Vyhlásené obstarávanie

Fluorescenčné farbičky a cytostatiká


Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Univerzita Komenského v Bratislave, Farmaceutická fakulta
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
639,63
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
33680000-0
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
17. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
24. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
24. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena bez DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Opis obstarávania

Funkcie:

- Acridine orange HCl dye je fluorescenčné farbivo. Používa sa na štúdium apoptózy v rôznych bunkových kultúrach a tkanivových modeloch.

Názov Položky:  1. Acridine Orange HCl dye

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Acridine orange HCl dye je fluorescenčné farbivo so sumárnym vzorcom C17H19N3 · HCl · xH2O a molekulovou hmotnosťou v bezvodom stave 301,81 g/mol. Je to oranžový prášok rozpustný vo vode s čistotou ≥98% (HPLC). Molárny absorbčný koeficient  ≥14,000 pri vlnovej dĺžke 227-233 nm a ≥35000 pri vlnovej dĺžke 265-271 nm rozpustený vo vode v koncentrácii 0.005 g/L. Môže farbiť DNA, RNA a kyslé glykozaminoglykány.Používa aj na analýzu autofágie. Do kyslých organel vstupuje v závislosti od pH.;

Presne: 1

Jednotka: gram

- Technicke Vlastnosti: . Pri neutrálnom pH poskytuje zelenú fluorescenciu a v kyslých podmienkach sa hromadí v kyslých organelách a poskytuje jasne červenú fluorescenciu. Fluorescenčné farbivo na nukleové kyseliny v agarózových a polyakrylamidových géloch. Používa sa na štúdium apoptózy v rôznych bunkových kultúrach a tkanivových modeloch. Jedno balenie obsahuje 1 Gram. Sigma Aldrich/Merck kat. Č. 318337-1G alebo ekvivalentné

Funkcie:

- DAPI je fluorescenčné farbivo priepustné pre bunky, ktoré sa viaže na DNA. Je vhodné pre farbenie DNA v agarózových géloch, analýzu zmien v DNA počas apoptózy, detekciu mykoplazmy, fototlač DNA a pre imunofluorescenčné farbenie buniek. DAPI sa používa aj pri rýchlom monitorovaní mikrobiálnej kontaminácie, pri detekcii apoptotických buniek, vo fluorescenčnej mikroskopii na sledovanie pohybu DisA (DNA integračný skenovací proteín) na DNA Bacillus subtilis, na farbenie zrelých peľových zŕn (0,5 mg/ml).

Názov Položky:  2. DAPI

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: DAPI je  fluorescenčné farbivo priepustné pre bunky, ktoré sa viaže na DNA, so sumárnym vzorcom C16H15N5 · 2HCl a molekulovou hmotnosťou 350,25 g/mol. Je to žltý prášok rozpustný vo vode v koncentrácii 19.60 - 20.40 mg/mL. Molárny absorbčný koeficient  = 30 pri vlnovej dĺžke 263 nm rozpustený vo vode v koncentrácii 1 mM.. Jedno balenie obsahuje 1 Miligram. Sigma Aldrich/Merck kat. Č. D9542-1MG alebo ekvivalentné

Presne: 1

Jednotka: mg

Funkcie:

- Propidium iodide je fluorescenčné farbivo, ktoré sa používa na detekciu bunkového cyklu pomocou prietokovej cytometrie, na test apoptózy v bunkových líniách, vo farbiacom pufri/roztoku na farbenie buniek na analýzu bunkového cyklu.

Názov Položky:  3. Propidium iodide

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Propidium iodide je fluorescenčné farbivo so sumárnym vzorcom C27H34I2N4 a molekulovou hmotnosťou v bezvodom stave 668,39 g/mol. Je to svetlo červený až tmavo červený prášok v množstve 100 mg rozpustný vo vode (1mg/ml) s čistotou ≥94% (HPLC). Jedno balenie obsahuje 100 miligramov. Sigma Aldrich/Merck kat. Č. P4170-100MG alebo ekvivalentné

Presne: 1

Jednotka: BAL

Funkcie:

- CisPlatina (diammine dichloride) je účinný chemoimunoterapeutický liek, ktorý sa používa pri meraní životaschopnosti buniek, pri inhibícii bunkovej proliferácie a chemosenzitivity v bunkových líniách a pri teste životaschopnosti buniek MTT [3-(4,5-dimetyltiazol-2-yl)-2,5-difenyltetrazoliumbromid].

