Predmetom zákazky je vykonávanie pravidelných kontrol kvality skladovaných potravinových komodít hmotných rezerv s cieľom skúmania dodržiavania predpísaných kvalitatívnych parametrov podľa Potravinového kódexu SR, príslušných STN a vyhlášok, ako aj kontrola, množstva a podmienok skladovania potravinových komodít hmotných rezerv.
Verejný obstarávateľ požaduje vykonať kontrolu pri komoditách: obilniny (pšenica potravinárska, ryža lúpaná), strukoviny (šošovica jedlá) a cukor kryštálový.. Predmetom zákazky je vykonávanie pravidelných kontrol kvality skladovaných potravinových komodít hmotných rezerv s cieľom skúmania dodržiavania predpísaných kvalitatívnych parametrov podľa Potravinového kódexu SR, príslušných STN a vyhlášok, ako aj kontrola, množstva a podmienok skladovania potravinových komodít hmotných rezerv.
Verejný obstarávateľ požaduje vykonať kontrolu pri komoditách: obilniny (pšenica potravinárska, ryža lúpaná), strukoviny (šošovica jedlá) a cukor kryštálový.
Kontrola pozostáva zo zabezpečenia:
1.inšpekčnej činnosti podľa STN EN ISO/IEC 17020 Posudzovanie zhody. Požiadavky na činnosť rôznych typov orgánov vykonávajúcich inšpekciu v zmysle ktorej úspešný uchádzač zabezpečí odobratie vzorky, jej prípravu na laboratórne skúmanie a analýzu. Od úspešného uchádzača sa taktiež môže požadovať účasť pri naskladňovaní potravinových komodít hmotných rezerv a
2.vykonania akreditovaných skúšok kontrolovaných znakov v skúšobnom laboratóriu akreditovanom na vykonanie akreditovaného skúšania podľa ISO/IEC 17025: 2017 Všeobecné požiadavky na kompetentnosť skúšobných a kalibračných laboratórií. Laboratórium vykonávajúce skúšky musí mať zavedenú skúšobnú metódu na vykonanie skúšky parametrov uvedených v príslušných STN normách vyhláškach uvedených nižšie.
Výstupom z kontroly je dokument Správa z kontroly, ktorá musí obsahovať najmä:
1.Správu z inšpekčnej činnosti v zmysle bodu 1
2.Protokol o vykonaných skúškach v zmysle bodu 2. Originál Protokolu o skúške vykonanej akreditovaným laboratóriom, v prípade ak uchádzač nie je akreditovaný na skúšky podľa bodu 2 tohto opisu. V opačnom prípade je protokol o skúške súčasťou Správy z kontroly. Protokol o skúške musí obsahovať analýzu odobratých vzoriek na parametre:
-pre pšenicu potravinársku na parametre upravené v STN 46 1100-2
-pre šošovicu jedlú na parametre upravené v STN 46 1300-3
-pre ryžu lúpanú na parametre upravené vo Vyhláške č. 2/2014 Z.z. Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR z 19. decembra 2013 o jedlom obilí a mlynských výrobkoch z obilia
-pre cukor biely kryštálový na parametre upravené vo Vyhláške č. 37/2012 Z.z. Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorou sa upravujú niektoré cukry
Predpokladaný počet kontrol na jeden kalendárny rok vypočítaný na základe realizovaných kontrol za posledné 4 roky je: 13 s nasledovným rozložením medzi jednotlivé komodity:
-pšenica potravinárska: 7,
-ryža lúpaná: 3,
-šošovica jedlá: 1,
-cukor kryštálový: 2.
Verejný obstarávateľ upozorňuje uchádzačov, že uvedený počet kontrol je len informatívny, nejedná sa o stanovenie počtov kontrol pre kalendárny rok.
Verejný obstarávateľ uchádzačov taktiež informuje, že priemerný počet kilometrov na jeden kontrolný deň je 200 km.
Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.