Vyhlásené obstarávanie

LIEKY A LIEČIVÁ 2024 - 2025


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Psychiatrická liečebňa Sučany
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
124 142,75
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
33610000-9
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
2. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
12. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
12. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
on-line v IS EPVO
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Vhodnosť vykonávať odbornú činnosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti uvedených v § 32 ods. 1 zákona o verejnom obstarávaní nasledovnými dokladmi: a) písm. a) doloženým výpisom z registra trestov nie starším ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk. V súvislosti s nadobudnutím účinnosti zákona č. 91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov od 01.07.2016, uchádzač predloží aj výpis z registra trestov právnických osôb nie starší ako tri mesiace, b) písm. b) doloženým potvrdením zdravotnej poisťovne a Sociálnej poisťovne nie starším ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, c) písm. c) doloženým potvrdením miestne príslušného daňového úradu a miestne príslušného colného úradu, nie starším ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, d) písm. d) doloženým potvrdením príslušného súdu nie starším ako tri mesiace ku dňu uplynutia lehoty na predkladanie ponúk, e) písm. e) doloženým dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky. f) písm. f) doloženým čestným vyhlásením. Ak uchádzač nepredloží doklad podľa vyššie uvedeného je povinný na účely preukázania podmienky podľa § 32 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní, poskytnúť verejnému obstarávateľovi údaje potrebné na vyžiadanie výpisu z registra trestov. Výpis/y z registra trestov musí uchádzač v ponuke predložiť v prípade, ak uchádzačom je právnická osoba, ktorej člen štatutárneho orgánu/člen dozorného orgánu alebo prokurista nie je občanom Slovenskej republiky. Nakoľko však verejnému obstarávateľovi nie je umožnený prístup k údajom z informačných systémov verejnej správy podľa § 1 ods. 3 zákona č. 177/2018 Z. z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon proti byrokracii), uchádzač je povinný predložiť všetky vyššie požadované doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia. Verejnému obstarávateľovi nie je umožnený prístup k údajom z informačných systémov verejnej správy podľa § 1 ods. 3 zákona č. 177/2018 Z. z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon proti byrokracii). Z uvedeného dôvodu je každý uchádzač povinný predložiť všetky vyššie požadované doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti osobného postavenia. Podrobnosti týkajúce sa podmienok účasti sú uvedené vo Výzve na predkladanie ponúk.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

podľa § 33 ods. 1 písm. d) prehľadom o celkovom obrate za posledné 3 hospodárske roky, ktoré sú dostupné v závislosti od vzniku alebo začatia prevádzkovania činnosti. Uchádzač predloží výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch za posledné tri hospodárske roky v celkovej súhrnnej hodnote 120 000,- EUR. Ekvivalent v inej mene musí byť uchádzačom prepočítaný podľa kurzu Európskej centrálnej banky (ďalej len „ECB“) z inej meny na EUR, ktorý bol zverejnený ECB ako posledný v príslušnom roku. Ak má uchádzač účtovné závierky a ďalšie dokumenty zverejnené v Registri účtovných závierok, uvedie v ponuke len internetovú adresu, na ktorej sú výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch verejne prístupné. V prípade, že výkazy ziskov a strát alebo výkazy o príjmoch a výdavkoch uchádzača sú uložené v neverejnej časti Registra účtovných závierok, je potrebné predložiť ich scan originálu alebo ich úradne osvedčených kópií s osvedčovacou doložkou DataCentra – prevádzkovateľa Registra účtovných závierok. V prípade, že ide o uchádzača so sídlom mimo územia Slovenskej republiky, takýto uchádzač predkladá predmetné výkazy podľa platných právnych predpisov v krajine svojho sídla. Podrobnosti týkajúce sa podmienok účasti sú uvedené vo Výzve na predkladanie ponúk.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní: zoznamom dodaných tovarov rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ požaduje, aby úhrnný finančný objem predložených plnení bol za stanovené obdobie v hodnote minimálne 120 000,- EUR bez DPH. Zoznam plnení musí obsahovať minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo dodávateľa/poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo odberateľa, • predmet dodania tovaru/poskytnutia služby (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek verejného obstarávateľa), • lehotu dodania tovaru (presne určenú počiatočným a koncovým dátumom). • Pozn.: verejný obstarávateľ požaduje preukázať presné vyjadrenie hodnoty plnenia rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v rozhodnom období predchádzajúcich 3 priebežných rokov od vyhlásenia verejného obstarávania, t. j. predchádzajúce 3 priebežné roky odo dňa uverejnenia Výzvy na predloženie ponuky vo vestníku verejného obstarávania Úradu pre verejné obstarávanie SR, • celkovú zmluvnú cenu v EUR bez DPH počas lehoty dodania, • meno a priezvisko, tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby odberateľa, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač predloží zoznam plnení rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania, s uvedením cien, lehôt poskytnutia a odberateľov, ktoré v danom období dodával/poskytoval pre verejných obstarávateľov, obstarávateľov alebo iných odberateľov. V prípade, že uchádzač poskytoval služby pre verejných obstarávateľov alebo obstarávateľov, zároveň predloží internetový odkaz na referencie verejných obstarávateľov alebo obstarávateľov zverejnených na www.uvo.gov.sk, preukazujúcich skutočnosti uvedené v predloženom zozname, tzn. uchádzač je povinný tieto referencie v predloženom dokumente identifikovať. Podrobnosti týkajúce sa podmienok účasti sú uvedené vo Výzve na predkladanie ponúk.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

