Výberové konanie

VK/2022/4907 - hlavný radca - vedúci štátny zamestnanec - vedúci oddelenia


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2022/4907 - hlavný radca - vedúci štátny zamestnanec - vedúci oddelenia

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
1. December 2022
Termín na podanie žiadosti:
8. December 2022
Počet prihlásených uchádzačov:

Služobný úrad:
Regionálny úrad školskej správy v Žiline
Sídlo služobného úradu:
Vysokoškolákov 8556/33B Žilina 01008
Organizačný útvar:
odbor metodiky
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.14 - Školstvo
Funkcia:
hlavný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
vedúci oddelenia
Druh štátnej služby:
dočasná štátna služba na zastupovanie štátneho zamestnanca, ktorý čerpá služobné voľno
Miesto výkonu:
Vysokoškolákov 8556/33B Žilina 01008

Najnáročnejšia činnosť:

Špecializovaná činnosť v príslušnom odbore štátnej služby spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou alebo orgánu miestnej štátnej správy s krajskou pôsobnosťou.

Detaily:

Vydáva organizačné pokyny pre zriaďovateľov a riaditeľov škôl a školských zariadení v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Spolupracuje vo veciach výchovy a vzdelávania s obcami, školskými úradmi, samosprávnymi krajmi, orgánmi školskej samosprávy, inými štátnymi orgánmi, inými právnickými osobami a fyzickými osobami a v oblasti metodiky riadenia výchovy a vzdelávania s priamo riadenými organizáciami ministerstva školstva.
Poskytuje odbornú poradenskú činnosť v oblasti organizácie výchovy a vzdelávania.
Poskytuje metodicko-konzultačné činnosti pre pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Spracúva sumárne podklady na morálne oceňovanie pedagogických zamestnancov, odborných zamestnancov a nepedagogických zamestnancov a žiakov.
Vypracúva návrh rozhodnutia o potvrdení obce ako školského úradu, metodicky riadi školské úrady v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Zúčastňuje sa na koordinácii odborného vzdelávania a prípravy pre trh práce na úrovni samosprávneho kraja.
Vykonáva štátnu správu v prvom stupni vo veci:
1. určenia spoločného školského obvodu základnej školy, ak je ohrozené plnenie povinnej školskej dochádzky na území obce z dôvodu, že sa dohoda o spoločnom školskom obvode neuzatvorila, alebo z dôvodu, že dohoda bola uzatvorená bez zohľadnenia skutočnosti podľa § 8 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z.,
2. návrhu počtu tried prvého ročníka v stredných školách pre žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami vrátane odborných učilíšť a praktických škôl a v študijných odboroch, v ktorých sa výchova a vzdelávanie uskutočňuje v cudzom jazyku na základe medzinárodnej dohody pre prijímacie konanie.
Vykonáva v druhom stupni štátnu správu vo veci:
1. v ktorej v prvom stupni rozhoduje obec,
2. v ktorej v prvom stupni rozhoduje riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti regionálneho úradu,
3. v ktorej v prvom stupni rozhoduje riaditeľ základnej školy zriadenej obcou, ktorá nie je školským úradom,
4. ohrozovania výchovy a vzdelávania maloletého žiaka alebo zanedbávania starostlivosti o povinnú školskú dochádzku žiaka, v ktorých v prvom stupni rozhodla obec.
Metodicky usmerňuje v oblasti experimentálneho overovania.
Organizačne a finančne zabezpečuje v spolupráci s orgánmi územnej samosprávy jazykové kurzy detí cudzincov s povoleným pobytom na území Slovenskej republiky.
Vymenúva predsedov skúšobných komisií pre záverečné skúšky, maturitné skúšky, absolventské skúšky a štátne jazykové skúšky.
Predkladá územnej školskej rade na vyjadrenie podklady ustanovené zákonom.
Podieľa sa na zabezpečení plnenia úloh vyplývajúcich z vládneho programu starostlivosti o deti a mládež, boja proti negatívnym javom (kriminalita, drogové závislosti, xenofóbia, rasizmus, záškoláctvo) škôl a školských zariadení.
Sleduje vývoj siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky, predkladá návrhy ministerstvu školstva na zaradenie alebo vyradenie školy alebo školského zariadenia a zmenu v sieti škôl a školských zariadení Slovenskej republiky.
Zabezpečuje delegovanie zástupcov na výberové konania na funkciu riaditeľa školy v školách v územnej pôsobnosti regionálneho úradu.
Vypracúva vyjadrenie k návrhu zriaďovateľa na udelenie čestného názvu škole a školskému zariadeniu a spolu s návrhom a stanoviskom zriaďovateľa ho predkladá ministerstvu školstva.
Vykonáva kontrolu vo veci zabezpečovania činností a úloh obcí a samosprávnych krajov v oblasti školstva, mládeže a zabezpečuje súhrnné údaje a kontrolu správnosti údajov poskytovaných obcami a samosprávnymi krajmi, ktoré sa týkajú vykazovania a hodnotenia rozhodovacej činnosti v oblasti preneseného výkonu štátnej správy a iných rozhodujúcich činností súvisiacich so zabezpečovaním preneseného výkonu štátnej správy.
Spracúva žiadosti zriaďovateľov o pridelenie finančných prostriedkov na osobné náklady asistentov učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Áno
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Vysokoškolákov 8556/33B 01008 Žilina
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
december 2022 - január 2023
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Vysokoškolákov 8556/33B 01008 Žilina
Spôsob vykonania výberového konania:
ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Ing. Iveta Sedláčková
Telefónne číslo:
+421413226708