Vyhlásené obstarávanie

Zabezpečenie modernizácie, prevádzky a údržby sústavy verejného osvetlenia obce Vyškovce použitím LED technológie formou prenesenej správy a koncesnej zmluvy


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Obec Vyškovce
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
25 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
34993000-4
Elektronická aukcia:
Nie
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Dátum vyhlásenia:
24. August 2017
Lehota na predkladanie ponúk:
28. August 2017
Dátum otvárania ponúk:
28. August 2017
Ponuka musí platiť do:
30. September 2017
Miesto otvárania ponúk:
Obecný úrad Vyškovce, kancelária starostu, Vyškovce č. 12, 090 21 Vyškovce, okres Stropkov
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Výberová komisia menovaná starostom obce
Elektronické objednanie:
Nie
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Doba trvania

Od zadania zákazky:
v mesiacoch (od zadania zákazky) : 180

Opis obstarávania

Zabezpečenie modernizácie, prevádzky a údržby sústavy verejného osvetlenia obce Vyškovce s použitím LED technológie formou koncesie. Verejný obstarávateľ prenechá Koncesionárovi prevádzkovanie sústavy verejného osvetlenia najmä za účelom zvýšenia energetickej efektívnosti jeho prevádzkovania a znižovania nákladov na údržbu v súlade s príslušnými legislatívnymi opatreniami, tak aby bola dosiahnutá vyššia úroveň účinnosti a hospodárnosti sústavy verejného osvetlenia, vyššia energetická a svetelná účinnosť a úspory v režijných nákladoch verejného osvetlenia. Výsledkom bude modernizácia verejného osvetlenia a skvalitnenie technickej infraštruktúry obce.

Vzhľadom k nedostatočnému, technicky a morálne zastaranému súčasnému stavu verejného osvetlenia bude v rámci modernizácie a skvalitnenia pôvodné verejné osvetlenie demontované a bude vybudované nové, moderné verejné osvetlenie s LED technológiou.

Dĺžka trvania koncesnej zmluvy je stanovená na 15 rokov. Počas koncesnej lehoty bude koncesionár prevádzkovať verejné osvetlenie v obci a zároveň bude jeho povinnosťou verejné osvetlenie v stanovenej lehote zmodernizovať s použitím LED technológie na vlastné náklady koncesionára v súlade s technickými požiadavkami verejného obstarávateľa na modernizáciu osvetľovacej sústavy.

Koncesionár bude v súlade s Koncesnou zmluvou a všeobecne záväznými právnymi predpismi prevádzkovať sústavu verejného osvetlenia vo svojom mene, na svoj účet a na vlastné nebezpečenstvo a udržiavať sústavu verejného osvetlenia v prevádzkyschopnom stave. Pri prevádzkovaní sústavy verejného osvetlenia bude Koncesionár vystupovať ako samostatný právny subjekt voči štátnym, resp. iným správnym a kontrolným orgánom, bude zodpovedať za dodržiavanie všetkých všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s jeho činnosťou a výlučne sám znášať následky v prípade ich porušenia.. a)Návrh, projekciu a montáž moderných a certifikovaných LED-svietidiel s možnosťou riadenia príkonu do systému verejného osvetlenia obce v pomere 1:1 (na existujúce podperné body tak ako sú umiestnené pôvodné svietidlá) a zároveň obec požaduje rozšíriť svetelnú sústavu o ďalšie svetelné body v počte 4 ks na určené miesta. Nová svetelná sústava obce bude teda obsahovať celkovo 39 svetelných bodov, z toho 22 na hlavnej cestnej komunikácii a 17 na vedľajších cestných komunikáciách. Obec nepožaduje rozšíriť svetelnú sústavu na všetky neosadené podperné body (stĺpy NN) a z uvedeného dôvodu požadujeme dodržať svetelno-technické parametre v zmysle normy STN EN 13201-2 len všade tam kde to geometria svetelnej sústavy (vzdialenosti medzi podpernými bodmi a vzdialenosti podperných bodov od cestnej komunikácie) dovoľuje. Uvedené parametre svetelnej sústavy pri ktorých bude dodržaná norma STN EN 13201-2 požadujeme presne stanoviť vo svetlo-technických výpočtoch pre navrhnuté svietidlá a uvedené typy cestných komunikácií.

