Výberové konanie

VK/2021/3324 - hlavný Å¡tátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2021/3324 - hlavný Å¡tátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
Å¡irÅ¡ie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
30. September 2021
Termín na podanie žiadosti:
7. Október 2021

Služobný úrad:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Stromová 2655/1 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 81330
Organizačný útvar:
útvar neformálneho vzdelávania mládeže
Nadriadený organizačný útvar:
sekcia stredných škôl
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci všetkých služobných úradov

Odbor štátnej služby:
2.14 - Školstvo
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Stromová 2655/1 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 81330

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba štátnej politiky vrátane koncepčnej činnosti alebo tvorba pozičných dokumentov na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

• Vypracúva a aktualizuje strategické dokumenty a koncepčné dokumenty štátnej politiky v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže a zabezpečuje ich implementáciu, koncepčné dokumenty štátnej politiky v oblasti dobrovoľníctva, pozičné dokumenty k návrhom legislatívnych a nelegislatívnych aktov EÚ a Rady Európy v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže, programy finančnej podpory na poskytovanie dotácií zo štátneho rozpočtu na podporu práce s mládežou.
• Zabezpečuje kontrolnú činnosť dodržiavania podmienok za ktorých bolo vydané potvrdenie o akreditácii vzdelávacieho programu v oblasti práce s mládežou a za ktorých bolo udelené osvedčenie o udelení značky kvality „Moderné centrum mládeže“.
• Zabezpečuje proces akreditácie vzdelávacích programov činností v oblasti práce s mládežou a proces udeľovania značky kvality a vykonáva činnosť Akreditačnej komisie v oblasti práce s mládežou a kontrolu a hodnotenie úrovne akreditovaných vzdelávaích programov činnosti práce s mládežou.
• Vypracúva podmienky akreditácie vzdelávacích programov činností v práci s mládežou, udeľovania značky kvality „Moderné centrum mládeže“, potvrdenie o akreditácii vzdelávacích programov v oblasti práce s mládežou, rozhodnutia o odňatí akreditácie vzdelávacieho programu v oblasti práce s mládežou, osvedčenia o udelení značky kvality, rozhodnutia o odňatí značky kvality.
• Zabezpečuje rozvoj a zvyšovanie kvality práce s mládežou a neformálneho vzdelávania, podporu participácie mládeže a uznávania práce s mládežou, výkon štátnej správy v odbornom vedení, koncepčnej, normotvornej a pedagogicko-metodickej činnosti v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže, realizáciu programov finančnej podpory práce s mládežou a dobrovoľníctva, činnosti odbornej komisie ministerstva na výber žiadostí o poskytnutie dotácií, súčinnosť pri vypracúvaní stanovísk a pozícií k politike EÚ a Rady Európy v oblasti neformálneho vzdelávania mládeže v spolupráci s príslušnými organizačnými útvarmi ministerstva, PRO a ďalšími organizáciami, ktoré sa venujú neformálnemu vzdelávaniu mládeže, vypracúvanie odborných dokumentov za SR pre Európske znalostné centrum o mládežníckej politike (EKCYP).
• Za sekciu zabezpečuje konzultačnú, informačnú a poradenskú činnosť pre oblasť neformálneho vzdelávania mládeže a realizáciu koncepčných dokumentov pre oblasť neformálneho vzdelávania mládeže.
• Podieľa sa na zabezpečení metodického riadenia mimo vyučovacieho vzdelávania na stredných školách.
• Podieľa sa na podpore prevencie extrémizmu a radikalizácie mladých ľudí prostredníctvom neformálneho vzdelávania a práce s mládežou, na podpore výskumnej činnosti zameranej na problematiku práce s mládežou, na realizácii medzinárodných zmlúv, memoránd a iných dohôd o spolupráci v oblasti politiky mládeže.
• Spolupracuje s ostatnými rezortmi a organizáciami zastupujúcimi záujmy mládeže pri tvorbe a realizácii neformálneho vzdelávania, s VÚC a obcami pri implementácii politiky mládeže v oblasti svojej pôsobnosti.
• Zabezpečuje členstvo v rôznych expertných skupinách a komisiách, ktoré priamo súvisia s činnosťou ministerstva v oblasti mládeže, členstvo v expertnej skupine pre prevenciu kriminality detí a mládeže Rady vlády SR a v ďalších odborných skupinách.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Znalosť právnych predpisov:
- zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
- zákon č. 282/2008 Z. z. o podpore práce s mládežou a o zmene a doplnení zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Odporúča sa:
- používanie PC v rozsahu určenom vnútorným predpisom
- znalosť práce s PC – Outlook, Internet, Microsoft Excel,
- znalosť školskej legislatívy,
- znalosť kodifikovanej podoby slovenského jazyka.

Overované schopnosti a osobnostné vlastnosti: analytické, koncepčné a strategické myslenie, komunikačné zručnosti, adaptabilita a flexibilita, samostatnosť.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Stromová 2655/1 81330 Bratislava - mestská časť Nové Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
október 2021
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Stromová 2655/1 81330 Bratislava - mestská časť Nové Mesto
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Katarína Kašiarová
Telefónne číslo:
+421259374336