Vyhlásené obstarávanie

Rekonštrukcia bleskozvodu a elektroinštalácie Tribečského osvetového strediska v Topoľčanoch


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Nitriansky samosprávny kraj
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
71 456,73
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45310000-3
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
21. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
3. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
3. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
on- line
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

- § 34 ods. 1 písm. g) ZVO Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť : Doklad o odbornej spôsobilosti osoby, ktorá bude zodpovedná za plnenie predmetu zákazky, vydaného na základe osobitného predpisu osvedčenie podľa zákona č. 124/2006 Z.z. a vyhlášky č. 508/2009 Z.z. § 24 ods. 1 alebo ekvivalentný doklad– Revízny technik vyhradeného technického zariadenia elektrického. - § 34 ods. 3 ZVO Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť: Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ môže u osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, hodnotiť existenciu dôvodov na vylúčenie podľa § 40 ods. 8.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
    Detailné kritéria vo vestníku chýbajú

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je záväzok vykonať pre verejného obstarávateľa dielo spočívajúce v uskutočnení stavebných prác a dodávok súvisiacich s realizáciou stavby:

„Rekonštrukcia bleskozvodu a elektroinštalácie Tribečského osvetového strediska v Topoľčanoch“



Elektroinštalácia:

Silnoprúdové rozvody:

Pozostávajú zo zásuviek 230 V, ktoré sú navrhnuté v jednotlivých miestnostiach po obvodových stenách a priečkach. Všetky zásuvkové obvody sa napoja cez prúdový chránič s vybavovacím prúdom 30mA. Jednotlivé obvody sa napoja z podružných rozvádzačov jednotlivých podlaží. Rozvádzače sú navrhnuté na chodbách. Rozvody sa urobia káblami CYKY, ktoré sa uložia pod omietku. Hlavné trasy viesť pod omietkou a pod sadrokartónovým stropom. Zásuvky v kanceláriách budú osadené v jednotnej výške 0,3m od úrovne podlahy, v sociálnych zariadeniach 1,4m od úrovne podlahy. Hlavný rozvádzač RH sa napojí z existujúceho elektromerového rozvádzača. Na vonkajšom plášti je navrhnutá zásuvková skriňa. V zásuvkovej skrini budú inštalované dve zásuvky 230V a jedna zásuvka 3x400V. Zásuvková skriňa bude uzamykateľná, aby bol zamedzený prístup neoprávnených osôb k zneužitiu.



Umelé osvetlenie:

Umelé osvetlenie v miestach, v ktorých je sadrokartónový strop, je riešené kazetovými zapustenými svietidlami LED 45W. V miestnostiach, kde nie je sadrokartónový strop budú svietidlá namontované na strop. Vstupná chodba, pod pavlačou a na schodiskách je osvetlenie riešené svietidlami LED s čidlom pohybu. Obvody osvetlenia sa napoja z podružných rozvádzačov jednotlivých podlaží, priestor I.PP sa napojí z rozvádzača RS I . 1. Osvetlenie v jednotlivých miestnostiach sa bude zapínať vypínačmi pri vstupných dverách. Na schodiskách je riešené núdzové osvetlenie svietidlami LED, 1 W, so zabudovaným akumulátorom, s dobou zálohovania 1 hod.



Slaboprúdové rozvody:

V objekte bude realizovaná štruktúrovaná kabeláž, projekt rieši iba pasívnu časť, kabeláž CAT5E, komponenty CAT5E.

Horizontálne rozvody, sú navrhnuté tienenými metalickými káblami SIFTP v prevedení kategórie 5E a tienenými ukončovacími konektormi kategórie 5E. Ukončovacie konektory musia byť rozmerovo kompatibilné s určeným dizajnom zásuviek. Každá dátová zásuvka bude vybavená dvoma konektormi RJ45 kategórie 5E s označením jednotlivých párov. Pre vnútorné rozvody v budovách sa používa zásadne hviezdicová topológia. Maximálna dĺžka prípojného bodu je obmedzená na 90m. Zásuvkový rozvod bude ukončený v dátovom rozvádzači na tienených prepojovacích paneloch 24xRJ45 kategórie 5E. Súčasťou dodávky budú aj príslušný počet tienených prepojovacích káblov kategórie 5E (RJ45/RJ45) v dĺžke 3m.

Zásuvky budú s konektormi 2xRJ45 kategórie 5E. Zásuvky v kanceláriách budú osadené v rovnakej výške ako silnoprúdové zásuvky 230V pod omietku do prístrojových krabíc.

Hlavná kabeláž bude vedená v trubkách pod omietkou.



Bleskozvod:

V súčasnej dobe predmetná budova je chránená existujúcim bleskozvodom, ktorý bol vyhotovený v dobe platnosti STN 34 1390. Tento bleskozvod je v nevyhovujúcom stave a z tohto dôvodu je potrebné vyhotoviť nový bleskozvod. Tento je navrhnutý podľa STN EN 62305-1 , 2,3 a je zaradený do triedy LPS 3 a je použitá metóda ochranného uhla a valivej gule. Zberná vonkajšia sústava LPS3 sa urobí vodičom AlMgSi, priemeru 8mm, ktorý bude vedený na streche na podperách vedenia po hrebeni strechy a po atike. Bleskozvodová sústava sa pripojí na uzemňovače v počte 7 kusov. V prednej časti budovy sú navrhnuté dva zvody, ktoré sa namontujú namiesto pôvodných zvodov. Týmto spôsobom nedôjde k zásahu do stavebnej konštrukcie a nedôjde k zmene tvaru predného pohľadu na budovu. Tieto zvody budú pripojené na samostatné uzemňovače. Bleskozvod na streche bude doplnený jednou zbernou tyčou, ktorá bude umiestnená na komínovom telese a tromi zbernými tyčami, ktoré sa osadia na hrebeň strechy. Vodiče zvodov sa uložia na podpery vedenia na plášť objektu. Podpery vedenia zvodov uložiť v maximálnom rozpätí 80cm. Je potrebné urobiť ochranu povrchu zeme v okolí zvodov do vzdialenosti 3m asfaltom o hrúbke 5 cm alebo štrkom o hrúbke 15 cm. Po ukončení montáže dodávateľská organizácia zabezpečí odbornú prehliadku pracovníkom oprávneným na túto činnosť v zmysle Vyhl. č. 508/2009 Z.z., ktorý o tom vystaví odborný záznam spolu s projektom skutočného vyhotovenia odovzdá investorovi.



Rozsah stavby je stanovený projektovou dokumentáciou diela vypracovanou:

Ing. Stanislavom Zdichavským, Pod Kalváriou 373, 955 01 Topoľčany

Bližšie informácie sú uvedené v súťažných podkladoch.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.