Vyhlásené obstarávanie

Vypracovanie DSZ, DÚR a 8a po DÚR stavby Rýchlostná cesta R4 Kuková – Lipníky


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
2 800 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
71311220-9
Elektronická aukcia:
Nie
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
11. September 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
11. Október 2023
Dátum otvárania ponúk:
11. Október 2023
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
On-line sprístupnenia ponúk sa môže zúčastniť iba uchádzač, ktorého ponuka bola predložená v lehote na predkladanie ponúk. Pri on-line sprístupnení budú zverejnené informácie podľa zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní. Všetky prístupy do tohto "on-line" prostredia zo strany uchádzačov bude systém Josephine logovať a budú súčasťou protokolov v danom obstarávaní.
Rozdelenie na časti:
Nie
Zrýchlený postup:
Nie
Dohoda o vládnom obstarávaní:
Neuvedené
Opakované obstarávanie:
Nie
Chránená dielňa:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Nie
Elektronická fakturácia:
Nie
Elektronické platby:
Nie

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritéria kvality:
Nie
Náklady/Cena:
Cena

Doba trvania

Od zadania zákazky:
v mesiacoch (od zadania zákazky) : 12

Opis obstarávania

Účelom a cieľom je vypracovať v ďalšom úseku koridoru rýchlostnej cesty R4 dokumentáciu stavebného zámeru (DSZ), dokumentáciu na územné rozhodnutie (DÚR) a oznámenie o zmene navrhovanej činnosti 8a po vypracovaní DÚR v úseku obce Kuková Lipníky (8km). Cesta zabezpečí vylúčenie ťažkej nákladnej dopravy a ostatnej tranzitnej dopravy z priľahlých obcí Lipníky, Podhrabina, Chmeľov, Lúčka a Kuková. Vytvorí predpoklady pre intenzívny ekonomický rozvoj územia a prijateľné životné prostredie pre obyvateľov dotknutých obcí. Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, vrátane vypracovaných technických špecifikácií, tvorí časť B.1 Opis predmetu zákazky týchto SP.. Rýchlostná cesta R4 je plánovaná v trase doplnkového východného koridoru Rzeszów Vyšný Komárnik Prešov Košice Milhosť Miškovec siete európskych multimodálnych dopravných koridorov. R4 je súčasťou projektu tzv. Via Carpatia, ktorá je zaradená do tzv comprehensive TEN-T network, s cieľom spojiť sedem krajín EÚ - Litvu, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a Grécko. Vybudovanie úseku R4 v úseku Kapušany št. hr. SK/PL je v súlade s Programom prípravy a výstavby diaľnic a rýchlostných ciest, schváleným uznesením vlády č.1084/2007 zo dňa 19.12.2007, na základe ktorého je definovaná trasa rýchlostnej cesty R4 Št. hraica MR/SR Milhosť Košice Prešov Svidník Št. hranica SR/PR, a v súlade s uznesením vlády č. 568/2014 z 12.11.2014, na základe ktorého je potrebné zabezpečiť začatie verejného obstarávania dodania dokumentácie pre územné rozhodnutie a stavebný zámer na rýchlostnú cestu R4 v predmetnom úseku. Rýchlostná cesta R4 má v rámci koncepcie rozvoja cestných komunikácií v snahe naplniť hlavný intenzifikačný cieľ, ktorým je dobudovanie novej kapacitnej rýchlostnej cesty, vyhovujúcej súčasným a výhľadovým nárokom na dopravu v danom území. Dôvodom výstavby je zvýšenie plynulosti a bezpečnosti dopravy a zlepšenie životného prostredia kvalitným a rýchlym prepojením sever juh, tzv. východným ťahom Slovenska. Účelom a cieľom je vypracovať v ďalšom úseku koridoru rýchlostnej cesty R4 dokumentáciu stavebného zámeru (DSZ), dokumentáciu na územné rozhodnutie (DÚR) a oznámenie o zmene navrhovanej činnosti 8a po vypracovaní DÚR v úseku obce Kuková Lipníky (8km). Cesta zabezpečí vylúčenie ťažkej nákladnej dopravy a ostatnej tranzitnej dopravy z priľahlých obcí Lipníky, Podhrabina, Chmeľov, Lúčka a Kuková. Vytvorí predpoklady pre intenzívny ekonomický rozvoj územia a prijateľné životné prostredie pre obyvateľov dotknutých obcí.

Doplňujúce informácie

1/ Postup vo verejnom obstarávaní: verejná súťaž podľa § 66 ods. 7 písm. b) ZVO: "....vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky a vyhodnotenie splnenia podmienok účasti sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk. V súlade s § 55 ods. 1 Zákona verejný obstarávateľ vyhodnotí splnenie požiadaviek na predmet zákazky u uchádzača, ktorý sa umiestnil na prvom mieste v poradí. 2/ Spôsob poskytnutia súťažných podkladov: 2.1 z profilu verejného obstarávateľa umiesteného na webovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie: https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-profilov/detail/9127, alebo 2.2 elektronicky v editovateľnej podobe prostredníctvom komunikačného rozhrania systému Josephine, ktorej webová aplikácia je umiestená na doméne https://josephine.proebiz.com/sk/tender/45791/summary. Bližšie informácie o systéme Josephine sú uvedené v časti A.1 Pokyny pre uchádzačov súťažných podkladov. 3/ Verejný obstarávateľ odporúča záujemcom, ktorí si vyhľadali obstarávania prostredníctvom webovej stránky verejného obstarávateľa, resp. v systéme Josephine (https://josephine.proebiz.com/sk/tender/45791/summary), a zároveň ktorí chcú byť informovaní o prípadných aktualizáciách týkajúcich sa konkrétneho obstarávania prostredníctvom notifikačných e-mailov, aby v danom obstarávaní zaklikli tlačidlo "Zaujíma ma to" (v pravej hornej časti obrazovky). Záujemcovia/uchádzači, ktorí odporúčanie nebudú akceptovať sa vystavujú riziku, že im obsah informácií k predmetnej zákazke nebude doručený. 4/ Verejný obstarávateľ vyžaduje na zabezpečenie ponuky zloženie zábezpeky vo výške 50 000,00 EUR (slovom: päťdesiattisíc eur). Podmienky zloženia, vrátenia alebo uvoľnenia zábezpeky ponuky sú bližšie špecifikované v bode 15 Zábezpeka časti A.1 Pokyny pre uchádzačov súťažných podkladov. 5/ Úspešný uchádzač alebo uchádzači sú povinní poskytnúť verejnému obstarávateľovi riadnu súčinnosť potrebnú na uzatvorenie Zmluvy uvedenú v bode 29 Uzavretie zmluvy časti A.1 Pokyny pre uchádzačov súťažných podkladov. Verejný obstarávateľ v bodoch 29.3 až 29.5 v časti A.1 Pokyny pre uchádzačov súťažných podkladov uvádza, že lehota na poskytnutie riadnej súčinnosti je 10 pracovných dní. 6/ Vzhľadom na podmienky účasti, technické špecifikácie, kritériá na vyhodnotenie ponúk alebo podmienky plnenia zmluvy predmetné verejné obstarávanie je: d) žiadne z uvedených.