Výberové konanie

VK/2017/1332 - odborný radca


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2017/1332 - odborný radca

Aktuálny stav:
Vyhlásený výsledok - úspešné
Druh výberového konania:
užšie vnútorné výberové konanie
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
14. September 2017
Termín na podanie žiadosti:
26. September 2017

Služobný úrad:
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
Sídlo služobného úradu:
Pribinova 2 Bratislava - mestská časť Staré Mesto 81272
Organizačný útvar:
odbor starostlivosti o životné prostredie
Nadriadený organizačný útvar:
Okresný úrad Michalovce, Ministerstvo vnútra SR
Okruh uchádzačov:
štátni zamestnanci a nadbytoční štátni zamestnanci služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie

Odbor štátnej služby:
2.20 - Životné prostredie
Funkcia:
odborný radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Nie
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
  Michalovce

Najnáročnejšia činnosť:

Samostatné ucelené odborné činnosti v príslušnom odbore štátnej služby alebo v príslušnom úseku štátnej správy. Riadenie, koordinovanie a usmerňovanie aktivít vo vymedzenom úseku v orgánoch miestnej štátnej správy, orgánoch alebo úradoch, ktoré vykonávajú štátne záležitosti. Samostatné odborné špecializované činnosti spočívajúce najmä v analytickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitostí. Kontrolná alebo inšpekčná činnosť alebo vydávanie rozhodnutí vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitostí. Prešetrovanie sťažností a petícií vrátane vydávania rozhodnutí vo vymedzenom úseku štátnej správy alebo vykonávania štátnych záležitostí.

Detaily:

Posudzovanie navrhovaných činností, zmeny navrhovaných činnosti a strategických dokumentov podľa zákona č. 24 /2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení. Vydávanie súhlasov, vyjadrení, stanovísk a konanie revízií osobitne chránených území podľa zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v platnom znení a jeho vykonávacích predpisov, výkon kontroly podľa zákona č. 10/1996 Z. z. o kontrole v štátnej správe v platnom znení.


Predpoklady:

vek najmenej 18 rokov a menej ako 65 rokov spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu ovládanie štátneho jazyka bezúhonnosť

Odpis z registra trestov:
Nie
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Študijný odbor:
Nie
Osobitný kv. predpoklad:
U úspešného uchádzača sa bude po prijatí do stálej štátnej služby vyžadovať získanie osobitného kvalifikačného predpokladu podľa § 7 ods. 3 zákona č. 525/2003 Z. z. o štátnej správe starostlivosti o životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky Ministerstva životného prostredie Slovenskej republiky č. 462/2004 Z. z.
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:
Nie

Na obsadzovanom mieste môže štátnu službu vykonávať len štátny občan Slovenskej republiky:
Nie
Vyžaduje sa oprávnenie na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami:
nevyžaduje sa

Ďalšie požiadavky:

- znalosti práce s počítačom: Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Internet,
- schopnosť pracovať pod tlakom, rozhodovacie schopnosti, komunikačné zručnosti, svedomitosť a spoľahlivosť,

- znalosť všeobecne záväzných právnych predpisov, najmä zákona č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov, zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov, zákona č. 180/2013 Z. z. o organizácii miestnej štátnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií) v znení neskorších predpisov, zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,

- znalosť právnych predpisov z príslušného odboru štátnej služby, najmä zákona č. 525/2003 Z. z. o štátnej správe starostlivosti o životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov, zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákona č. 15/2005 Z. z. ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín reguláciou obchodu s nimi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
https://open.slovensko.sk/vk
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Okresný úrad Michalovce, Námestie slobody 1, 071 01 Michalovce
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
október 2017
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Okresný úrad Michalovce, Námestie slobody 1, 071 01 Michalovce
Spôsob vykonania výberového konania:
písomná časť a ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
RNDr. Helena Kovaľová
Telefónne číslo:
+421566280724