podľa § 34 ods. 1 písm. d) zákona o verejnom obstarávaní: opisom technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom alebo záujemcom na zabezpečenia kvality Verejný obstarávateľ k preukázaniu splnenia predmetnej podmienky účasti požaduje predloženie čestného vyhlásenia uchádzača, že počas celej doby plnenia predmetu zákazky bude mať k dispozícii minimálne 1 ks motorového vozidla spôsobilého na prevoz liekov a liečiv, prostredníctvom ktorého bude zabezpečovať dodávku predmetu zákazky verejnému obstarávateľovi. Predmetné čestné vyhlásenie musí byť podpísané uchádzačom alebo osobou oprávnenou konať za uchádzača. Uchádzač k splneniu predmetnej podmienky účasti súčasne predloží fotokópiu technického preukazu vozidla a opis predmetného vozidla, prostredníctvom ktorého bude zabezpečovať dodávku predmetu zákazky verejnému obstarávateľovi. Z uvedených dokladov musí byť zrejmé, že uchádzač je oprávnený na používanie predmetného motorového vozidla (doklad preukazujúci právny vzťah uchádzača k motorovému vozidlu). Podrobnosti týkajúce sa podmienok účasti sú uvedené vo Výzve na predkladanie ponúk.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Ponuky uchádzačov sa budú vyhodnocovať na základe kritéria - najnižšia celková cena v EUR vrátane DPH.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je dodávka liekov a liečiv navrhovanej špecifikácie vrátane dopravy so sídla verejného obstarávateľa v zmysle Prílohy č. 2 Výzvy na predloženie ponuky – návrh Rámcovej dohody.



Súčasťou predmetu zákazky sú aj súvisiace služby spojené s manipuláciou, naložením, dovozom a vyložením tovaru.



Verejný obstarávateľ nie je viazaný predpokladaným množstvom tovaru ako aj uvedenými druhmi liekov a liečiv. Skutočne odobraté množstvo môže byť nižšie, rovné alebo vyššie ako predpokladané množstvo. Predmetom fakturácie bude len skutočne objednaný a dodaný druh liekov a liečiv podľa nevyhnutnej potreby verejného obstarávateľa počas trvania zmluvy.



Súčasťou predmetu zákazky je aj poskytovanie lekárenskej starostlivosti v súlade s platnou legislatívou. Z uvedeného dôvodu môže ponuku predložiť len verejná lekáreň.



Dodávateľ predmetu zákazky je povinný zabezpečovať dodávku predmetu zákazky počas celej doby trvania zmluvy prostredníctvom motorového vozidla spôsobilého na prevoz liekov a liečiv.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.