Vyhlásené obstarávanie

Dodávka a inštalácia fotovoltického lokálneho zdroja elektriny


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Mesto Martin
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
113 227,50
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45311000-0
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
21. Február 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
7. Marec 2024
Dátum otvárania ponúk:
7. Marec 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Námestie S. H. Vajanského 1, 036 49 Martin, 4.poschodie, kanc. č. 429.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač musí predložiť zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác v zmysle § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok. Dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa ZVO. Ak bola odberateľom iná osoba, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ. Uchádzač predloží zoznam uskutočnených stavebných prác rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, z ktorého bude vyplývať, že za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania realizoval minimálne 1 zmluvu/referenciu s predmetom plnenia rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky, v min. hodnote 50 000,00 EUR bez DPH. Zo zoznamu uskutočnených stavebných prác, musia vyplývať všetky vyššie uvedené jednotlivé požiadavky.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. g) – uchádzač predloží doklad o odbornej spôsobilosti stavbyvedúceho (podľa SKSI „I4“ držiteľ osvedčenia podľa §5, ods. 1b (4) oprávnený vykonávať a poskytovať služby ako inžinier pre technické, technologické a energetické vybavenie stavieb) vydaného alebo notifikovaného podľa zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinierov v znení neskorších predpisov v úradne overenej fotokópii s originálom odtlačku pečiatky a s originálom podpisu odborne spôsobilej osoby (stavbyvedúci), alebo iný ekvivalentný doklad preukazujúci túto skutočnosť pre jedného stavbyvedúceho, ktorý bude zodpovedný za riadenie stavebných prác a plnenie zmluvy. Uchádzač ďalej predloží vyhlásenie odborne spôsobilej osoby na výkon funkcie stavbyvedúceho, že bude k dispozícii počas celej doby realizácie stavby týkajúcej sa predmetu zákazky.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
    Detailné kritéria vo vestníku chýbajú

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je dodávka a inštalácia fotovoltického zariadenia v zmysle spracovanej projektovej dokumentácie. Fotovoltický lokálny zdroj elektriny s celkovým inštalovaným výkonom strešného FV generátora FVG 97,9 kWp bude aj so všetkými perifériami (solárne panely FVG, meniče napätia MN, rozvádzač RFV a prepojovacie káble DC/AC) súčasťou budovy MsÚ, z toho solárne panely budú umiestnené na streche budovy, meniče napätia MN (MN1 a MN2) a rozvádzač RFV vo vnútorných priestoroch strojovne výťahu juh. Pre distribúciu vyrobenej elektriny z FVG do el. inštalácie MsÚ bude použitý nový DC/AC rozvádzač RFV a exist. hlavný rozvádzač HR01 umiestnený v samostatnej miestnosti na 1NP. Tieto budú vybavené novými spínacími a ochrannými prvkami. Súčasťou nových spínacích a ochranných prvkov v rozvádzači RFV bude aj sieťová ochrana KA1 URNA0345-B, ktorá spolu so stýkačom KM1 bude tvoriť hlavné rozpojovacie miesto HRM medzi FLZ a distribučnou sieťou (DS). Sieťová ochrana bude v rozvádzači zapojená cez skúšobné/meracie svorky X1 až X6. Pre FVG budú použité fotovoltické (solárne) monokrištalické panely LR4-72HIH-445M o výkone 445Wp a celkovom počte 220ks. Podľa dispozície rovnej strechy budú FV panely orientované na východnú a západnú svetovú stranu s uhlom náklonu od vodorovnej roviny cca 15°. Pre zmenu jednosmerného napätia (DC) generovaného FVG na striedavé (AC) budú použité dva sieťové meniče napätia MN (MN1 a MN2), pričom pre MN1 bude použitý typ SUN2000-60KTL-M0 o výkone 60 kW a pre MN2 typ SUN2000-36KTL-M3 o výkone 36 kW. Všetky prepojovacie káble vedené vnútornými aj vonkajšími priestormi budovy budú uložené v ochranných PVC trubkách a žľaboch. Predmet zákazky je potrebné realizovať v zmysle všeobecno-technických požiadaviek, technologických postupov a záväzných technických požiadaviek pri dodržaní platných STN a podľa platných prevádzkových a bezpečnostných predpisov. Jednotlivé prvky, ktoré tvoria predmet obstarávania musia byť nové, nerepasované. Účelom projektovanej stavby je ekologická výroba a vlastná spotreba elektrickej energie v zmysle smernice EÚ a zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie. Práce sú podrobnejšie špecifikované v projektovej dokumentácii (projekte stavby) spracovanej spoločnosťou Ján Hric – ELTÍM, Trubín 153, 966 23 Lovčica - Trubín a vo výkaze výmer, ktoré tvoria Prílohu č. 1 a Prílohu č. 2 súťažných podkladov. Uchádzač ocení poskytnutý výkaz výmer, tak ako bol predložený do súťaže. Výkaz výmer je smerodajný a v rámci oceňovania predmetu zákazky musí uchádzač vychádzať v rámci v ňom definovaných položiek. Cena predmetu zákazky musí obsahovať všetky náklady spojené s realizáciou diela predmetnej zákazky.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.