021/4404 - hlavný Å¡tátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2021/4404 - hlavný Å¡tátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspeÅ¡né
Druh výberového konania:
Å¡irÅ¡ie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
27. December 2021
Termín na podanie žiadosti:
31. December 2021

Služobný úrad:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Stromová 2655/1 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 81330
Organizačný útvar:
oddelenie rozvoja vysokoškolského vzdelávania
Nadriadený organizačný útvar:
sekcia vysokých škôl
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci všetkých služobných úradov

Odbor štátnej služby:
2.14 - Školstvo
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Stromová 9 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 813 30

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba stratégie a štátnej politiky vo vymedzenej oblasti na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

Vytvára, rozpracúva a implementuje stratégiu a štátnu politiku v oblasti systému financovania vysokého školstva v SR, najmä plnením úloh súvisiasich s tvorbou metodiky rozpisu dotácií zo štátneho rozpočtu pre verejné vysoké školy, podieľaním sa na tvorbe dlhodobého zámeru ministerstrva pre oblasť vysokých škôl, prípravou a implementáciou výziev na podporu rozvojových projektov vysokých škôl. Zabezpečuje činnosti spojené s poskytovaním dotácií iným subjektom ako sú vysoké školy podľa zákona o vysokých školách, ak predmet poskytovania dotácie je vo vecnej pôsobnosti sekcie vysokých škôl (najmä príprava výziev, zabezpečenie posúdenia podaných žiadostí, podpora žiadateľov, príprava návrhu zmlúv upravujúcich poskytnutie dotácie). Vykonáva finančnú a administratívnu kontrolu finančných prostriedkov alokovaných v rozpočte sekcie, prípadne aj v ďalších schémach, ktoré sú v pôsobnosti sekcie vysokých škôl. Metodicky rozvíja systém úplnej kalkulácie nákladov vysokých škôl. Vo vymedzenom rozsahu metodicky usmerňuje prijímateľov dotácie z rozpočtu ministerstva v pôsobnosti sekcie vysokých škôl, vykonáva vyúčtovanie poskytnutej dotácie a v prípadnej súčinnosti s ďalšími útvarmi vyhodnotenie naplnenia cieľov, na ktoré bola poskytnutá dotácia (najmä dotácia na rozvoj, financovanie činnosti reprezentácii vysokých škôl, dotácia na uskutočňovanie akreditovaných študijných programov - vybrané špecifik, dotácia na sociálnu podporu študentov - štipendiá). Vypracúva ciele a merateľné ukazovatele štátneho rozpočtu za činnosť sekcie a vyhodnocuje plnenie týchto cieľov. Vystavovanie objednávok za sekciu, zabezpečovanie postupov verejného obstarávania v rámci pôsobnosti sekcie, vrátane tvorby plánu verejného obstarávania.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Anglický (B1 – Úroveň mierne-pokročilá)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Znalosť právnych predpisov:
a) Ústavy Slovenskej republiky,
b) Zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
c) Zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov,
d) Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nadväzujúcich vykonávacích predpisov
a nižších právnych noriem,
e) Zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,
f) Zákona č. 396/2012 Z. z. o Fonde na podporu vzdelávania v znení neskorších predpisov,
g) Zákona č. 269/2018 Z. z. o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania
a o zmene a doplnení zákona č. 343/2005 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene
a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Odporúča sa: znalosť kodifikovanej podoby slovenského jazyka, MS Excel pokročilý, SAP základy.

Overované schopnosti a osobnostné vlastnosti: svedomitosť a spoľahlivosť; schopnosť pracovať pod tlakom; samostatnosť; analytické, koncepčné a strategické myslenie.

Do výberového konania sa môže prihlásiť aj uchádzač, ktorý má ku dňu prihlásenia sa do výberového konania ukončené ako najvyššie dosiahnuté vzdelanie vysokoškolské vzdelanie I. stupňa. V takom prípade sa však v zmysle Prílohy č. 2 k zákonu o štátnej službe (zákon č. 55/2017 Z. z.) vyžadujú aj 3 roky praxe v oblasti vykonávania činnosti, ktorá má rovnaký alebo obdobný charakter ako činnosť vykonávaná na príslušnom štátnozamestnaneckom mieste podľa opisu štátnozamestnaneckého miesta. Teda od uchádzača, ktorý má ku dňu prihlásenia sa do výberového konania ukončené ako najvyššie dosiahnuté vzdelanie vysokoškolské vzdelanie I. stupňa, sa vyžadujú:
a) 3 roky praxe v oblasti vykonávania činnosti, ktorá má rovnaký alebo obdobný charakter ako činnosť vykonávaná na príslušnom štátnozamestnaneckom mieste podľa opisu štátnozamestnaneckého miesta (požiadavka vyplývajúca zo zákona o štátnej službe).
Požadovanú prax takýto uchádzač osvedčuje čestným vyhlásením o odbornej praxi (v listinnej podobe vlastnoručne podpísané), ktoré predkladá spolu so žiadosťou o zaradenie do výberového konania a ostatnými požadovanými dokumentami uvedenými v Zozname požadovaných dokumentov.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Stromová 2655/1 81330 Bratislava - mestská časť Nové Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
Január 2022
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Stromová 2655/1 81330 Bratislava - mestská časť Nové Mesto
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Zuzana Kapustová
Telefónne číslo:
+421259374309