Výberové konanie

VK/2024/254 - hlavný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2024/254 - hlavný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspeÅ¡né
Druh výberového konania:
Å¡irÅ¡ie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
18. Január 2024
Termín na podanie žiadosti:
29. Január 2024

Služobný úrad:
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Trnavská cesta 166/52 Bratislava - mestská časť Ružinov 82645
Organizačný útvar:
OHVBPKV
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci všetkých služobných úradov

Odbor štátnej služby:
2.19 - Zdravotníctvo
Funkcia:
hlavný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Trnavská cesta 166/52 Bratislava - mestská časť Ružinov 82645

Najnáročnejšia činnosť:

Špecializovaná činnosť v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín odboru hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti Úradu verejného zdravotníctva SR. Tvorba opatrení v tomto odbore štátnej služby s celospoločenským dosahom.

Detaily:

Samostatné odborné spracúvanie výsledkov ŠZD a ÚKP, správ, usmernení v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín. Spracúvanie úloh súvisiacich s usmerňovaním RÚVZ v oblasti bezpečnosti potravín a výživy a pri plnení programov a projektov v oblasti bezpečnosti potravín a výživy. Príprava plánov ÚKP s celoslovenskou pôsobnosťou.

Ďalšia činnosť: Tvorba všeobecne záväzných právnych predpisov vo vymedzenom úseku na úrovni iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou. Koordinovanie častí zložitých systémov v inom orgáne štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou. Rozhodovanie v druhom stupni správneho konania.
Bližšie určená ďalšia činnosť: Príprava správ, stanovísk, metodických usmernení, tvorba zákonov NR SR, vyhlášok MZ SR, opatrení MZ SR v rámci bezpečnosti potravín a výživy. Spolupráca s organizáciami, ministerstvami a inými inštitúciami v oblasti výživy a bezpečnosti potravín na národnej a medzinárodnej úrovni, Európskou komisiou a SZO/WHO. Práca v odborných pracovných skupinách v danej problematike. Tvorba štandardných pracovných postupov podľa pokynov vedúceho odboru. Spracúvanie osobných údajov podľa platných právnych predpisov v súlade s poverením na spracovateľské činnosti s osobnými údajmi, podpísaným hlavným hygienikom Slovenskej republiky


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Študijný odbor:
nevyžaduje sa
Osobitný kv. predpoklad:
nevyžaduje sa
Cudzí jazyk:
Anglický (B1 – Úroveň mierne-pokročilá)
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

Schopnosti a osobnostné vlastnosti:

sebadôvera, svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, motivácia, adaptabilita
a flexibilita, schopnosť pracovať pod tlakom, rozhodovacia schopnosť, komunikačné
schopnosti, analytické, koncepčné a strategické myslenie.

Vhodný študijný odbor potravinárstvo


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Trnavská cesta 166/52 82645 Bratislava - mestská časť Ružinov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
február
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Trnavská cesta 166/52 82645 Bratislava - mestská časť Ružinov
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Simona Ježková
Telefónne číslo:
+421249284382