Vyhlásené obstarávanie

Reštaurátorský výskum objektu „V KAŠTIELI“, ZSS Horné Obdokovce“


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Nitriansky samosprávny kraj
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
Neuvedená
Mena:
Hlavný CPV kód:
73300000-5
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
22. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
3. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
3. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
ÚNSK Rázusova 2A Nitra
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Technická spôsobilosť alebo odborná spôsobilosť podľa § 34 zákona o verejnom obstarávaní § 34 ods. 1 písm. g) Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť dokladom o oprávnení realizovať požadovaný predmet zákazky podľa § 33 odseku 7 Z.z. Zákon o ochrane pamiatkového fondu. Uchádzač predloží osvedčenie Reštaurátora: - Osvedčenie s odborným zameraním M1 - reštaurovanie nástennej maľby, historickej omietky a muriva v interiéroch a exteriéroch historickej architektúry: a zároveň Osvedčenie s odborným zameraním: - S11 - Reštaurovanie štukových architektonických článkov a súvisiacich omietok - S12 - Reštaurovanie kovových plastík a kovových prvkov v interiéroch a exteriéroch objektov historickej architektúry Verejný obstarávateľ akceptuje preukázanie podmienky účasti jednou osobou alebo viacerými osobami, ktoré musia byť zapísané v zozname členov Komory reštaurátorov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • najnižšia cena s DPH

Opis obstarávania

Reštaurátorský výskum na zavlhnutých interiérových a exteriérových omietkach v zmysle rozhodnutia KPUNR-2023/19119-5/98206/GAZ.



Prieskum, resp. diagnostiku vlhkosti stavebných konštrukcií kaštieľa vykonať primárne nedeštruktívnymi metódami, ktoré môžu byť iba v nevyhnutnom prípade doplnené deštruktívnymi metódami. Výsledky prieskumu, resp. diagnostiky vlhkosti stavebných konštrukcií a omietok so stanoveným rozsahom vlhkosti, nasiakavosťou murív, obsahom a typom rozpustných solí a grafické zaznačenie rozsahu zavlhnutých omietok a murív reštaurátor, osoba odborne spôsobilá podľa § 33 ods. 7 pamiatkového zákona, ktorá v zmysle bodu C. rozhodnutia č. KPÚNR-2018/4252-3/15772/Gaz z 27. 02. 2018 vykoná reštaurátorský výskum na zavlhnutých interiérových a exteriérových omietkach, vrátane omietok cca 1 m nad úrovňou zavĺhania.



Reštaurátor, osoba odborne spôsobilá podľa § 33 ods. 7 pamiatkového zákona, na základe výsledkov reštaurátorského výskumu, v závislosti od rozsahu, charakteru, pamiatkovej hodnoty a stavu zachovania historických omietok vyhodnotí možnosť odstránenia omietok, resp. rozsah odstránenia omietok.



V prípade omietok s pamiatkovou hodnotou, navrhnutých na zachovanie, reštaurátor, osoba odborne spôsobilá podľa § 33 ods. 7 pamiatkového zákona určí návrh na ich reštaurovanie alebo umelecko-remeselnú obnovu v zmysle bodu C. rozhodnutia č. KPÚNR-2018/4252-3/15772/Gaz z 27. 02. 2018.



Návrh sanácie stavby reštaurátor, osoba odborne spôsobilá podľa § 33 ods. 7 pamiatkového zákona, vyhodnotí neskôr navrhovaný technologický postup a materiálové zloženie omietkových vrstiev a ostatných navrhovaných materiálov.



Verejný obstarávateľ odporúča pred predložením svojej ponuky obhliadku miesta.



Kontaktná osoba v prípade záujmu o obhliadku: PhDr. Miriama Brachová, MBA – riaditeľka, tel.č.: 038/5318128; 0905 500 224, e-mail: riaditelvkastieli@zssvkastieli.sk.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.