Výberové konanie

VK/2018/1060 - hlavný štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/1060 - hlavný štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
vonkajšie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
15. Február 2018
Termín na podanie žiadosti:
28. Február 2018

Služobný úrad:
Dopravný úrad
Sídlo služobného úradu:
Letisko M. R. Štefánika . Bratislava - mestská časť Ružinov 82305
Organizačný útvar:
oddelenie legislatívy
Nadriadený organizačný útvar:
odbor legislatívny a právny
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
1.04 - Legislatíva
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
dočasná štátna služba na zastupovanie štátneho zamestnanca, ktorý je na materskej dovolenke, rodičovskej dovolenke, alebo na dovolenke, ktorá bezprostredne nadväzuje na materskú dovolenku alebo na rodičovskú dovolenku
Miesto výkonu:
Dopravný úrad, Letisko M. R. Štefánika . Bratislava - mestská časť Ružinov 82305

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba štátnej politiky vrátane koncepčnej činnosti alebo tvorba pozičných dokumentov na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
Tvorba zákonov alebo medzinárodných zmlúv vo vymedzenom úseku na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

Príprava a predkladanie návrhov všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s agendou Dopravného úradu, najmä v oblasti civilného letectva, vnútrozemskej plavby, dráh a dopravy na dráhach a podkladov k nim, vrátane koordinácie a usmerňovania organizačných útvarov Dopravného úradu pri príprave týchto návrhov a podkladov.
Pripomienkovanie návrhov všeobecne záväzných právnych predpisov, iných legislatívnych materiálov a nelegislatívnych materiálov súvisiacich s agendou Dopravného úradu, najmä v oblasti civilného letectva, vnútrozemskej plavby, dráh a dopravy na dráhach, resp. súvisiacich s činnosťou Dopravného úradu a koordinácia organizačných útvarov Dopravného úradu pri spracovaní pripomienok a návrhov na zmeny a doplnenia materiálov v tejto oblasti.
Zastupovanie Dopravného úradu na rozporových konaniach.
Tvorba návrhov na zabezpečenie implementácie právne záväzných aktov Európskej únie, resp. návrhov na vhodnú transpozíciu legislatívy EÚ v oblasti civilného letectva, vnútrozemskej plavby, dráh a dopravy na dráhach, resp. v oblasti súvisiacou s činnosťou Dopravného úradu do právneho poriadku Slovenskej republiky. Pripomienkovanie návrhov právne záväzných aktov Európskej únie v oblasti civilného letectva, dráh a dopravy na dráhach, vnútrozemskej plavby v spolupráci s organizačnými útvarmi Dopravného úradu. Tvorba návrhov na korigendum právne záväzných aktov Európskej únie a ich predkladanie Ministerstvu dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Predkladanie návrhov jazykovej revízie slovenských prekladov právne záväzných aktov Európskej únie.
Pripomienkovanie návrhov leteckých predpisov a návrhov na zmenu leteckých predpisov spracovávaných divíziou civilného letectva. Pripomienkovanie opatrení spracovaných organizačnými útvarmi Divízie dráh a dopravy na dráhach, príprava podkladov a materiálov súvisiacich s predkladaním uvedených opatrení do legislatívneho procesu, predkladanie opatrení do legislatívneho procesu a zabezpečenie agendy s tým súvisiacej.
Tvorba a pripomienkovanie medzinárodných zmlúv v spolupráci s oddelením právnym.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Študijný odbor:
právo alebo bezpečnostné služby
Cudzí jazyk:
Anglický (A2 – Úroveň základná)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

užívateľská znalosť práce s PC, ovládanie práce s programom word, excel, práca s internetom, občiansky preukaz s čipom, práca v rámci schránky úradu pri elektronickom výkone verejnej moci, analytické, koncepčné a strategické myslenie, svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, adaptabilita a flexibilita, schopnosť pracovať pod tlakom, komunikačné zručnosti


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Dopravný úrad, Letisko M. R. Štefánika 82305 Bratislava - mestská časť Ružinov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
11. alebo 12., týždeň
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Dopravný úrad, Letisko M. R. Štefánika 82305 Bratislava - mestská časť Ružinov
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Gabriela Petrlová
Telefónne číslo:
+421248777520