Vyhlásené obstarávanie

Lieky ATC skupiny J05 - Antivirotiká na systémové použitie - časť 2.


Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
6 486,48
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
33651400-2
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
1. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
11. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
11. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena s DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Opis obstarávania

Funkcie:

- -   antivirotiká na systémové použitie

Názov Položky:  1. Lieky ATC skupiny J05 - Antivirotiká na systémové použitie

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: ATC/účinná látka/množstvo účinnej látky v mj - lieková forma/cesta podania

Hodnota/Charakteristika: počet MJ = predpokladané množstvo

Doplňujúce informácie

1. Vrátane dopravy na miesto plnenia.

2. Vrátane služieb spojených s manipuláciou, naložením a vyložením tovaru v mieste plnenia.

3. Predmet plnenia (tovar) musí spĺňať všetky technické vlastnosti uvedené v technickej špecifikácii.

4. Zmluvné strany sa dohodli a súhlasia, že jednotková cena každého tovaru musí byť pri každom čiastkovom plnení :

- v súlade s aktuálnym cenovým opatrením MZ SR, ktorým sa ustanovuje rozsah regulácie cien v oblasti zdravotníctva,

- v súlade so zákonom č. 362/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín na základe verejného zdravotného poistenia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,

5. Pokiaľ by v dôsledku akýchkoľvek zmien po uzatvorení tejto Zmluvy bola jednotková zmluvná cena tovaru vyššia ako určujú vyššie uvedené podmienky, je dodávateľ povinný poskytnúť objednávateľovi tovar za zníženú cenu tak, aby bola v súlade s týmito zmluvnými podmienkami, a to bez potreby osobitného upozornenia zo strany objednávateľa, či potreby uzatvorenia dodatku k tejto Zmluve.

6. Dodávateľ sa zaväzuje dodávať tovar objednávateľovi tovar s dobu exspirácie nie kratšou ako 12 mesiacov odo dňa dodania tovaru. V prípade, že doba exspirácie je kratšia ako 12 mesiacov, dodávateľ sa zaväzuje dodať tovar s minimálnou dobou exspirácie v hodnote 75 % z maximálnej doby exspirácie, ak sa zmluvné strany nedohodnú inak.

7. Plnenie bude poskytnuté vo viacerých ucelených častiach na základe písomnej objednávky kupujúceho podľa jeho aktuálnych prevádzkových potrieb.

8. Objednávateľ požaduje do 5 dní odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy predložiť rozpis jednotlivých položiek, kde dodávateľ uvedie obchodný názov ponúkaného tovaru, jednotkovú cenu každej položky bez DPH, sadzu DPH, cenu položky s DPH, objednávacie číslo (katalógové číslo) jednotlivých položiek.

9. Dodávateľ doručí objednávateľovi do 3 pracovných dní od uzavretia zmluvy v elektronickej alebo papierovej forme neoverenú kópiu platného povolenia MZ SR na veľkodistribúciu liekov a zdravotníckych pomôcok v zmysle zákona č. 362/2011 Z. z.o liekoch a zdravotníckych pomôckach v znení neskorších predpisov. V prípade, ak dodávateľ nemá sídlo v Slovenskej republike, objednávateľ uzná aj ekvivalentné doklady vydané podľa právnych noriem členského štátu.

10. Objednávateľ požaduje dodanie tovaru:

- do zmluvnej lekárne zdravotníckeho zariadenia, zodpovednej osobe objednávateľa (podrobnosti o mieste plnenia a zodpovednej osobe objednávateľa budú dodávateľovi upresnené bezprostredne po účinnosti zmluvy),

- v pracovných dňoch (do termínu sa nezapočítavajú dni pracovného voľna, pracovného pokoja a štátne sviatky),

- v čase od 7:30 hod do 14:00 hod.,

- s dodacím listom, ktorý musí obsahovať okrem povinných náležitostí aj číslo zmluvy, jednotkovú cenu príslušnej položky bez DPH, s DPH, sadzbu DPH, celkovú cenu príslušnej položky bez DPH, s DPH,

11. Dodávateľ je povinný:

- dodať tovar objednávateľovi;

