Vyhlásené obstarávanie

Opravy železničných koľajových vozidiel radu 757 a ich hlavných agregátov


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
13 030 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
50221000-0
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Rokovacie konanie so zverejnením výzvy na súťaž/súťažné obstarávanie s rokovacím konaním
Dátum vyhlásenia:
25. Október 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
Dátum neuvedený
Dátum otvárania ponúk:
Dátum neuvedený
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Zoznam poskytnutých služieb, podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní.

Popis podmienky účasti:

V zozname poskytnutých služieb obstarávateľ požaduje preukázať, že záujemca realizoval hlavné a vyväzovacie opravy hnacích koľajových vozidiel motorovej trakcie v sumárnej cene minimálne: 3 000 000,- EUR bez DPH. V prípade poskytnutých služieb v inej mene ako EUR, je potrebné na prepočítanie tejto meny na EUR použiť kurz Európskej centrálnej banky (ECB) aktuálny v posledný deň v príslušného kalendárneho roku, v ktorom došlo ku skutočnosti, rozhodujúcej pre preukázanie splnenia predmetnej podmienky účasti, t.j. v ktorom sa služba realizovala. V prípade roku 2023 je potrebné na prepočítanie inej meny na EUR použiť kurz ECB aktuálny v deň vyhlásenia verejného obstarávania. V prípade preukazovania splnenie podmienky účasti, poskytnutím služieb v inej mene ako EUR, záujemca uvedie hodnotu poskytnutých služieb v pôvodnej mene a prepočet do meny EUR.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Kontrola technickej spôsobilosti uchádzača podľa § 34 ods. 1 písm. f) ZVO Ak záujemca alebo uchádzač bude vykonávať činnosti spôsobom kooperácie subdodávok časti predmetu zákazky uvedených v Zozname výrobkov, dielov a súčastí ŽDV uvedených v súťažných podkladoch (časť A.3Postup pri kontrole) aj tieto organizácie (subdodávatelia) podliehajú kontrole technickej spôsobilosti.

Popis podmienky účasti:

Rozsah a spôsob vykonania kontroly je uvedený v súťažných podkladoch časť A3 Postup pri kontrole v súlade s § 34 ods. 1, písm. f) zákona o verejnom obstarávaní. V prípade, že záujemca/jeho subdodávateľ je držiteľom platného Potvrdenia o odborno-technickej spôsobilosti organizácie vydaného obstarávateľom na opravy HKV radu 757 nemusí byť vykonaná kontrola technickej spôsobilosti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Údaje o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má záujemca k dispozícií na poskytnutie služby súlade s § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom, ktoré má uchádzač k dispozícií na poskytnutie služby.

Popis podmienky účasti:

Obstarávateľ požaduje predložiť doklady, že záujemca disponuje funkčným a prevádzky schopným technickým vybavením minimálne v rozsahu: - Základné meracie prístroje voltmetre, ampérmetre, magnety, ohmetre, osciloskopy, kalibračné tlakomery, moderné meradlá (napr. elektronické )meradlo jazdného profilu, meradlo rozkolesia, meradlo priemeru kolesa, na nastavenie - nápravových tlakov trakčných podvozkov - Zdvíhacie zariadenie aspoň 4x25t - Meracia stolica - Koľajová váha - Kolosústruh pre úpravu jazdných profilov a kotúčov dvojkolesia používaných v ŽKV - Zariadenie na indukčný ohrev zlisovania starých obručí a nalisovania nových obruč - Hydraulický lis na montáž dvojkolesia - Striekací box - Nabíjačky akumulátorových batérií - Zariadenie na vykonanie kapacitnej skúšky AKB - Otryskávacie zariadenie Preukazuje sa čestným vyhlásením uchádzača.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Zoznam subdodávateľov súlade s § 34 ods. 1 písm. l) zákona o verejnom obstarávaní uvedením podielu plnenia zo zmluvy. ktorý má uchádzač v úmysle zabezpečiť subdodávateľom

Popis podmienky účasti:

Uchádzač uvedie zoznam navrhovaných subdodávateľov časti subdodávok a podiel zákazky, ktorý má v úmysle zadať týmto subdodávateľom.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Opis obstarávania

Predmetom zákazky sú: - plánované periodické opravy železničných koľajových vozidiel radu 757 (ďalej len HKV 757), - neplánované opravy HKV 757 (opravy nehodových udalostí a opráv dielov/celkov HKV radu 757), - opravy hlavných agregátov HKV 757 (ďalej len HA a opravy HA). Podrobný opis predmetu zákazky je uvedený v súťažných podkladoch.

Doplňujúce informácie

Obstarávateľ v tejto zákazke uplatňuje plne elektronickú komunikáciu prostredníctvom informačného systému Úradu vlády SR s názvom IS EVO. Podrobné informácie o IS EVO určených pre prácu záujemcu/uchádzača s týmto systémom nájdete na https://www.isepvo.sk/dokumentácia. Žiadosť o účasť sa podáva elektronicky prostredníctvom IS EVO. Pod žiadosťou o účasť sa v tejto zákazke rozumie predloženie dokladov, ktorými záujemca preukazuje splnenie podmienok účasti vo verejnom obstarávaní alebo predloženie jednotného európskeho dokumentu pre verejné obstarávanie. Žiadosť o účasť záujemcu musí byť doručená v lehote podľa tohto oznámenia. Podľa § 32 ods.3 zákona o verejnom obstarávaní Obstarávateľ nie je orgán verejnej moci podľa § 32 ods.3 zákona o verejnom obstarávaní a nedisponuje prístupom do informačných systémov verejnej správy. Upozornenie: Obstarávateľ nie je oprávnený vyžiadať si z informačných systémov verejnej správy výpis z registra trestov, a požaduje jeho predloženie uchádzačom. Doručovanie podaní - v IS EVO sa za okamih doručenia považuje odoslanie danej informácie (žiadosti, ponuky, návrhu a iné). Tento údaj je uvedený v dátume podania príslušného dokumentu. Dátum odoslania = dátum doručenia. Obstarávateľ určil na komunikáciu so záujemcami/uchádzačmi v tejto zákazke slovenský a český jazyk, v ktorom musia byť predložené žiadosti o účasť, ponuky, prípadné žiadosti o vysvetlenie alebo prípadne uplatnené revízne postupy. Výzvu na predkladanie základných ponúk, ktoré sú východiskom pre následné rokovania, obstarávateľ zašle záujemcom, ktorí splnia podmienky účasti. Obstarávateľ umožňuje neobmedzený a priamy prístup elektronickými prostriedkami k súťažným podkladom a k prípadným všetkým doplňujúcim podkladom. Súťažné podklady a prípadné vysvetlenie alebo úprava súťažných podkladov alebo vysvetlenie požiadaviek uvedených v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania alebo k prípadne iným doplňujúcim podkladom budú obstarávateľom zverejnené ako elektronické dokumenty v zodpovedajúcej zákazke