Vyhlásené obstarávanie

„Prestavba budovy internátu SOŠ Dvory nad Žitavou na ZSS“ - SD


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Nitriansky samosprávny kraj
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
54 166,67
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
71520000-9
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Iný jednofázový postup
Dátum vyhlásenia:
10. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
22. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
22. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
IS EVO
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. a) Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť

Popis podmienky účasti:

Zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Verejný obstarávateľ podmienku účasti podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona bude považovať za splnenú, ak uchádzač hore uvedeným zoznamom preukáže, že poskytol služby rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky za predchádzajúce 3 roky, t. j. 3 roky spätne od uverejnenia Výzvy, v minimálnej súhrnnej hodnote 50.000,00 bez DPH. Za služby rovnakého alebo podobného charakteru sa považuje výkon činnosti stavebného dozoru na zákazkách podobného charakteru ako v predmete zákazky (výstavbou/rekonštrukciou pozemných stavieb alebo ekvivalent.).

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. g) Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť ak ide o stavebné práce alebo služby, údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených naplnenie zmluvy alebo koncesnej zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk

Popis podmienky účasti:

Verejný obstarávateľ požaduje spôsobilosť zodpovednej osoby uchádzač preukáže predložením platného osvedčenia o vykonaní skúšky (odbornú spôsobilosť stavebný dozor) v zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov pre výkon činnosti Stavebného dozoru s označením Pozemné stavby. Uchádzač predloží nasledovné doklady a dokumenty: kópiu osvedčenia o vykonaní odbornej skúšky v kategórii pozemné stavby s odborným zameraním – podkategória Pozemné stavby v zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov alebo ekvivalentný doklad (kópia osvedčenia),

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 3 Záujemca alebo uchádzač preukáže svoju technickú alebo odbornú spôsobilosť

Popis podmienky účasti:

Uchádzač alebo záujemca môže na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti využiť technické a odborné kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah. V takomto prípade musí uchádzač alebo záujemca verejnému obstarávateľovi alebo obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy alebo koncesnej zmluvy bude skutočne používať kapacity osoby, ktorej spôsobilosť využíva na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti. Skutočnosť podľa druhej vety preukazuje záujemca alebo uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s osobou, ktorej technickými a odbornými kapacitami mieni preukázať svoju technickú spôsobilosť alebo odbornú spôsobilosť. Z písomnej zmluvy musí vyplývať záväzok osoby, že poskytne svoje kapacity počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, musí preukázať splnenie podmienok účasti týkajúce sa osobného postavenia a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky alebo koncesie, na ktorú boli kapacity záujemcovi alebo uchádzačovi poskytnuté. Ak ide o požiadavku súvisiacu so vzdelaním, odbornou kvalifikáciou alebo relevantnými odbornými skúsenosťami najmä podľa odseku 1 písm. g), uchádzač alebo záujemca môže využiť kapacity inej osoby len, ak táto bude reálne vykonávať stavebné práce alebo služby, na ktoré sa kapacity vyžadujú. Verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ môže u osoby, ktorej kapacity majú byť použité na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti, hodnotiť existenciu dôvodov na vylúčenie podľa § 40 ods. 8.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Vhodnosť vykonávať odbornú činnosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

§ 32 ods. 1 písm. e) ZVO Uchádzač preukazuje splnenie podmienok osobného postavenia - dokladom o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky, podľa § 32 ods. 2 písm. e) ZVO. Záujemca alebo uchádzač z dôvodu použitia údajov z informačných systémov verejnej správy nepredkladá doklad o oprávnení dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce alebo poskytovať službu, ktorý zodpovedá predmetu zákazky. Verejný obstarávateľ na uvedenú podmienku účasti aplikuje ustanovenie § 32 ods. 3 ZVO. § 32 ods. 1 písm. f) ZVO Uchádzač preukazuje splnenie podmienky účasti osobného postavenia v zmysle § 32 ods. 1 písm. f) ZVO, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní potvrdený konečným rozhodnutím v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu. Záujemca/ uchádzač z dôvodu použitia údajov z informačných systémov verejnej správy nepredkladá doklad, resp. čestné vyhlásenie o tom, že nemá uložený zákaz účasti vo verejnom obstarávaní. Verejný obstarávateľ na uvedenú podmienku účasti aplikuje ustanovenie § 32 ods. 3 ZVO.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Najnižšia cena s DPH pri nezmenených kvalitatívnych požiadavkách

