Špecializovaná činnosť v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín odboru HVBPKV - spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti Úradu verejného zdravotníctva
Samostatné odborné spracúvanie výsledkov ŠZD a ÚK, správ, usmernení v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín, vrátane výživových doplnkov. Spracúvanie úloh súvisiacich s usmerňovaním bezpečnosti potravín a výživy a pri plnení programov a projektov v oblasti bezpečnosti potravín a výživy.
vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť
Sebadôvera, svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, motivácia, adaptabilita
a flexibilita, schopnosť pracovať pod tlakom, rozhodovacia schopnosť, komunikačné
schopnosti, analytické, koncepčné a strategické myslenie. Vítané je ovládanie anglického jazyka.