Vyhlásené obstarávanie

„Obnova Dobóovského kaštieľa Tekovského múzea v Leviciach“ - reštaurátorský výskum_


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Nitriansky samosprávny kraj
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
18 700,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
73300000-5
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
16. Apríl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
25. Apríl 2024
Dátum otvárania ponúk:
25. Apríl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
on line
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. g) Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť

Popis podmienky účasti:

dokladom o oprávnení realizovať požadovaný predmet zákazky podľa § 33 odseku 7 Z.z. Zákon o ochrane pamiatkového fondu. Uchádzač predloží osvedčenie Reštaurátora: - Osvedčenie s odborným zameraním M1 - reštaurovanie nástennej maľby, historickej omietky a muriva v interiéroch a exteriéroch historickej architektúry: a zároveň min. jedno z nasledujúcich Osvedčení s odborným zameraním: - S4 - Reštaurovanie drevených architektonických článkov - S6 - Reštaurovanie kamenných polychrómovaných sôch, kamenných architektonických článkov, muriva a nadväzujúcich omietok v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry - S8 - Reštaurovanie kamenných architektonických článkov - S9 - Reštaurovanie štukových plastík, štukových architektonických článkov a súvisiacich omietok v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry - S11 - Reštaurovanie štukových architektonických článkov a súvisiacich omietok - S12 - Reštaurovanie kovových plastík a kovových prvkov v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry Verejný obstarávateľ akceptuje preukázanie podmienky účasti jednou osobou alebo viacerými osobami, ktoré musia byť zapísané v zozname členov Komory reštaurátorov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 3 Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť

Popis podmienky účasti:

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ môže u osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, hodnotiť existenciu dôvodov na vylúčenie podľa § 40 ods. 8.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Najnižšia cena s DPH na celý predmet zákazky

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je vypracovanie dokumentácie pod názvom: „Obnova Dobóovského kaštieľa Tekovského múzea v Leviciach“ – reštaurátorský výskum. Dobóovský kaštieľ sa nachádza v areáli Levického hradu. Kaštieľ je evidovaný v Ústrednom zozname pamiatkového fondu pod číslom 1616/18. Keďže sa jedná o národnú kultúrnu pamiatku, pred začiatkom komplexnej obnovy fasád, obnovy interiérových stien, obnovy kamenných prvkov alebo v prípade nutnosti odstraňovania častí omietok a náterov z dôvodu sanácie vlhkosti murív sa musí vypracovať aj reštaurátorský výskum. PODMIENKY SPRACOVANIA PREDMETU ZÁKAZKY: Obsah reštaurátorského výskumu: 1. správa z reštaurátorského výskumu v súlade s § 5 vyhlášky MK SR č.253/2010 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v znení neskorších predpisov (ďalej len vyhláška). 2. návrh na reštaurovanie v súlade s § 5 vyhlášky. 3. V rámci skúmania reštaurátorom je potrebné zistiť, či sa pod mladšou omietkovou vrstvou a náterom zachovali slnečné hodiny a či je ich možné aspoň čiastočne vizuálne obnoviť. Slnečné hodiny sa nachádzali na južnej fasáde v úrovni 1.posch. medzi 6 a 7 okennou osou z V strany a ešte v 60. rokoch 20. storočia ich bolo vidieť. Zameranie výskumu: 1. V exteriéri na: - stratigrafiu vrstiev omietok a náterov fasád s vyhodnotením historických omietok v rozsahu povrchových úprav a farebnosti v jednotlivých stavebných etapách a materiálového zloženia. 2. V interiéri na: - stratigrafiu vrstiev omietok a náterov s vyhodnotením historických omietok a náterov v rozsahu povrchových úprav a farebnosti v jednotlivých stavebných etapách a materiálového zloženia. Výskum zamerať na dotknuté steny stropy, drevené kazetové dvere a zárubne, mreže, vstavanú drevenú skriňu na chodbe poschodia, štukovú výzdobu stropov, kamenné prvky a pod. 3. v exteriéri aj v interiéri na: - návrh spôsobu obnovy všetkých kamenných prvkov stavby, - preverenie rozsahu a stavu zachovania historických omietok, - preverenie a zdokumentovanie prípadnej výtvarnej výzdoby, - návrh spôsobu ochrany originálu v prípade nálezu v spolupráci s návrhom sanačných opatrení proti vlhkosti, - návrh spôsobu technologického a materiálového postupu zabezpečenia a obnovy pamiatky. Požiadavky na osobu vykonávajúcu výskum: - oprávnená osoba podľa § 33 ods. 7, Zákon č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkové fondu s osvedčením o osobitnej odbornej spôsobilosti na vykonávanie reštaurátorského výskumu, zapísaná v komore reštaurátorov. - splniť požiadavky Krajského pamiatkovému úradu stanovené v rozhodnutí KPÚ č. KPÚNR-2022/13638-3/60513/HOL zo dňa 29.07.2022. - splniť podmienky stanovené v Stanovisku k výskumnej dokumentácii, Pamiatkový úrad SR zo dňa 11.1.2024

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.