b)Návrh, projekciu a montáž moderných a certifikovaných LED-svietidiel v počte 3 ks použitých na osvetlenie miestneho obecného cintorína, ktoré budú napájané z osobitného rozvádzača, teda nebudú súčasťou sústavy VO. Nepožadujeme dodržať normu. Priemernú úroveň osvetlenia požadujeme Em=2,5 lx pre plochu cintorína od jeho vrchnej časti po dom smútku podľa poskytnutého pôdorysu (85m x 40m).

c)Výmenu jestvujúcich výložníkov za žiarivo zinkované s potrebnou geometriou k dosiahnutiu čo najlepších svetlo-technických parametrov v celkovom počte 39 ks.

d)Výmenu 1 ks RVO (rozvádzača verejného osvetlenia) s kompletnou elektro-výzbrojou.

e)Doplnenie 5 ks oceľových osvetľovacích stožiarov s výzbrojou, z toho 2 ks (7m) do sústavy VO a 3 ks (8m) na cintorín.

f)Dodávka a montáž 200 m vzdušného závesného vedenia pre sústavu VO a cintorín.

g)Dodávka a montáž 100 m zemného vedenia pre cintorín.

h)Svetlo-technický výpočet pre dané typy cestných komunikácií a cintorín.

i)Správu sústavy verejného osvetlenia počas celej doby trvania koncesnej zmluvy.

j)Možnosť monitorovania, zberu a vyhodnocovania údajov o spotrebe elektrickej energie v systéme verejného osvetlenia.

k)Harmonogram regulácie príkonu svetelnej sústavy (stmievanie): - pre celú sústavu VO : v čase od zapnutia do 22:00 hod. 100%, od 22:00 do 00:00 70%, od 00:00 do 5:00 50%, od 5:00 6:00 hod. 70%, od 6:00 hod. do vypnutia 100%.

Ďalšie technické podmienky:

Riadenie osvetlenia - PowerLine (komunikácia po napájacom vedení 230V )

Svietidlo obsahuje kĺb (možnosť montáže na oceľový stĺp, alebo výložník)

Svietidlo musí obsahovať konektorový systém na pripojenie svietidla k napájaniu pomocou bezskrutkovej svorkovnice s minimálnym krytím IP66.

Záruka - počas doby zmluvného vzťahu

Možnosť naprogramovania sekvencie harmonogramu stmievania v rozsahu 10 zmien v rozmedzí 1-100%.

Možnosť preprogramovania všetkých svietidiel z jedného centrálneho bodu.

Možnosť zriadenia centrálneho dispečingu na riadenie osvetlenia na diaľku.

Doplňujúce informácie

Ponuka musí obsahovať:

a.Podrobný popis ponúkanej technológie.

b.Finančné podmienky dodávky predmetu zákazky a zabezpečenia služby.

c.Termín realizácie predmetu zákazky.

d.Fotokópia dokladu o oprávnenosti podnikať s predmetom zákazky t.j. s konkrétnym uvedením povolenia v časti predmet podnikania : poskytovanie energetickej služby (výpis z obchodného registra, živnostenský register,...)

e.Certifikát o úradne overenej krivke LED svietidiel

f.Svetlo-technický výpočet pre dané typy cestných komunikácií spracovaný oprávnenou osobou.

g.Potvrdenie o krajine pôvodu LED svietidiel.

h.Doklad o finančných možnostiach dodávateľa predmetu zákazky realizovať dodávku z vlastných a úverových zdrojov (výpis z bankového účtu alebo bankového úveru preukazujúci finančné krytie minimálne vo výške predmetnej zákazky t.j. zostatok na účte resp. úverový limit)