Vyhlásené obstarávanie

Záverečná správa z hydrogeologického prieskumu


Detaily obstarávania

Zdroj:
UVO Vestník
Obstarávateľ:
Hydromeliorácie, štátny podnik
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
93 378,33
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
71351900-2
Elektronická aukcia:
Nie
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Dátum vyhlásenia:
18. Júl 2022
Lehota na predkladanie ponúk:
5. August 2022
Dátum otvárania ponúk:
5. August 2022
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritéria kvality:
Nie
Náklady/Cena:
Cena

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je zabezpečiť výkon potrebných krokov, resp. realizovať hydrogeologický prieskum na lokalitách ôsmych závlahových stavieb, ktoré sú využívané na účely zavlažovania poľnohospodárskych území. Výsledným produktom realizovaných prieskumných prác bude podrobne hodnotiaca záverečná správa, ktorá bude spracovaná v rozsahu požadovanom v Spoločnom usmernení generálnej riaditeľky sekcie geológie a prírodných zdrojov a generálneho riaditeľa sekcie vôd Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky č. 13 817/2017 pre žiadateľov o povolenie na osobitné užívanie vôd podľa § 21 ods. 1 zákona č. 364/2004 Z.z. Zákon o vodách a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (vodný zákon).



Predmet zákazky je podrobne opísaný v prílohe č. 1, 2 a 3 Výzvy na predkladanie ponúk, zverejnenej na profile zákazky... Predmetom zákazky je zabezpečiť výkon potrebných krokov, resp. realizovať hydrogeologický prieskum na lokalitách ôsmych závlahových stavieb, ktoré sú využívané na účely zavlažovania poľnohospodárskych území. Výsledným produktom realizovaných prieskumných prác bude podrobne hodnotiaca záverečná správa, ktorá bude spracovaná v rozsahu požadovanom v Spoločnom usmernení generálnej riaditeľky sekcie geológie a prírodných zdrojov a generálneho riaditeľa sekcie vôd Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky č. 13 817/2017 pre žiadateľov o povolenie na osobitné užívanie vôd podľa § 21 ods. 1 zákona č. 364/2004 Z.z. Zákon o vodách a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (vodný zákon). Záverečná správa bude predložená na schválenie Komisii pre schvaľovanie množstiev podzemných vôd Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky. Po jej schválení, ministerstvo vydá rozhodnutie a objednávateľ bude môcť následne požiadať príslušný orgán štátnej vodnej správy o vydanie nového rozhodnutia o povolení odberu podzemnej vody z hodnotených štrkovísk a studní. Záverečnú správu požadujeme štyri krát v písomnej forme a jeden krát v elektronickej forme na prenosnom pamäťovom médiu.



Závlahové stavby, vzťahujúce sa k predmetu zákazky, sú uvedené v Prílohe č. 1 tejto Výzvy.



Súčasťou požiadavky sú aj nasledovné práce:

Technické terénne práce a činnosti:

-obhliadka, fotodokumentácia, zameranie zdrojov;

-monitoring hladiny vo vodnom zdroji pri odbere vody na závlahy počas závlahovej sezóny v zmysle platnej legislatívy pre štrkoviská, resp. hydrodynamická čerpacia skúška v zmysle platnej legislatívy pre studne;

-základný fyzikálno - chemický rozbor vody;

-údaje SHMÚ nákup a ich spracovanie.



Geologické a administratívne práce:

-vypracovanie záverečnej správy s výpočtom využiteľného množstva podzemnej vody 8 ks;

-oponentský posudok;

-prerokovanie záverečnej správy na Komisií MŽP SR vrátane opráv a iných súvisiacich úkonov;

-písomné potvrdenie z Ministerstva životného prostredia SR o komisionálnom schválení záverečnej správy s výpočtom množstiev podzemnej vody.



