Výberové konanie

VK/2024/0234 - užšie vnútorné VK - štátny radca - vedúci oddelenia


Detaily výberového konania


Názov:
VK/2024/0234 - užšie vnútorné VK - štátny radca - vedúci oddelenia

Aktuálny stav:
Vyhlásené
Druh výberového konania:
užšie vnútorné VK
Počet obsadzovaných miest:
1
Dátum vyhlásenia:
28. Jún 2024
Termín na podanie žiadosti:
9. Júl 2024
Počet prihlásených uchádzačov:
0

Služobný úrad:
Inšpektorát práce Prešov
Sídlo služobného úradu:
Levočská 3 Prešov 08001
Organizačný útvar:
Právne oddelenie
Okruh uchádzačov:
Štátni zamestnanci a bývalí štátni zamestnanci podľa § 40 ods. 4 zákona o štátnej službe služobného úradu, ktorý vyhlasuje výberové konanie; okrem štátnych zamestnancov prijatých do dočasnej štátnej služby bez výberového konania

Odbor štátnej služby:
1.01 – Riadenie štátnej služby
Funkcia:
štátny radca
Vedúci štátny zamestnanec:
Druh štátnej služby:
stála štátna služba
Miesto výkonu:
Inšpektorát práce Prešov Levočská 3 Prešov 08001

Najnáročnejšia činnosť:

Koncepčná a systémová činnosť pri tvorbe opatrení so zodpovednosťou za rozhodnutia s dôsledkami na územie kraja. Špecializovaná činnosť v príslušnom odbore štátnej služby spočívajúca najmä v analytickej a syntetickej činnosti, vo vyhodnocovaní výsledkov a v príprave podkladov na rozhodovanie v pôsobnosti ministerstva, ostatného ústredného orgánu štátnej správy, orgánu alebo úradu, ktorý vykonáva štátne záležitosti, iného orgánu štátnej správy s celoštátnou pôsobnosťou alebo orgánu miestnej štátnej správy s krajskou pôsobnosťou.

Detaily:

- Koordinovanie a riadenie plnenia úloh v oblasti právnej agendy. - Spracúva a vedie správno-právnu agendu, vrátane rozhodnutí o uložených pokutách a zabezpečenia výkonu rozhodnutia. - Vybavuje agendu súvisiacu s riadnymi a mimoriadnymi opravnými prostriedkami proti rozhodnutiam. - Zabezpečuje uplatňovanie a plnenie zákona o slobodnom prístupe k informáciám. - Vedie evidenciu žiadostí o poskytnutie informácií v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám. - Rozhoduje v pôsobnosti zákona o slobodnom prístupe k informáciám, vrátane odvolacieho konania. - Spracúva návrhy legislatívnych zmien v oblasti pôsobnosti inšpekcie práce. - Posudzuje návrhy všeobecne záväzných právnych predpisov a návrhy novelizácií všeobecne záväzných právnych predpisov vypracovaných organizačnými útvarmi IP z hľadiska ich súladu správnym poriadkom SR a právom EÚ. - Vypracúva stanoviská k návrhom právnych predpisov iných subjektov na základe ich žiadosti. - Pripomienkuje v rámci medzi rezortného pripomienkového konania návrhy zákonov, resp. ich noviel v spolupráci s inými organizačnými útvarmi IP. - Pripomienkuje a spolupracuje na tvorbe vnútorných predpisov IP. - Sleduje aktuálnosť všeobecne záväzných právnych predpisov vydaných v Zbierke zákonov SR a medzinárodné právne normy súvisiace s pôsobnosťou IP a ich prehľad poskytuje ostatným organizačným útvarom IP. - Posudzuje z právneho hľadiska koncepčné, analytické a iné materiály spracúvané v pôsobnosti IP. - Zabezpečuje právne zastupovanie IP pred súdmi alebo inými orgánmi štátnej správy a inštitúciami. - Vypracúva správy, analýzy a informácie (podklady k nim) vo svojej vecnej pôsobnosti. - Poskytuje právno-poradenskú činnosť pre organizačné útvary IP. - Posudzuje zmluvy uzatvárané IP s inými právnickými alebo fyzickými osobami. - Zabezpečovanie vedenia príručného archívu právneho oddelenia. - Vykonáva ďalšie činnosti podľa pokynov vedúceho štátneho zamestnanca.


Predpoklady:

vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa

Odpis z registra trestov:
Vzdelanie:
vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa
Cudzí jazyk:
Nie
Zdravotná spôsobilosť:

Ďalšie požiadavky:


Miesto na podanie elektronickej žiadosti:
Centrálny informačný systém štátnej služby
Miesto na podanie papierovej žiadosti:
Inšpektorát práce Prešov Levočská 3 080 01 Prešov
Predpokladaný termín uskutočnenia výberového konania:
Júl 2024
Predpokladané miesto uskutočnenia výberového konania:
Inšpektorát práce Prešov Levočská 3 080 01 Prešov
Spôsob vykonania výberového konania:
Ústna časť

Kontaktná osoba


Meno:
Mgr. Peter Feckanič
Telefónne číslo: