Vyhlásené obstarávanie

Vypracovanie projektovej dokumentácie pre povolenie a realizáciu stavby: "Revitalizácia vnútrobloku ul. Možiarska, Garbiarska a Nižná brána


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Mesto Kežmarok
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
95 924,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
71200000-0
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
5. Apríl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
15. Apríl 2024
Dátum otvárania ponúk:
15. Apríl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Otváranie ponúk sa uskutoční elektronicky prostredníctvom portálu IS EVO.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Osobné postavenie

Popis podmienky účasti:

Požadujeme zápis: - v komore architektov ako autorizovaný architekt alebo - autorizovaný krajinný architekt alebo - ako autorizovaný stavebný inžinier v komplexných architektonických a inžinierskych službách s označením na pečiatke *A* Účastníkom v súťaži môže byť fyzická alebo právnická osoba, ktorá spĺňa nasledujúce podmienky účasti: má oprávnenie na výkon podnikania predstavujúceho činnosť uvedenú v § 4 alebo § 5 zák. č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch, autorizovaných krajinných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v zn. n. p. (ďalej ZAA) alebo podľa ekvivalentnej právnej úpravy platnej v mieste sídla, mieste podnikania, či mieste pobytu účastníka, na základe ktorej bude účastník oprávnený poskytovať služby projektovej činnosti v Slovenskej republike. Uvedené (doklad o autorizácii) sa nevyžaduje (a účastník nebude v prípade nepredloženia vylúčený) v prípade, ak má účastník aktuálny zápis vo verejne prístupnom registri napr. na stránke www.sksi.sk , www.komarch.sk alebo v inom, verejne prístupnom registri. V tomto prípade si oprávnenie účastníka overí vyhlasovateľ. Účastník v tomto prípade uvedie link na overenie oprávnenia v ponuke.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Iné

Názov podmienky účasti:

Register osôb so zákazom účasti vo verejnom obstarávaní

Popis podmienky účasti:

Uchádzač nesmie byť vedený v registri osôb so zákazom účasti vo verejnom obstarávaní, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie podľa § 183 zákona VO. V prípade, že uchádzač je vedený v tomto registri ku dňu predkladania ponúk nebude jeho ponuka hodnotená. Verejný obstarávateľ si overí vyššie uvedené náhľadom do registra osôb so zákazom účasti o verejnom obstarávaní, ktorý vedie Úrad pre verejné obstarávanie podľa § 183 zákona VO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Zoznam služieb /§34 ods.1 písm. a/

Popis podmienky účasti:

Zoznam služby rovnakého alebo porovnateľného predmetu zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením ceny, lehoty dodania a odberateľa, dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ vo výške predpokladanej hodnoty tejto zákazky. Pre upresnenie verejný obstarávateľ uvádza, že požadujeme len jednu referenciu / doklad vo výške predmetnej PHZ tejto zákazky. Uchádzač môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7 ZVO; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Verejný obstarávateľ môže u osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, hodnotiť existenciu dôvodov na vylúčenie podľa § 40 ods. 8 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Iné

Názov podmienky účasti:

Požadovaný obsah ponuky

Popis podmienky účasti:

Úplne vyplnený Návrh na plnenie kritéria na vyhodnotenie cenových ponúk - Úplne doplnený a opečiatkovaný Návrh Zmluvy o dielo.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena za uskutočnenie celého predmetu zákazky. Poradie sa určí podľa výšky navrhnutej ceny uvedenej v jednotlivých ponukách, to znamená, že úspešný bude uchádzač, ktorý navrhol za uskutočnenie predmetu zákazky najnižšiu cenu s DPH (resp. konečnú cenu pre odberateľa u neplatcu DPH).

Opis obstarávania

Podrobný opis predmetu zákazky: Zhotoviteľ projektovej dokumentácie pre povolenie a realizáciu stavby musí zohľadniť návrhy a požiadavky z vypracovanej štúdie s názvom „Revitalizácia vnútrobloku ul. Možiarska, Garbiarska a Nižná brána, v zastúpení Ing. Katarína Monček (Brojová) - autorizovaný krajinný architekt reg. č. 0061 KA; rok spracovania 2022 (ďalej len „KA štúdia“). Rozdelenie na etapy : Celková plocha riešeného územia: 34 153 m2. Etapy sú definované vo vypracovanej KA štúdií, strana 67. Súčasťou zadania je spracovanie projektovej dokumentácie pre všetky fázy krajinnej architektúry (fáza I až V). Súčasťou projektovej dokumentácie NEBUDE navrhovaná lávka cez rieku Poprad, promenáda s terasami a multifunkčné ihrisko so skateparkom spomínané v štúdii a zakreslené v návrhu na strane 76 KA štúdie. Zámer : Zámerom je zrevitalizovať okolie v blízkom susedstve ulice Možiarska, Garbiarska a Nižná brána. Územie je z južnej strany ohraničené historickým centrom mesta Kežmarok a zo severnej strany rozvojovým územím bývalých Kežmarských kasárni. Obsah požadovanej projektovej dokumentácie pre povolenie a realizáciu stavby: Jednostupňový projekt - projekt pre stavebné konanie a uskutočnenie stavby. KA štúdia je záväzný dokument (vstupné informácie) pre spracovanie projektovej dokumentácie a cenovej ponuky!! Účel : Účelom projektu je poskytnúť stavebnému úradu podklad na posúdenie navrhovaných stavieb a ich súlad s podmienkami ÚPN, ak ide o jednostupňový projekt účelom je získanie stavebného povolenia, respektíve ohlásenie jednoduchej stavby. Projekt potrebný pre stavebné povolenie / ohlásenie jednoduchej stavby musí poskytnúť jednoznačnú urbanistickú, architektonickú, výtvarnú, priestorovú, dispozično-prevádzkovú, konštrukčnú a materiálovú charakteristiku stavby na posúdenie požiadaviek verejných záujmov. Účelom jednostupňového projektu na uskutočnenie stavby je rozpracovať stavebným úradom overenú projektovú dokumentáciu a podmienky stavebného povolenia / alebo ohlásenia stavby / do takej podrobnosti, aby poskytovala dostatočný podklad na prípravu a uskutočnenie stavby, najmä na kalkuláciu stavebných nákladov, na uzavretie zmlúv na realizačné fázy výstavby a na prípravu jednotlivých zhotoviteľov. Projekt spolu s geodetickou dokumentáciou (vytýčením priestorovej polohy stavby) a výrobnou (dielenskou) dokumentáciou jednotlivých zhotoviteľov častí pomocnej stavebnej výroby (napr. výroby atypických prvkov a pod./ musí byť dostatočným podkladom na uskutočnenie stavby a na záverečné vyúčtovanie stavebných prác.

Doplňujúce informácie

Doplňujúce informácie: Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje v slovenskom jazyku písomne v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. Zo strany záujemcu bude akceptovaný aj český jazyk. Verejný obstarávateľ stanovuje elektronickú komunikáciu, ktorá sa realizuje prostredníctvom systému elektronickej platformy (IS EVO) cez webové sídlo https://evo.isepvo.sk/ Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zrušiť súťaž aj v prípade nedostatočného finančného krytia. V prípade nejasnej cenovej ponuky si verejný obstarávateľ vyhradzuje právo na jej vysvetlenie. V Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo v prípade zmeny podmienok, za ktorých sa verejné obstarávanie vyhlasuje zrušiť toto verejné obstarávanie. Žiadny z uchádzačov nemá právo na úhradu nákladov spojených s predložením ponuky. Minimálna lehota, počas ktorej sú ponuky uchádzačov viazané : 60 - tich dní od uplynutia lehoty na predkladanie ponúk.