Výberové konanie

VK/2022/1362 - hlavný štátny radca - vedúci štátny zamestnanec - riaditeľ odboru


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2022/1362 - hlavný štátny radca - vedúci štátny zamestnanec - riaditeľ odboru

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
8. Apríl 2022
Termín na podanie žiadosti:
20. Apríl 2022
Počet prihlásených uchádzačov:

Služobný úrad:
Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí
Sídlo služobného úradu:
Palisady 29/A Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81780
Organizačný útvar:
Odbor teritoriálny a ekonomicko-dotačný (TEDO)
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
1.03 - Medzinárodná spolupráca, finančné prostriedky Európskej únie
Funkcia:
hlavný štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
riaditeľ odboru
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Palisády 29/A Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81780

Najnáročnejšia činnosť:

Tvorba štátnej politiky vrátane koncepčnej činnosti alebo tvorba pozičných dokumentov na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.
Koncepčná a koordinačná činnosť v oblasti štátnej služby na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy alebo orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti na celoštátnej úrovni. Koncepčné alebo metodické činnosti na úrovni ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, alebo iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou.

Detaily:

Koordinácia činností a procesov v gescii TEDO (najmä účtovníctvo, mzdová agenda, rozpočtová agenda, agenda dotácií, finančná kontrola, účelné, efektívne a účinné hospodárenie úradu, riadne a včasné zúčtovanie dotácií v pôsobnosti ÚSŽZ). Spolupráca s interným kontrolórom, poskytovanie súčinnosti pri výkone kontroly a auditu; - Spolupráca na vypracovávaní správy o činnosti ÚSŽZ v oblasti štátnej podpory Slovákom žijúcim v zahraničí a zodpovednosť za plnenie úloh štátnej politiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí v rozsahu pôsobnosti TEDO. Príprava štatistík o poskytnutej dotačnej podpory Slovákom žijúcim v zahraničí (napr. za jednotlivé obdobia a teritóriá). Spolupráca pri tvorbe interných predpisov ÚSŽZ a pri tvorbe a implementácii systémových opatrení . Koordinácia výkonu inventarizácie ÚSŽZ. Koordinácia technického zabezpečenia a prevádzky ÚSŽZ. Zastupovanie ÚSŽZ navonok v rozsahu vymedzeného druhu odborných činností vykonávaných v rámci TEDO. Organizačná príprava a aktívna účasť na podujatiach ÚSŽZ (Stála konferencia Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí, Pamätný deň zahraničných Slovákov, Krajanský dvor v rámci Folklórnych slávností pod Poľanou a i.). Zabezpečovanie a koordinácia ďalších činností v zmysle interných predpisov ÚSŽZ.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Áno
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Analytické, koncepčné a strategické myslenie, riadiace schopnosti, samostatnosť, flexibilita a schopnosť pracovať pod tlakom, rozhodovacia schopnosť a komunikačné zručnosti.
Znalosť právnych predpisov: Ústava SR č. 460/1992 Zb.; Zákon č. 55/2017 Z.z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov; Zákon č. 474/2005 Z.z. o Slovákoch žijúcich v zahraničí a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov; Zákon č. 278/1993 Z.z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov; Zákon č. 523/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov; Zákon 374/2014 Z.z. o pohľadávkach štátu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov; Zákon č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov; Zákon č. 357/2015 Z.z. o finančnej kontrole a audite a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Palisády 29/A, Bratislava 81780
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
máj 2022
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Palisády 29/A, Bratislava 81780
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Miroslava Juríčková
Telefónne číslo:
00421257200516