Metodika prác - v záujmových oblastiach sa vyžaduje vyčísliť dokumentované využiteľné množstvá podzemných vôd v kategórii B a to na základe poznatkov o prírodných pomeroch, stupňa overenia výskytu, odberov a režimu podzemných vôd. Pri hodnotení odporúčame využiť výsledky z predchádzajúcich prieskumov, vyhodnotenia režimových pozorovaní odberov vody pri prevádzke závlahových stavieb a vyhodnotenia hydrodynamických skúšok. V súlade so Spoločným usmernením generálnej riaditeľky sekcie geológie a prírodných zdrojov a generálneho riaditeľa sekcie vôd Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky č. 13 817/2017, žiadame navrhnúť využiteľné množstvá v kategórii B tak, aby boli environmentálne bezpečné. To znamená, že navrhovanými odbermi vody nesmú nastať nežiaduce zmeny vo vzťahu podzemných a povrchových vôd a vo vzťahu k ekosystémom a to hlavne v chránených územiach. Bude potrebné posúdiť bezpečnosť zmien prúdenia a hladín podzemných vôd v oblasti vyvolaných navrhnutými odbermi podzemnej vody aj s ohľadom na okolité environmentálne záťaže a zároveň posúdiť a zamedziť obmedzeniam využívania podzemných vôd okolitými odberateľmi.

V zmysle týchto hodnotení bude potrebné stanoviť pre navrhované odbery bezpečnú minimálnu hladinu v závlahovej stavbe a hladiny podzemnej vody v jej okolí. V prípade štrkovísk, ale aj predmetných studní, s ohľadom aj na obmedzené existenciu a dostupnosť údajov z monitorovania odporúčame využiť metódy numerického modelovania prúdenia podzemnej vody v okolí posudzovaných závlahových stavieb. Táto metodika bola v prípade iných štrkovísk v správe nášho podniku úspešne overená v predchádzajúcej etape stanovenia využiteľných množstiev podzemných vôd v kategórii B, v roku 2021.

Doplňujúce informácie

1.Podmienky a pravidlá neupravené v tejto Výzve, zverejnených podkladoch a v procese verejného obstarávania (VO) sa riadia zákonom č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní v platnom znení.



2.Verejný obstarávateľ poskytuje neobmedzený, úplný a priamy prístup k dokumentom prostredníctvom profilu verejného obstarávateľa na stránke www.uvo.gov.sk.



3. Toto verejné obstarávanie sa realizuje prostredníctvom informačného systému elektronického verejného obstarávania IS ÚVO, ktorý je dostupný na adrese: https://www.uvo.gov.sk/ Pre účasť na elektronickom VO, resp. komunikáciu v systéme a pre elektronické predkladanie ponuky prostredníctvom systému IS ÚVO - EVO je potrebné:



- ak uchádzač nemá konto v IS ÚVO je potrebné vytvoriť si účet



- v prípade ak hospodársky subjekt, za ktorého predkladáte ponuku/realizujete inú komunikáciu podľa ZVO, ešte nie je zaregistrovaný v IS ÚVO, je potrebné ho zaregistrovať link: https://www.uvo.gov.sk/private/hospodarske-subjekty/add



4. Komunikácia vrátane doručovania pre účely tohto VO sa bude uskutočňovať spôsobom určeným funkcionalitou elektronického nástroja EVO na portáli www.uvo.gov.sk.



5. Zábezpeka ponuky sa nevyžaduje.



2. Plynutie zákonných lehôt v prípade elektronickej komunikácie je odo dňa odoslania/doručenia správy. Pod pojmom doručenie sa mysli, kedy bola správa doručená uchádzačovi v IS EVO a nie kedy si ju uchádzač prečítal.



5.V elektronicky podanej ponuke sa predkladajú naskenované kópie originálnych dokladov.



6. Verejný obstarávateľ nesmie uzavrieť zmluvu s uchádzačom, ktorý má povinnosť zapísať sa do registra partnerov verejného sektora (RPVS) a nie je zapisovaný v RPVS, alebo ktorého subdodávatelia, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do RPVS a nie sú zapísaní v RPVS.