Výberové konanie

VK/2022/2131 - odborný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2022/2131 - odborný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - neúspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
24. Máj 2022
Termín na podanie žiadosti:
30. Máj 2022
Počet prihlásených uchádzačov:

Služobný úrad:
Regionálny úrad školskej správy v Bratislave
Sídlo služobného úradu:
Tomášikova 46 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 83104
Organizačný útvar:
Odbor ekonomiky
Nadriadený organizačný útvar:
Riaditeľ
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.02 - Financie
Funkcia:
odborný radca - Rozpočet, analýzy
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Tomášikova 3349/46 Bratislava - mestská časť Nové Mesto 83104

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatné odborné špecializované činnosti spočívajúce najmä v analytickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitostí.

Detaily:

Zabezpečuje vo vzťahu k školám a školským zariadeniam v územnej pôsobnosti regionálneho úradu koordinačnú činnosť a metodickú činnosť na úseku rozpočtovania a ekonomických činností.
Riadi prípravu a vypracovanie viacročného rozpočtu v programovej štruktúre, ekonomickej a funkčnej klasifikácii podľa pokynov ministerstva školstva.
Spracúva a kontroluje údaje potrebné na účely rozpočtovania, financovania, rozhodovania, riadiacej a kontrolnej činnosti podľa zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov v lehotách určených ministerstvom školstva.
Vypracúva ekonomické analýzy a zabezpečuje ekonomické úlohy súvisiace so zriadením a zrušením škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu.
Vyjadruje sa pri žiadosti o zaradenie školy alebo školského zariadenia do siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky k požiadavkám podľa § 16 ods. 7 zákona č. 596/2003 Z. z., ak ide o školy, v ktorých vzdelávanie sa považuje za sústavnú prípravu na povolanie, ak nie je zriaďovateľom.
Vyjadruje sa k žiadosti na vyradenie zo siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky, ak je navrhovateľom orgán územnej samosprávy.
Vykonáva rozpis rozpočtu škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu v informačných systémoch ministerstva školstva a Ministerstva financií Slovenskej republiky, sleduje a analyzuje čerpanie rozpočtu, prijíma opatrenia na dodržiavanie záväzných limitov a vykonáva úpravy rozpočtu.
Spracúva, kontroluje, odsúhlasuje a sumarizuje údaje v rozpočtovom informačnom systéme nefinančné ukazovatele – modul Mzdy týkajúce sa vykazovania zamestnanosti a čerpania miezd za školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu.
Spracúva, kontroluje, odsúhlasuje a sumarizuje štvrťročne štatistický výkaz o práci v školstve Škol (MŠVVŠ SR) 1-04 za školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu a za zriaďovateľov v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Vypracúva súhrnnú správu o hospodárení za školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu a súhrnnú správu o hospodárení za zriaďovateľov v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Metodicky usmerňuje zriaďovateľov v územnej pôsobnosti regionálneho úradu v oblasti financovania škôl a školských zariadení.
Oznamuje zriaďovateľom v územnej pôsobnosti regionálneho úradu výšku a zmeny ich rozpočtu a ich konečný upravený rozpočet.
Poskytuje finančné prostriedky školským úradom, obciam, samosprávnym krajom, cirkevným zriaďovateľom, právnickým a fyzickým osobám, ktorí sú zriaďovateľmi škôl.
Finančne zabezpečuje (poukazuje platby na základe podkladov a pokynov oddelenia metodiky) okresné a krajské kolá súťaží a predmetových olympiád detí a žiakov škôl a školských zariadení a celoslovenské kolá súťaží detí a žiakov škôl a školských zariadení organizovaných na území kraja okrem celoslovenských kôl súťaží zabezpečovaných ministerstvom školstva.
Spracúva a predkladá ministerstvu školstva podklady zriaďovateľov na úhradu a zúčtovanie príspevku na dopravu, príspevku na kurz pohybových aktivít v prírode, príspevku na školu v prírode, príspevku na záujmové vzdelávanie, príspevku na špecifiká, príspevku na výchovu a vzdelávanie detí materských škôl, príspevku školám, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie, na zakúpenie schválených učebníc, schválených učebných textov, schválených pracovných zošitov, odporúčaných učebníc a odporúčaných pracovných zošitov, príspevku na vzdelávanie žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, finančných prostriedkov na mimoriadne výsledky žiakov, finančných prostriedkov na odchodné, finančných prostriedkov na vakcíny proti chrípke a vakcíny proti hepatitíde typu A a B, finančných prostriedkov na rozvojové projekty vyhlasované ministerstvom školstva a iné projekty.
Poskytuje finančné prostriedky na osobné náklady asistentov učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením a vykonáva zúčtovanie takto pridelených finančných prostriedkov.
Spracúva žiadosti zriaďovateľov škôl a školských zariadení v územnej pôsobnosti regionálneho úradu na poskytnutie príspevku na rekreáciu a predkladá ich ministerstvu školstva; poskytuje finančné prostriedky na poskytnutie príspevku na rekreáciu a vykonáva zúčtovanie.
Predkladá žiadosti zriaďovateľov na dofinancovanie osobných nákladov a prevádzkových nákladov v rámci dohodovacieho konania ministerstvu školstva.
Vykonáva zúčtovanie poskytnutých dotácií a transferov vrátane transferov na prenesený výkon štátnej správy na úseku školstva.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Áno

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Áno
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Tomášikova 46 83104 Bratislava - mestská časť Nové Mesto
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
06.06.2022
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
RÚŠS v Bratislave Tomášikova 46 Bratislava
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Ing. Anikó Géciová
Telefónne číslo:
+421232226214