- v prípade, že nie je v možnostiach dodávateľa tovar objednávateľovi dodať z dôvodu výrobného výpadku, o tejto skutočnosti bez zbytočného odkladu písomne informovať objednávateľa v čase objednania tovaru aj s informáciou o dobe ukončenia výrobné výpadku, ak dodávateľ s touto informáciou disponuje;

- dodať objednávateľovi za objednaný tovar jeho adekvátnu náhradu jedine v prípade, že o tom objednváteľa vopred písomne informuje a objednávateľ s tým súhlasil;

- potvrdiť objednávku objednávateľovi do 4 hodín od doručenia potvrdenia elektronickej objednávky predávajúcemu zaslať objednávateľovi vyjadrenie o vybavenosti objednávky (bez výhrady t.j. úplne dodanie všetkých položiek objednávky do 48 hodín, s výhradami t.j. uviesť čo nebude dodané, prípadný dôvod nedodania).

12. V prípade omeškania predávajúceho s dodaním tovaru v lehote určenej v bode 11 Osobitných požiadaviek na plnenie; v prípade, že predávajúci bez zbytočného odkladu t.j. do 4 hodín od doručenia objednávky od objednávateľa neinformuje objednávateľa, resp. jeho zmluvného partnera (lekáreň) o tom, že tovar nie je dostupný u dodávateľa z dôvodu výrobného výpadku, a teda nie je v možnostiach predávajúceho objednávateľovi, resp. jeho zmluvnému partnerovi tovar dodať, alebo

v prípade, že predávajúci bez zbytočného odkladu písomne neinformuje kupujúceho o tom, že je avizovaný výrobný výpadok tovaru na trhu, aby mal kupujúci možnosť zabezpečiť si zásoby tovaru; v prípade, že predávajúci dodá kupujúcemu za objednaný tovar jeho adekvátnu náhradu bez toho, aby o tom kupujúceho vopred písomne informoval a kupujúci k tomu teda neudelil predchádzajúci súhlas a napriek tomu dodá kupujúcemu adekvátnu náhradu za objednaný tovar za cenu vyššiu ako je cena objednaného tovaru

je kupujúci oprávnený účtovať predávajúcemu zmluvnú pokutu podľa článku XIII. bod 13.1. Obchodných podmienok elektronickej platformy za každý jeden prípad uvedený v tomto bode.

13. Zazmluvnené množstvo je predpokladaným množstvom na obdobie 12 mesiacov.

14. Rámcová dohoda sa uzatvára na dobu určitú - 12 mesiacov odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy, alebo do vyčerpania celkového finančného objemu tejto rámcovej dohody v závislosti od toho, ktorá situácia nastane skôr.

Zmluvné strany sú oprávnené účinnosť tejto Rámcovej dohode predĺžiť z dôvodu nevyčerpania celkového finančného limitu, a to maximálne o 12 mesiacov, aj opakovane, písomným dodatkom k tejto Rámcovej dohode. Návrh na uzatvorenie dodatku vypracuje objednávateľ a predloží ho dodávateľovi.

15. Objednávateľ si vyhradzuje právo zmeniť (zvýšiť, znížiť) predpokladané množstvo tovaru pri jednotlivých položkách pri dodržaní jednotkových cien a celkovej ceny predmetu zákazky.

16. Dodávateľ sa zaväzuje dodávať objednávateľovi tovar podľa tejto rámcovej dohody výlučne v originálnych baleniach a s dokladmi zodpovedajúcimi podmienkam, ktoré sú stanovené v príslušných právnych predpisoch a rozhodnutiach príslušných orgánov verejnej správy upravujúcich uchovávanie a ochranu tovaru podľa tejto rámcovej dohody.

17. Ak dodávateľ dodá objednávateľovi tovar inej akosti a vyhotovenia, ako je stanovené v tejto dohode a následne doručenom rozpise cien tovaru po položkách po uzatvorení zmluvy, porušuje tým povinnosť ustanovenú v § 420 Obchodného zákonníka a dodávka tovaru je vadná. Vadnou je tiež dodávka iného, než dohodnutého tovaru.

