Vyhlásené obstarávanie

Stravovacie služby školskej jedálne pre študentov a zamestnancov FiF UK 2024-2027


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Univerzita Komenského v Bratislave
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
528 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
55523100-3
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
30. November 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
13. December 2023
Dátum otvárania ponúk:
13. December 2023
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Otváranie ponúk sa uskutoční elektronicky. Miestom sprístupnenia ponúk je webová adresa https://josephine.proebiz.com/ a totožná záložka ako pri predkladaní ponúk.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Zoznam referencií

Popis podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. a) zákona: Verejný obstarávateľ vyžaduje splnenie podmienky účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením počtu vydaných jedál, miesta poskytovania služby (odberateľ) a doby trvania poskytovania služby (reálny počet dní výdaja stravy). Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač preukáže úspešné poskytovanie služieb prípravy a výdaja stravy v stravovacích zariadeniach, súhrnne za požadované roky minimálne v počte 90 000 vydaných jedál. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo overiť informácie a pravdivosť údajov u odberateľov uvedených v zozname. Skupina dodávateľov preukazuje splnenie tejto podmienky účasti spoločne. Verejný obstarávateľ upozorňuje na § 40 ods. 5 písm. a) zákona - identifikácia referencií uvedených v zozname referencií v ponuke. Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať konkrétny záväzok danej osoby, ako bude uchádzačovi poskytovať svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenia podľa § 40 ods. 6 a 7 (ak narušenie hospodárskej súťaže vyplynulo z prípravných trhových konzultácií) a ods. 8 zákona. Uchádzač môže využiť kapacity inej osoby, len ak táto bude reálne vykonávať služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Tretia osoba je automaticky považovaná aj za subdodávateľa, čiže musí byť uvedená aj v zozname subdodávateľov, ktorý tvorí prílohu zmluvy o poskytovaní stravovacích služieb.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je jednotková cena hlavného jedla v zmysle opisu predmetu zákazky v EUR s DPH.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je primárne zabezpečenie stravovania študentov UK a iných verejných vysokých škôl študujúcich dennou formou štúdia a zamestnancov formou ekonomického prenájmu stravovacieho zariadenia – zariadenie pre účely poskytovania stravovacích služieb verejný obstarávateľ poskytuje nezariadený priestor kuchyne a príslušenstva o výmere 101,2 m2 (kuchyňa, výdajňa stravy, sklad, vedenie kuchyne, WC, šatňa), ktorý sa nachádzajú na prízemí budovy na Gondovej ulici 2, na pozemku parc. číslo 225 v k. ú. Bratislava I Staré Mesto, zapísaných v LV č. 3405, a tiež zabezpečenie mesačného zúčtovávania príspevku na stravovanie za jedlá s nárokom na príspevok na stravovanie vydané úspešným uchádzačom v príslušnom kalendárnom mesiaci študentom verejných vysokých škôl študujúcich dennou formou štúdia v tomto stravovacom zariadení za podmienok určených v zmluve o poskytnutí dotácie na príslušný kalendárny rok uzatvorenej medzi verejným obstarávateľom a Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len “dotačná zmluva”) a za podmienok určených v metodike rozpisu dotácií zo štátneho rozpočtu verejným vysokým školám na príslušný kalendárny rok ustanovenej Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky (ďalej len “metodika rozpisu dotácií”) zo strany uchádzača voči verejnému obstarávateľovi. Predpokladaný počet vydaných jedál je 40.000 ročne, čo je 160.000 jedál za 4 roky. Bližší opis predmetu zákazky tvorí príloha č. 1 týchto súťažných podkladov.

Doplňujúce informácie

1.1 Verejný obstarávateľ rozhodol v súlade s § 66 ods. 7 zákona, že vyhodnotenie splnenia podmienok účasti podľa § 40 zákona a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky podľa § 53 zákona sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk. 1.2 Verejný obstarávateľ nebude akceptovať vyplnenie tzv. Globálneho údaju pre všetky podmienky účasti v rámci formulára JED. 1.3. Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcom/uchádzačom sa uskutočňuje v slovenskom alebo českom jazyku výhradne prostredníctvom informačného systému JOSEPHINE, prevádzkovaného na elektronickej adrese:https://josephine.proebiz.com/. Tento spôsob komunikácie sa týka akejkoľvek komunikácie a podaní medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi počas celého procesu verejného obstarávania. Uchádzač má možnosť registrovať sa do systému JOSEPHINE na stránke https://josephine.proebiz.com/ pomocou hesla alebo aj pomocou občianskeho preukazu s elektronickým čipom a bezpečnostným osobnostným kódom (eID). Spôsob registrácie je uvedený v knižnici manuálov a odkazov. Skrátený návod registrácie Vás rýchlo a jednoducho prevedie procesom registrácie v systéme na elektronizáciu verejného obstarávania JOSEPHINE. Pre lepší prehľad tu nájdete tiež opis základných obrazoviek systému. Na bezproblémové používanie systému JOSEPHINE je nutné používať jeden z podporovaných internetových prehliadačov: - Mozilla Firefox verzia 13.0 a vyššia alebo - Google Chrome - Microsoft Edge.