Výberové konanie

VK/2022/629 - Å¡tátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2022/629 - Å¡tátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspeÅ¡né
Druh výberového konania:
vonkajÅ¡ie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
18. Február 2022
Termín na podanie žiadosti:
25. Február 2022

Služobný úrad:
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643
Organizačný útvar:
oddelenie správy majetku
Nadriadený organizačný útvar:
odbor správy a prevádzky, generálny tajomník služobného úradu
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.02 - Financie
Funkcia:
štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Špitálska 2206/4-6-8 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81643

Najnáročnejšia činnosť:

Koordinovanie častí zložitých systémov na úrovni ministerstva.

Detaily:

Koordinovanie častí zložitých systémov na úrovni ministerstva v oblasti zabezpečovania správy hnuteľného majetku štátu v systémoch SAP a RIS: - koordinovanie vykonávania správy všetkého hnuteľného majetku v správe ministerstva, vypracovávanie podkladov pre nelimitované - iné zákazky, podlimitnú zákazku na dodanie nehnuteľného a hnuteľného majetku, - koordinovanie a kontrola dodržiavania právnych predpisov, vnútorných riadiacich aktov a ostatných zásad pri nakladaní s hnuteľným majetkom; vypracovanie stanovísk a spracovávanie návrhov opatrení v oblasti zabezpečovania správy hnuteľného majetku štátu v ústrednom orgáne štátnej správy pri dodržiavaní zákonných ustanovení, - posudzovanie všeobecne záväzných právnych predpisov rámci medzirezortného pripomienkového konania; návrh koncepčných riešení v oblasti správy hnuteľného majetku štátu na zlepšenie existujúceho stavu; príprava a vypracovanie materiálu na vnútorné pripomienkové konanie, na rokovanie vedenia ministerstva a na rokovanie vlády SR, - posudzovanie predložených materiálov, konzultácia so žiadateľmi, pripomienkovanie predloženého materiálu, posúdenie správnosti navrhovaného postupu nakladanie a príprava stanoviska ministra k schváleniu postupu nakladania s prebytočným hnuteľným majetkom štátu podľa uznesenia vedenia ministerstva, - zabezpečovanie a spracovávanie návrhov prevodu správy hnuteľného majetku štátu v správe MPSVR SR na iné subjekty v súlade so zákonom č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov, - koordinovanie činností spojených s inventarizáciou nehnuteľného a hnuteľného majetku, jeho spracovaním, vyčíslovanie inventárnych rozdielov a zaúčtovanie inventarizácie - vykonávanie porovnávania fyzického a účtovného stavu hnuteľného majetku, - zabezpečovanie súladu evidenčného a účtovného stavu hnuteľného majetku, - sledovanie pohybu hnuteľného majetku, vrátane jeho evidencie, výkazníctva a fyzického súpisu majetku, - vykonávanie prípravy odborných podkladov pre zoraďovaciu, vyraďovaciu a likvidačnú komisiu v oblasti správy hnuteľného a nehnuteľného majetku. - vypracovávanie a vedenie registra evidenčných kariet hnuteľného majetku v súlade s vnútornými riadiacimi aktami. - organizovanie a zabezpečovanie premiestňovania majetku na ministerstve a mimo ministerstva. - konzultovanie nákupov nehnuteľného a hnuteľného majetku v súlade s rozpísanými rozpočtovými prostriedkami. - zabezpečovanie opravy poškodeného alebo nefunkčného hnuteľného alebo nehnuteľného majetku, ktorý ministerstvo spravuje. - pravidelné sledovanie relevantných právnych predpisov, podieľanie sa na spracovávaní a doplňovaní vnútorných riadiacich aktov súvisiacich s majetkom. - vykonávanie majetkovej evidencie a účtovanie o majetku štátu v správe ministerstva (za hnuteľný a nehnuteľný majetok) v informačnom systéme SAP a RIS, zaraďovanie majetku do účtovných skupín a vykonávanie odpisov dlhodobého hmotného majetku.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
Študijný odbor:
podmienka: ekonómia a manažment
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

1. svedomitosť a spoľahlivosť, 2. motivácia, 3. adaptabilita a flexibilita, 4. schopnosť pracovať pod tlakom, 5. komunikačné zručnosti.
Odborné znalosti: znalosť zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 375/2015 Z.z. o finančnej kontrole a audite a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 431/2002 o účtovníctve, zákona č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov, zákon číslo 55/2017 Zákon o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov, znalosť Metodického usmernenia Ministerstva financií Slovenskej republiky k .č. MF/010178/2004-42 zo dňa 8. decembra 2004 a vysvetlivky k ekonomickej klasifikácie rozpočtovej klasifikácie platné pre roky 2021 až 2023.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Špitálska 2206/4-6-8 81643 Bratislava - mestská časť Staré Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
11.3.2022
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
MPSVR SR
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Lucia Gajanová
Telefónne číslo:
+421220462105