Výberové konanie

VK/2018/8076 - hlavný štátny radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2018/8076 - hlavný štátny radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
vonkajšie výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
4. December 2018
Termín na podanie žiadosti:
13. December 2018

Služobný úrad:
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Námestie Ľ. Štúra 1 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81235
Organizačný útvar:
Odbor manažmentu povodí a ochrany pred povodňami
Nadriadený organizačný útvar:
Sekcia vôd
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci všetkých služobných úradov a občania podľa § 2 zákona o štátnej službe, ktorí sa uchádzajú o prijatie do štátnej služby

Odbor štátnej služby:
2.20 - Životné prostredie
Funkcia:
hlavný štátny radca - UVVK 7666 43 10
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Nábrežie L.Svobodu 5 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81249

Najnáročnejšia činnosť:

Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie zložité a rozsiahle systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym a medzinárodným dosahom na úrovni ministerstva.

Detaily:

Koordinovanie celoštátneho alebo medzištátneho systému s najširšími vonkajšími a vnútornými väzbami na ďalšie zložité a rozsiahle systémy rôznych odborov a smerov s dôsledkami za rozhodnutia s celoštátnym a medzinárodným dosahom na úrovni ministerstva v oblasti vôd s dôrazom na manažment povodí, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Tvorba zákonov alebo medzinárodných zmlúv vo vymedzenom úseku na úrovni ministerstva.
Spolupracovať pri tvorbe zákonov a všeobecne záväzných predpisov v oblasti manažmentu povodí, manažmentu povodňových rizík a ochrany pred povodňami na úrovni ministerstva.
Zabezpečovať určovanie termínu predkladania súhrnných správ o priebehu povodní, ich následkoch a vykonaných opatreniach, vynaložených výdavkoch a povodňových škodách pred časom odvolania II. stupňa povodňovej aktivity podľa § 11 ods. 10, ak povodne zasiahli najmenej dve čiastkové povodia alebo, ak sa povodne vyskytovali na rôznych miestach na území Slovenskej republiky počas dlhšieho obdobia
Zabezpčovať predkladanie, v spolupráci s ministerstvom vnútra, Správy o priebehu a následkoch povodní na území Slovenskej republiky vláde
Zabezpečovať vypracovávanie štatútu Ústrednej povodňovej komisie, ktorý predkladá na schválenie vláde
Zabezpečovať organizačne činnosti technického štábu Ústrednej povodňovej komisie
Zabezpečovať vykonávanie predpovednej povodňovej služby
Zabezpečovať prieskumné práce a dokumentačné práce veľkého rozsahu, najmä letecké pozorovanie a letecké snímkovanie počas povodňovej situácie spravidla na základe návrhu Ústrednej povodňovej komisie
Zabezpečovať dávanie súhlasu na mimoriadnu manipuláciu na vodných tokoch a vodných stavbách, na uvoľňovanie ľadových celín a zátarás výbušninami a na vytvorenie umelých prietrží na vykonanie opatrení na ochranu pred povodňami
Zabezpečovať riešenie operatívne vo vlastnej kompetencii alebo v spolupráci s príslušnými orgánmi problémy, ktoré sa vyskytli pri realizácii opatrení na ochranu pred povodňami
Zabezpečovať spracovávanie informácie o príčinách vzniku a priebehu povodní, o priebehu povodňových javov, o vykonaných opatreniach, o výdavkoch na vykonávanie povodňových zabezpečovacích prác a o výdavkoch na vykonávanie povodňových záchranných prác, o obmedzení vlastníckeho práva alebo užívacieho práva počas povodňovej situácie, o poskytnutí osobnej pomoci alebo vecných prostriedkov pri povodňových zabezpečovacích prácach a povodňových záchranných prácach, o škodách spôsobených plnením opatrení na ochranu pred povodňami a o vyhodnotení povodňových škôd.
Zabezpčovať vyhodnocovanie návrhov technických opatrení a organizačných opatrení na zdokonalenie ochrany pred povodňami.
Zabezpečovať predkladanie v spolupráci s ministerstvom vnútra vláde Správu o priebehu a následkoch povodní na území Slovenskej republiky, ktorej súčasťou je vyhodnotenie výdavkov na povodňové zabezpečovacie práce, povodňové záchranné práce a škôd spôsobených povodňami.
Zabezpečovať vypracovávanie štatútu Ústrednej povodňovej komisie, ktorý obsahuje úlohy, zloženie a zásady rokovania, a ktorý schvaľuje vláda SR.
Zabezpečovať spoluprácu s Ministerstvom vnútra na úseku ochrany pred povodňami.
Zabezpečovať vyhlasovanie a odvolávanie II. stupeň povodňovej aktivity a III. stupeň povodňovej aktivity na hraničných úsekoch vodných tokov alebo na území, ktoré presahuje územný obvod kraja.
Zabezpečovať plnenie úloh sekretariátu Ústrednej povodňovej komisie
Zabezpečovať koordinovanie činnosti orgánov ochrany pred povodňami
Zabezpečovať pomoc orgánov ochrany pred povodňami, ak nie sú schopné samostatne a vlastnými prostriedkami vykonávať opatrenia na ochranu pred povodňami.
Spolupracovať pri odbornom posudzovaní pripravovaných vodných stavieb podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA).
Vypracovávať odborné podklady pre stanoviská k materiálom predkladaným na rokovanie porád vedenia ministerstva, vlády Slovenskej republiky a Národnej rady Slovenskej republiky.
Plniť úlohy podľa pokynu riaditeľa odboru tak, ako vyplývajú z opisov aktuálne neobsadených štátnozamestnaneckých miest
vykonávať ďalšie úlohy, v rámci manažmentu povodí, správy vodných tokov, manažment povodňového rizika, ochrany pred povodňami a technicko-bezpečnostného dohľadu nad vodnými stavbami, v rozsahu pôsobnosti odboru uložené riaditeľom odboru.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
január 2019
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Bratislava, budova Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky, Nám. Ľ. Štúra 1, zasadacia miestnosť č. 404
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
PhDr. Jana Hruštincová
Telefónne číslo:
+421259562369