Výberové konanie

VK/2022/2184 - radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2022/2184 - radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
Å¡irÅ¡ie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
27. Máj 2022
Termín na podanie žiadosti:
3. Jún 2022

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 812 72
Organizačný útvar:
Okresný úrad Stropkov - organizačný odbor
Nadriadený organizačný útvar:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci všetkých služobných úradov

Odbor štátnej služby:
2.17 - Vnútro
Funkcia:
radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
  Stropkov 091 01

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatná odborná činnosť vo vymedzenom úseku. Kontrolná a dozorná činnosť vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitosti.

Detaily:

Zabezpečuje odbornú správu registratúry pochádzajúcu z činnosti okresného úradu a z činnosti územne príslušných právnych predchodcov podľa zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len “zákon č. 395/2002 Z. z.”). Stará sa o riadnu evidenciu záznamov, zodpovedá za ich účelné a bezpečné uloženie podľa zákona č. 395/2002 Z. z. a vyhlášky Ministerstva vnútra SR č. 628/2002 Z. z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Stará sa o riadne vyraďovanie registratúry okresného úradu a jeho pracovísk a o vyraďovanie registratúry územne príslušných právnych predchodcov. Umožňuje výkon štátneho odborného dozoru nad správou registratúry. Odovzdáva archívne dokumenty na trvalé uloženie do príslušného štátneho archívu. Zabezpečuje funkciu vecného správcu automatizovaného systému správy registratúry okresného úradu. V spolupráci s ministerstvom zabezpečuje metodicko-kontrolné usmerňovanie správy registratúry vykonávanej organizačnými útvarmi okresného úradu a jeho pracoviskami. Zabezpečuje odborné práce pri preberaní, evidovaní, ukladaní, označovaní, ochrane, využívaní a vyraďovaní registratúry pochádzajúcej z činnosti okresného úradu a z činnosti územne príslušných právnych predchodcov. Zabezpečuje vyhotovovanie prehľadových zostáv podľa registratúrneho poriadku k zaevidovaným záznamom. Zabezpečuje preberanie a triedenie elektronických podaní doručených do elektronickej schránky okresného úradu. Zabezpečuje centrálnu evidenciu doručených záznamov v informačnom systéme.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
úplné stredné všeobecné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Áno
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

- systematičnosť a samostatnosť v práci, pragmatickosť v riešení problémov, flexibilnosť
- znalosť práce s počítačom: Word, Excel, Outlook, Power Point, Internet znalosti všeobecne záväzných právnych predpisov, osobitne: zákon č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov, zákon č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, nariadenie MV SR č. 98/2016 o registratúrnom poriadku v znení nariadenia MV SR č. 198/2019, zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, nariadenie MV SR č. 99/2019 o vnútornom systéme vybavovania oznámení o protispoločenskej činnosti,Etický kódex štátneho zamestnanca


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Okresný úrad Stropkov Hlavná 51/26 091 01 Stropkov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
jún 2022
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Okresný úrad Stropkov Hlavná 51/26 091 01
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mária Zajarošová
Telefónne číslo:
+421547863161