18. Platby budú realizované bezhotovostným prevodom na účet dodávateľa na základe faktúry doručenej dodávateľom za ucelenú časť plnenia, ktorej prílohou musí byť aj fotokópia objednávky. Dodávateľ vystaví súhrnnú týždennú faktúru objednávateľovi za týždeň predchádzajúci súhrnne za všetky dodávky zrealizované v danom týždni.

19. Faktúra bude vystavená na objednávateľa, s ktorým bude uzatvorená zmluva (nie na zmluvnú lekáreň).

20. V prípade, ak sa po uzatvorení tejto zmluvy preukáže, že na relevantnom trhu existuje cena (ďalej len nižšia cena) za rovnaké alebo porovnateľné plnenie ako je obsiahnuté v tejto zmluve a dodávateľ už preukázateľne za takúto cenu plnenie poskytol, resp. ešte stále poskytuje, pričom rozdiel medzi nižšou cenou a cenou podľa tejto zmluvy je viac ako 5% v neprospech ceny podľa tejto zmluvy, zaväzuje sa dodávateľ poskytnúť objednávateľovi pre takéto plnenie objednané po preukázaní tejto skutočnosti dodatočnú zľavu vo výške rozdielu medzi

ním poskytovanou cenou podľa tejto zmluvy a nižšou cenou. Zmluvné strany sú oprávnené znížiť jednotkovú cenu tovaru (alebo jeho časti), písomným dodatkom k tejto Rámcovej dohode. Návrh na uzatvorenie dodatku vypracuje objednávateľ a predloží ho dodávateľovi.

21. Porušenie ktorejkoľvek povinnosti predávajúceho uvedenej v tomto bode, považujú zmluvné strany za podstatné porušenie povinnosti predávajúceho, ktoré zakladá právo kupujúceho na odstúpenie od tejto dohody, resp. čiastkovej kúpnej zmluvy.

22. Zmluvné strany sa dohodli, že dodávateľ nemôže postúpiť pohľadávky voči objednávateľovi tretej osobe, podľa § 524 a nasl. zák. č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník“), bez predchádzajúceho súhlasu objednávateľa. Právny úkon, ktorým dodávateľ postúpi pohľadávky voči objednávateľovi tretej osobe bez predchádzajúceho súhlasu objednávateľa, je podľa § 39 Občianskeho zákonníka neplatný. Dodávateľ berie na vedomie, že súhlas objednávateľa je platný len za podmienky, že bol na takýto úkon udelený predchádzajúci písomný súhlas MZ SR.

23. Dodávateľ berie na vedomie, že jednostranné započítanie pohľadávok nie je možné. Započítanie pohľadávok objednávateľa je možné v zmysle ust. § 8 zák. č. 374/2014 Z.z. o pohľadávkach štátu v znení neskorších predpisov len na základe písomnej dohody o započítaní pohľadávok štátu. Dodávateľ neprijme vyhlásenie podľa ust. § 303 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov. V prípade ak dodávateľ prijme vyhlásenie v rozpore s predchádzajúcou vetou objednávateľ je oprávnený uplatniť si voči dodávateľovi zmluvnú pokutu vo výške 2% z istiny pohľadávky, na ktorú

sa vyhlásenie vzťahuje.

24. Faktúra musí obsahovať odvolanie na číslo zmluvy z EKS. Splatnosť faktúr je 60 dní.

25. Kupujúci zaplatí predávajúcemu kúpnu cenu za predmet kúpy na základe faktúry, ktorú predávajúci vystaví najskôr po dodaní tovaru a po doručení zástupcom kupujúceho podpísaného dodacieho listu preukazujúceho dodanie tovaru kupujúcemu. Dodávateľ tovaru je povinný vystaviť faktúru za dodávku tovaru najneskôr do piateho pracovného dňa v mesiaci nasledujúceho po dni dodania tovaru.

26.Zmluvné strany sa týmto v súlade s čl. 18.1 platných OPEP dohodli, že ktorákoľvek zo zmluvných strán môže vypovedať zmluvu aj bez uvedenia dôvodu. Výpovedná doba je dva mesiace od doručenia výpovede druhej zmluvnej strane.