Vyhlásené obstarávanie

Rázcestie schodisko na hrad


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Mesto Nitra
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
21 850,74
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45262510-9
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
22. Január 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
5. Február 2024
Dátum otvárania ponúk:
5. Február 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
v sídle verejného obstarávateľa
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Iné

Názov podmienky účasti:

Osobné postavenie podľa § 32 ods. 1 písm. e) a písm. f) zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

a) podľa § 32 ods.1 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní musí uchádzač preukázať, že je oprávnený uskutočňovať práce, poskytovať služby alebo dodávať tovar ako je predmet zákazky. Uvedené ustanovenie sa preukazuje v súlade s § 32 ods. 2 písm. e) zákona o verejnom obstarávaní doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky. b) podľa § 32 ods. 1 písm. f) zákona o verejnom obstarávaní musí uchádzač preukázať, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Uvedené ustanovenie sa preukazuje v súlade s § 32 ods. 2 písm. f) doloženým čestným vyhlásením.(Príloha č.4) Uchádzač alebo záujemca nie je povinný predkladať doklady podľa § 32 ods. 2 písm. e), nakoľko verejný obstarávateľ je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy podľa osobitného predpisu. Uvedené platí iba v prípade, že uchádzač má sídlo alebo miesto podnikania v Slovenskej republike.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

a) podľa § 34 ods. 1 písm. b) ZVO sa technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť preukazuje doloženým týchto dokladov: zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom: 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia; ak referencia nebola vyhotovená podľa § 12, dokladom môže byť aj vyhlásenie uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplnené dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené. Odôvodnenie primeranosti podmienky účasti: Verejný obstarávateľ považuje za nevyhnutné, aby záujemca preukázal dostatočné skúsenosti s rekonštrukciou schodísk, oporných múrov a chodníkov z prírodného materiálu - kameňa, z mlátového povrchu s obmedzeniami pre použitie väčšej techniky na predmete rovnakom alebo obdobnom ako je predmet kompletne celej zákazky, predovšetkým z hľadiska rozsahu a náročnosti predmetu zákazky, tak aby sa v absolútnej miere eliminoval akýkoľvek nežiaduci účinok, ktorý by mohol mať negatívny vplyv na riadne plnenie predmetu zákazky. Uchádzač musí zároveň na základe predchádzajúcich skúseností preukázať, že je technicky spôsobilý zabezpečiť dostatočné kapacity s rekonštrukciou schodísk, oporných múrov a chodníkov z prírodného materiálu - kameňa, z mlátového povrchu s obmedzeniami pre použitie väčšej techniky na predmete rovnakom alebo podobnom ako je predmet zákazky, čím sa vytvorí predpoklad plnenia predmetu zákazky v požadovanom rozsahu a objeme kvalitne a v primeranej lehote. Minimálna požadovaná úroveň štandardov: Uchádzač predloží Zoznam uskutočnených prác za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, ktorým preukáže, že uskutočnil minimálne tri realizácie prác spojených s rekonštrukciou schodísk, oporných múrov a chodníkov z prírodného materiálu - kameňa, z mlátového povrchu s obmedzeniami pre použitie väčšej techniky na predmete rovnakom alebo obdobnom ako je predmet zákazky pričom minimálne 1 referencia bola v minimálnom finančnom objeme 19 000.- EUR bez DPH. V prípade skupiny dodávateľov verejný obstarávateľ umožňuje dodať Zoznam uskutočnených prác spoločne.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Cena za celý predmet zákazky vyjadrená v súlade s prílohou č. 2 súťažných podkladov v eurách, s uvedením ceny vrátane DPH. Váha kritéria je 100%

Opis obstarávania

Predmetom realizácie je rekonštrukcia podesty a schodiska s pôvodným materiálovým riešením v zmysle stanoviska KPÚ, pričom je potrebné zabezpečiť stabilitu podesty vhodným kotvením do svahu. Podesta bude stabilizovaná podľa návrhu statika betónovými pilotami alebo základovým pásom, doplnená do pôvodného oblúkového tvaru, ukončená nízkym múrikom z pôvodného materiálu (tehla ukončená tehlovou korunkou na cementovú maltu). Oblúk bude opatrený novým subtílnym zábradlím (ako na severnej strane hradného kopca) a do výšky 700 mm opatrené pletivom. Povrch podesty bude mlátový spádovaný do drenážneho žľabu, ktorý bude vyúsťovať pod podestou na terén. Vrchná podesta bude z mlátového povrchu spádovaná do jestvujúcej kanalizácie a je potrebné ju znížiť o 100 mm a žľab z tejto podesty vyústiť priamo do kanálového otvoru. Schodiskové rameno je nutné ponechať pôvodné len ho obložiť kamennými doskami o hrúbke 45 mm kameň šedohnedý vápenec a doplniť v hornej časti o jeden stupeň za ktorým bude umiestnený odvodňovací žľab o šírke 100 mm . Bočný oporný múr na ľavej strane ostane pôvodný, odstráni sa bridlicový obklad, pred betón sa vymuruje pohľadový kamenný múr z pôvodného materiálu-zmiešané murivo, ktorý bude nadväzovať do výšky existujúceho múru na Hornom Palánku a bude zakončený tehlovou korunkou s presahom 30 mm v spáde na schodisko. Táto časť bude drénovaná do žľabu pri prvom schodiskovom stupni o šírke 300 mm (typ liatinového roštu konzultovať s KPÚ)

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.