Výberové konanie

VK/2018/7517 - štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/7517 - štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
13. November 2018
Termín na podanie žiadosti:
22. November 2018

Služobný úrad:
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Námestie Ľ. Štúra 1 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81235
Organizačný útvar:
Odbor manažmentu povodí a ochrany pred povodňami
Nadriadený organizačný útvar:
Sekcia vôd
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.20 - Životné prostredie
Funkcia:
štátny radca - 2133006 špecialista na ochranu vodných tokov free Zi
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
L. Svobodu 5 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81249

Najnáročnejšia činnosť:

Koncepčná a systémová činnosť pri tvorbe opatrení so zodpovednosťou za rozhodnutia s dôsledkom na územie kraja alebo viacerých krajov.

Detaily:

Koncepčná a systémová činnosť pri tvorbe opatrení v oblasti manažmentu povodí a manažmentu povodňových rizík, riadenia ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami na úrovni ministerstva.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Spolupráca pri zabezpečovaní koordinácie činnosti príslušných orgánov a organizácií SR na medzinárodnej spolupráci pri riešení otázok manažmentu povodňových rizík v rámci medzinárodných programov.
Spolupráca pri zabezpečovaní koordináciu plánov manažmentu povodí, Vodného plánu Slovenska v rámci medzinárodnej spolupráce v povodí Dunaja a povodí Visly.
Spolupráca pri vypracovávaní koncepcie a rozvojových programoch vo vodnom hospodárstve.
Zabezpečovať na účely vypracovania, prehodnotenia a aktualizácie predbežného hodnotenia povodňového rizika výmenu relevantných informácií so susednými štátmi prostredníctvom komisie pre hraničné vody.
Zabezpečovať koordinovanie prostredníctvom komisie pre hraničné vody určenie geografickej oblasti, ktorá je spoločná so susedným štátom, v ktorej existuje potenciálne významné povodňové riziko alebo je pravdepodobný jeho výskyt.
Zabezpečovať, ak sa vypracúva jeden medzinárodný plán manažmentu povodňového rizika alebo súbor plánov manažmentu povodňového rizika, ktoré sú koordinované na úrovni správneho územia povodia Dunaja v medzinárodnom povodí Dunaja a správneho územia povodia Visly v medzinárodnom povodí Visly, ich koordináciu prostredníctvom komisií pre hraničné vody.
Zabezpečovať, v čo najväčšej miere, koordináciu plánu manažmentu povodňového rizika na úrovni medzinárodného správneho územia povodia, ak sa medzinárodný plán manažmentu povodňového rizika alebo súbor plánov manažmentu povodňového rizika nevypracujú, vypracovanie plánu manažmentu povodňového rizika, ktorý pokrýva časť príslušného správneho územia medzinárodného povodia, ktorá sa nachádza na území Slovenskej republiky.
Zabezpečovať, prostredníctvom komisií pre hraničné vody so susednými štátmi výmenu informácií, ktoré sú potrebné na medzinárodnú koordináciu pri vyhotovovaní, prehodnocovaní a aktualizácii predbežného hodnotenia povodňového rizika, máp povodňového ohrozenia a máp povodňového rizika. Vypracovávať odborné podklady pre stanoviská k materiálom predkladaným na rokovanie porád vedenia ministerstva, vlády Slovenskej republiky a Národnej rady Slovenskej republiky.
Plniť úlohy podľa pokynu riaditeľa odboru tak, ako vyplývajú z opisov aktuálne neobsadených štátnozamestnaneckých miest.
Vykonávať ďalšie úlohy, v rámci manažmentu povodí, správy vodných tokov, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami, v rozsahu pôsobnosti odboru uložené riaditeľom odboru.
Znalosť legislatívy v príslušnom odbore štátnej správy, v oblasti manažmentu povodí, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami, najmä zákona č. 364/2004 Z. z. o vodách, zákona č. 7/2010 Z.z. o ochrane pred povodňami, Vodný plán Slovenska.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
december 2018
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1, zasadacia miestnosť č. 404
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
PhDr. Jana Hruštincová
Telefónne číslo:
+421259562369