Výberové konanie

VK/2020/770 - samostatný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2020/770 - samostatný radca

Aktuálny stav:
ZruÅ¡ené výberové konanie
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
2. Marec 2020
Termín na podanie žiadosti:
9. Marec 2020

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81272
Organizačný útvar:
odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií Okresný úrad Šaľa
Nadriadený organizačný útvar:
Okresný úrad Šaľa
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.01 - Doprava, pošty, telekomunikácie, regulácia poštových a telekomunikačných služieb
Funkcia:
samostatný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Hlavná 2/1 Šaľa 927 01

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatne ucelené odborné činnosti vo vymedzenom úseku. Samostatné odborné spracúvanie návrhov rozhodnutí a vykonávanie kontroly, dozoru alebo inšpekcie vo vymedzenom úseku. Rozhodovanie v prvom stupni správneho konania.

Detaily:

Samostatné odborné spracúvanie rozhodnutí v správnom konaní, vydávanie osvedčení o evidencii vozidla časť II (ďalej len „OE“), technických osvedčení vozidla (ďalej len „TO“), vykonávanie kontrol a štátneho odborného dozoru (ďalej len „ŠOD“) vo vymedzenom úseku štátnej správy. Prerokováva priestupky podľa zákona o priestupkoch č. 372/1990 Zb. v platnom znení a podľa osobitých právnych predpisov. Vykonáva ŠOD podľa zákona č. 106/2018 Z. z., jeho vykonávacích vyhlášok, podľa osobitných predpisov a príslušných metodických pokynov na vykonávanie ŠOD. Vykonáva ostatnú odbornú činnosť vo vymedzených kompetenciách na úseku cestnej dopravy na úrovni okresu, ako aj kontrolnú činnosť v rámci úradu v zmysle pokynov nadriadeného pracovníka. Zodpovedá za správnosť a úplnosť údajov vo vypisovaných materiáloch.
Vykonáva samostatnú rozhodovaciu činnosť v povoľovacom a schvaľovacom konaní podľa zákona č. 106/2018 Z. z., o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení(ďalej len „zákon č. 106/2018 Z. z.“), jeho vykonávacích vyhlášok v znení neskorších predpisov a príslušných metodických pokynov vydaných Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky (ďalej len „MDV SR“).
Vykonáva ŠOD podľa zákona č. 93/2005 Z. z. o autoškolách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon č. 93/2005 Z. z.“) jeho vykonávacej vyhlášky č. 349/2005 Z. z., v platnom znení a súvisiacich metodických pokynov vydaných MDV SR a podľa príslušných predpisov, usmernení v autoškolách s registrovanou pôsobnosťou v okrese.
Rozhoduje o uznaní typového schválenia EU, o uznaní schválenia a o schválení jednotlivo dovezeného vozidla (ďalej len „JDV“) z členského štátu, iného zmluvného štátu alebo tretieho štátu. Rozhoduje o opätovnom schválení vozidla na prevádzku v premávke na pozemných komunikáciách. Rozhoduje o povolení výroby a schválení jednotlivo vyrobeného alebo prestavaného vozidla. Rozhoduje o schválení jednotlivo dokončovaného vozidla. Rozhoduje o schválení jednotlivo vyrobeného a jednotlivo dovezeného systému, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky. Rozhoduje o trvalom vyradení vozidla z premávky na pozemných komunikáciách. Rozhoduje o dočasnom vyradení vozidla, ktoré nepodlieha prihláseniu do evidencie vozidiel z premávky na pozemných komunikáciách a o opätovnom uvedení vozidla do prevádzky v premávke na pozemných komunikáciách. Rozhoduje o autoremedúre vlastných rozhodnutí vydaných vo svojej pôsobnosti.
Sleduje, či prevádzkovateľ podrobil vozidlo pravidelnej TK a EK v zákonom stanovených lehotách. Nariaďuje prevádzkovateľovi vozidla vykonať TK a EK mimo zákonom stanovených lehôt. Nariaďuje prevádzkovateľovi vozidla vykonať KO.
V zmysle pridelených kompetencií vykonáva riešenie priestupkov a rozhodovanie o ukladaní pokút fyzickým a právnickým osobám za porušenie zákona alebo nedodržanie podmienok vlastných rozhodnutí. Zabezpečuje postúpenie vymáhania uložených a nezaplatených pokút v zmysle príslušných metodických pokynov.
Vydáva základné technické opisy vozidiel (ďalej len „ZTO“), OE alebo TO pri uznávaní typového schválenia EU JDV, pri uznávaní schválenia JDV, pri schvaľovaní JDV, pri schvaľovaní jednotlivo dokončovaného vozidla, pri zápise všetkých zmien údajov do OE, pri opravách chýb v OE, pri zápise systémov, komponentov a samostatných typových jednotiek do OE a TO. Vydáva duplikáty OE a TO, vykonáva výmeny TO za OE.
Vykonáva činnosť v zmysle pridelených kompetencií v systéme JISCD.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

- znalosti práce s počítačom: Word, Excel, Outlook, Internet, -
samostatnosť, svedomitosť a spoľahlivosť, schopnosť pracovať pod
tlakom, , komunikačné zručnosti.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Okresný úrad Nové Zámky, Podzámska 25, 940 01 Nové Zámky
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
marec 2020
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Okresný úrad Šaľa, Hlavná 2/1, Šaľa
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Ing. Andrea Tantošová
Telefónne číslo:
+421356913149