Vyhlásené obstarávanie

Nákup jednosmerných električiek s dĺžkou do 32,5m


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Dopravný podnik Bratislava, akciová spoločnosť
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
71 400 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
34622100-4
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
27. Jún 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
30. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
30. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Elektronicky.
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Skúsenosti s dodaním tovarov - Zoznam dodávok tovaru

Popis podmienky účasti:

Uchádzač preukáže plnenie požiadaviek podľa § 34 ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní (ďalej len "ZVO") predložením: zoznamu dodávok tovaru za predchádzajúcich 5 rokov od vyhlásenia verejného obstarávania (ďalej len „relevantné obdobie“) s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia (s obsahom podľa § 12 ods. 2 ZVO), ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní. Splnenie požiadaviek podľa § 34 ods. 1 písm. a) ZVO uchádzač môže preukázať jednou alebo viacerými dodávkami tovaru tak, ako je uvedené ďalej. Obstarávateľská organizácia požaduje, aby dosiahnutý objem dodávok požadovaného tovaru v relevantnom období – t. j. nových nízkopodlažných električiek: (a) s dĺžkou min. 32 m, s podielom nízkej podlahy aspoň 75% plochy pre stojacich cestujúcich, v celkovom súhrne bol minimálne v počte 10 ks spolu (obstarávateľská organizácia bude akceptovať aj viacero jednotlivých referencií); a (b) s rozchodom 1 000 mm, s podielom nízkej podlahy aspoň 75% plochy pre stojacich cestujúcich, v celkovom súhrne bol minimálne v počte 10 ks spolu (obstarávateľská organizácia bude akceptovať aj viacero jednotlivých referencií). Obstarávateľská organizácia v súlade s § 34 ods. 2 ZVO určila relevantné obdobie v trvaní 5 rokov spätne odo dňa vyhlásenia verejného obstarávania. Urobila tak v záujme zaistenia širšej hospodárskej súťaže. Obstarávateľská organizácia preverila z dostupných zdrojov rozsah dodávok tovarov obdobného charakteru a zistila, že kratšie ako 5-ročné obdobie nezabezpečí dostatočné širokú a relevantnú hospodársku súťaž. V súvislosti s § 34 ods. 4 ZVO obstarávateľská organizácia upozorňuje, že požiadavka na plnenie výlučne samotným uchádzačom súčasne vylučuje, aby bola prostredníctvom subdodávateľov preukazovaná tá časť podmienok účasti, ktorá vecne zodpovedá vyhradenému plneniu – podstatným úlohám, a to: - dodávka a montáž skríň električiek; - dodávka a montáž podvozkov električiek; a - dodávka a montáž pohonov električiek, pričom pohonom Električky sa rozumejú trakčné meniče, nadradený riadiaci systém pohonu a trakčné motory.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Cena na obstarané jedno miesto vo vozidle pre cestujúceho bude stanovená podľa bodu 17 súťažných podkladov v mene EUR, s uvedením zmluvnej ceny bez DPH (netto cena) alebo ceny celkom (netto cena), ak uchádzač nie je platcom DPH. Cena na obstarané jedno miesto vo vozidle pre cestujúceho je výsledkom podielu jednotkovej ceny električky a hodnoty obsaditeľnosti pri normálnom obsadení (5 osôb / m2 podľa vyhlášky č. 351/2020 Z. z. o dopravnom poriadku dráh v znení neskorších predpisov), (čl. 1.8.2 prílohy č. B2 Opis predmetu zákazky). (Jednotková cena električky / Obsaditeľnosť pri normálnom obsadení) = Cena na obstarané jedno miesto vo vozidle pre cestujúceho Jednotková cena električky a cena na obstarané jedno miesto vo vozidle pre cestujúceho musia byť zaokrúhlené na dve desatinné miesta. Pravidlá uplatnenia kritérií na vyhodnotenie ponúk sú uvedené v Prílohe č. 4 súťažných podkladov.

Opis obstarávania

Predmetom verejného obstarávania je rámcová dohoda na dodanie tovaru (pre zjednodušenie sa pojem „rámcová dohoda“ na účely tohto oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania používa aj zameniteľne s pojmom „zákazka“. Predmetom zákazky je, na základe objednávok obstarávateľskej organizácie, vyrobenie, dodanie a schválenie na prevádzku 20 ks nových nízkopodlažných jednosmerných električiek, s dĺžkou do 32,5 m, pre rozchod 1000 mm s kapacitou aspoň 240 cestujúcich pri 5 os./m2 s podielom nízkej podlahy aspoň 85 %, vrátane riadiacich, kamerových, informačných a tarifných systémov.

Podrobné vymedzenie predmetu zmluvy, vrátane technických špecifikácií je uvedené v podkapitole súťažných podkladov:

A.2 Kritériá na vyhodnotenie ponúk a pravidlá ich uplatnenia (Príloha č. 4);

B.1 Obchodné podmienky dodania predmetu zákazky (Príloha č. 1);

B.2 Opis predmetu zákazky (Príloha č. 2, 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f);

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.