Špecializovaná činnosť v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín odboru hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti Úradu verejného zdravotníctva SR. Tvorba opatrení v tomto odbore štátnej služby s celospoločenským dosahom.
Samostatné odborné spracúvanie výsledkov ŠZD a ÚKP, správ, usmernení v problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín. Spracúvanie úloh súvisiacich s usmerňovaním RÚVZ v oblasti bezpečnosti potravín a výživy a pri plnení programov a projektov v oblasti bezpečnosti potravín a výživy. Príprava plánov ÚKP s celoslovenskou pôsobnosťou.
Ďalšia činnosť: Tvorba všeobecne záväzných právnych predpisov vo vymedzenom úseku na úrovni iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou. Koordinovanie častí zložitých systémov v inom orgáne štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou. Rozhodovanie v druhom stupni správneho konania.
Bližšie určená ďalšia činnosť: Príprava správ, stanovísk, metodických usmernení, tvorba zákonov NR SR, vyhlášok MZ SR, opatrení MZ SR v rámci bezpečnosti potravín a výživy. Spolupráca s organizáciami, ministerstvami a inými inštitúciami v oblasti výživy a bezpečnosti potravín na národnej a medzinárodnej úrovni, Európskou komisiou a SZO/WHO. Práca v odborných pracovných skupinách v danej problematike. Tvorba štandardných pracovných postupov podľa pokynov vedúceho odboru. Spracúvanie osobných údajov podľa platných právnych predpisov v súlade s poverením na spracovateľské činnosti s osobnými údajmi, podpísaným hlavným hygienikom Slovenskej republiky
vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť
Schopnosti a osobnostné vlastnosti:
sebadôvera, svedomitosť a spoľahlivosť, samostatnosť, motivácia, adaptabilita
a flexibilita, schopnosť pracovať pod tlakom, rozhodovacia schopnosť, komunikačné
schopnosti, analytické, koncepčné a strategické myslenie.
Vhodný študijný odbor potravinárstvo