Názov Položky:  4. CIS-PLATINUM(II) DIAMMINE

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Cis-platina je účinný chemoimunoterapeutický liek so sumárnym vzorcom Pt(NH3)2Cl2 a molekulovou hmotnosťou v bezvodom stave 300,05 g/mol. Je to žltý až oranžový prášok v množstve 250 mg; >= 99,99 % čistota na základe analýzy stopových kovov; . Jedno balenie obsahuje 100 miligramov. Sigma Aldrich/Merck kat. Č. P4394-250MG alebo ekvivalentné

Presne: 1

Jednotka: Bal

Funkcie:

- 5-Fluorouracil je účinná protinádorová látka, ktorá ovplyvňuje syntézu pyrimidínov inhibíciou tymidylát syntetázy. Používa sa ako pozitívna kontrola pri testoch na cytotoxicitu

Názov Položky:  5. 5-Fluorouracil

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: 5-fluorouracil je účinná protinádorová látka, ktorá ovplyvňuje syntézu pyrimidínov inhibíciou tymidylát syntetázy so sumárnym vzorcom C4H3FN2O2 a molekulovou hmotnosťou v bezvodom stave 130,08 g/mol. Je to biely prášok v množstve 1 g; >= 99,99 % čistota. Rozpustný v 1 M NH4OH, v DMSO/DMF alebo v metanole. Skladovanie prášku pri izbovej teplote. Jedno balenie obsahuje 1 Gram. Sigma Aldrich/Merck kat. Č. F6627-1G alebo ekvivalentné

Presne: 1

Jednotka: g

Doplňujúce informácie

• Splnenie požiadaviek na vlastnosti predmetu zákazky bude vyhodnotené na základe údajov/informácií o ponúkanom tovare. Predloženými údajmi/informáciami o ponúkanom tovare musí uchádzač preukázať, že ním ponúkaný tovar spĺňa všetky požiadavky technickej a funkčnej špecifikácie, zadefinované verejným obstarávateľom v opise predmetu zákazky.

• Zmluvná cena:

o Celková cena i jednotkové ceny zahŕňajú všetky náklady dodávateľa spojené s dodávkou zákazky vrátane obalov, balenia, dopravy, vyloženie a vynesenie tovaru na konkrétne pracovisko uvedené v objednávke a ostatných nákladov súvisiacich s plnením.

• Povinnosti zmluvných strán po nadobudnutí účinnosti kúpnej zmluvy:

o Špecifikácia a parametre predmetu zákazky, uvedené v požiadavke, predstavujú minimálne parametre, ktoré je dodávateľ pri plnení zmluvy povinný dodržať. Predložená ponuka dodávateľa s príp. lepšími vlastnosťami a parametrami predmetu zákazky je prípustná. Požadované chemikálie sú potrebné na výskumné a študijné účely a musia spĺňať všetky uvedené požiadavky objednávateľa pre kontinuálnosť a reprodukovateľnosť výsledkov výskumu.

o Objednávateľ posúdi vlastný návrh plnenia zákazky dodávateľa (predložený dodávateľom v ponuke), vzhľadom na požadovanú technickú a funkčnú špecifikáciu položiek predmetu zákazky, definovanú v opise predmetu zákazky. K návrhu dodávateľa sa objednávateľ vyjadrí do 3. pracovných dní odo dňa uzavretia zmluvy tak, že dodávateľovi oznámi, či vlastný návrh plnenia zákazky dodávateľa akceptuje. Ostatný postup v tejto súvislosti je upravený ustanoveniami OPEPu.

o Ak sa v špecifikácii položiek predmetu zákazky uvádza príp. odkaz na konkrétneho výrobcu, výrobný postup, obchodné označenie, patent, typ, oblasť alebo miesto pôvodu alebo výroby, objednávateľ umožňuje dodanie ekvivalentných produktov s deklarovateľnou špecifikáciou pre identické použitie, v zmysle funkčnej špecifikácie a obvyklej praxe použitia tu špecifikovaného tovaru, bez potreby ďalších nákladov objednávateľa. Ekvivalent musí spĺňať minimálne funkčné a technické parametre a požiadavky stanovené objednávateľom.