Opis obstarávania

V zmysle mandátnej zmluvy sa mandatár zaväzuje vykonať činnosti stavebného dozora počas realizácie stavby: „Prestavba budovy internátu SOŠ Dvory nad Žitavou na ZSS“ - Navrhovaná prestavba rieši zmenu časti budovy bývalého internátu SOŠ vo Dvoroch nad Žitavou na zariadenie sociálnej starostlivosti. Budova bude prestavbou rozdelená na dva nezávislé objekty. Cieľom prestavby je vytvoriť podmienky pre sociálnu službu formou celoročného pobytu v zariadení. Budú vytvorené podmienky pre ubytovanie 40 prijímateľov sociálnych služieb v zmysle podmienok Štátneho fondu rozvoja bývania.

Doplňujúce informácie

1. Verejný obstarávateľ bude postupovať podľa §117 ods. 1 ZVO, nakoľko nepoužije aukciu, vyhodnotenie splnenia podmienok účasti a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk.

2. Zábezpeka sa nevyžaduje.

3. Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačom v zmysle § 20 ZVO sa bude

uskutočňovať elektronicky prostredníctvom elektronickej platformy - informačného systému verejnej

správy a využitím informačného systému Elektronického verejného obstarávania. Podania a dokumenty

súvisiace s uplatnením revíznych postupov sú medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/

uchádzačmi doručované prostredníctvom komunikačného rozhrania IS EVO. Metodika postupu na

požívanie IS EVO je uvedená na portáli Úradu vlády SR: https://eplatforma.vlada.gov.sk/. Príručky:

https://eplatforma.vlada.gov.sk/dokumentacia/?csrt=15833563143186291929. Video návody:

https://eplatforma.vlada.gov.sk/videonavody/?csrt=15833563143186291929

Ďalšie podrobnosti ohľadne elektronickej komunikácie sú uvedené v súťažných podkladoch.

Súťažné podklady, ich zmena a doplnenie budú zverejnené aj v profile verejného obstarávateľa v

príslušnej zákazke.

4. Zmluvné strany sú si vedomé, že možnosť realizácie predmetu zákazky je viazaná na existenciu finančného krytia zo strany objednávateľa, ktorého ekonomické postavenie je závislé od externých vplyvov, ktoré nie je možné objektívne vždy vopred s určitosťou predvídať. V prípade, ak na strane objednávateľa nebude zabezpečené finančné krytie do 31.12.2024, objednávateľ upovedomí o tejto skutočnosti zhotoviteľa najneskôr do 5 dní od uvedeného dátumu, pričom má objednávateľ v takom prípade právo na odstúpenie od zmluvy bez toho, aby s tým boli spojené akékoľvek sankcie voči objednávateľovi. Objednávateľ sa zaväzuje v rovnakej lehote (ako v prípade informovania o nezabezpečení finančného krytia) informovať zhotoviteľa o tom, že finančné krytie na úhradu ceny za dielo je na jeho strane riadne zabezpečené. Do uplynutia predmetnej lehoty nie je zhotoviteľ oprávnený začať vykonávať činnosti podľa zmluvy a v prípade, ak tak urobí, nemá nárok na náhradu akýchkoľvek nákladov s tým spojených. Ak počas realizácie predmetu zmluvy (diela) dôjde na strane objednávateľa k zisteniu, že na úhradu ceny diela nemá zabezpečené finančné krytie, je povinný o tejto skutočnosti upovedomiť zhotoviteľa a zároveň je oprávnený v takom prípade odstúpiť od zmluvy bez ohľadu na rozsah zrealizovaných činností, pričom v prípade, ak dôjde k odstúpeniu, je objednávateľ povinný uhradiť odplatu v zmysle zmluvy za tie činnosti, ktoré boli do okamihu odstúpenia vykonané súladne so zmluvou (v prípade rozporu so zmluvou zhotoviteľ nie je oprávnený požadovať od objednávateľa akékoľvek náklady spojené s činnosťami vykonanými v rozpore so zmluvou, a to vrátane prípadného bezdôvodného obohatenia). Zhotoviteľ – v procese verejného obstarávania ako uchádzač, predložením svojej ponuky v plnom rozsahu a bez obmedzenia akceptuje všetky zmluvné podmienky a požiadavky zákazky vrátane všetkých častí obsiahnutých v súťažných podkladoch, v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania – výzve na predkladanie ponúk, ako výlučné požiadavky verejného obstarávateľa (objednávateľa) v predmetnom verejnom obstarávaní na uskutočnenie stavebných prác predmetu zákazky.