Požaduje sa predložiť rozpis sadzby DPH a ceny s DPH alebo bez DPH, ktorá ako údaj v zmluve chýba v prípade plnenia zahŕňajúceho rôzne sadzby DPH do 3. dní od uzavretia zmluvy (rovnaký rozpis cien je dodávateľ povinný uviesť aj vo faktúre).

• Termín a miesto realizácie dodávky:

o Objednávateľ požaduje doručenie tovaru počas pracovných dní na miesto plnenia v čase od 8:00 do 14:00 hodiny. Dodávateľ telefonicky vyzve 24 pracovných hodín pred odovzdaním zodpovednú osobu k prevzatiu tovaru, ktorý bude prevzatý na základe dodacieho listu alebo preberacieho protokolu osobou poverenou na prevzatie.

o Dodávateľ sa zaväzuje, že dodaný tovar bude nový, nepoužitý, v originálnom nerozbalenom balení 1. akostnej triedy a bude spĺňať všetky funkčné a technické vlastnosti uvedené v tejto zmluve, a je certifikovaný a schválený na dovoz a predaj v Slovenskej republike, resp. v rámci Európskej únie, a vyhovuje platným medzinárodným normám, STN a všeobecne záväzným právnym predpisom.

o Dodávateľ zabezpečí dodanie tovaru podľa objednávky objednávateľa v bezchybnom stave, stanovenej lehote, požadovanom množstve a akosti vrátane balenia, dopravy, vyloženia a vynesenia na konkrétne pracovisko uvedené v objednávke objednávateľa. Pri dodaní objednaného tovaru dodávateľ odovzdá dodací list s uvedením cien tovaru a so všetkými potrebnými náležitosťami, ktorý podpíše zástupca dodávateľa i objednávateľa.

o Dodávateľ sa zaväzuje dodať tovar maximálne do 1/3 doby exspirovania v čase jeho dodania objednávateľovi.

o Tovar bude prevzatý na základe dodacieho listu alebo preberacieho protokolu. Objednávateľ je oprávnený pri dodávke skontrolovať predmet zákazky a v prípade iného tovaru alebo nekompletnej dodávky neprevziať túto dodávku, resp. vrátiť dodávku dodávateľovi alebo žiadať výmenu dodaného tovaru za zmluvne dohodnutý tovar, a to na náklady dodávateľa.

• Reklamácia

o Dodávateľ je povinný nahradiť reklamovaný tovar tovarom v kvalite a množstve zodpovedajúcom požiadavkám objednávateľa, a to v lehote najneskôr do 10 pracovných dní odo dňa oznámenia požiadavky objednávateľa, ak sa zmluvné strany nedohodnú inak.

o Náklady na dopravu, súvisiace s reklamovaním tovaru, znáša dodávateľ v plnom rozsahu

• Odstúpenie od zmluvy

o Nedodržanie všeobecnej, funkčnej a technickej špecifikácie predmetu tejto zmluvy je jej podstatným porušením a má za následok vrátenie predmetu zákazky, odstúpenie objednávateľa od zmluvy a udelenie neuspokojivej referencie.

o Uvedenie zmluvnej ceny v nesprávnej výške dodávateľom vo víťaznej ponuke, na základe ktorej bola táto zmluva uzatvorená alebo nedodanie tovaru, definovaného v tejto zmluve v dohodnutom termíne a množstve, bude objednávateľ považovať za podstatné porušenie zmluvy, na základe ktorého si vyhradzuje právo od tejto zmluvy odstúpiť.

o Uvedené podmienky plnenia dopĺňajú ustanovenia OPEP a majú prednosť pred obchodnými podmienkami dodávateľa a cenníkmi dodávateľa.