Funkčná špecifikácia
Syr eidamského typu 45-52% neúdený. Tvrdý lisovaný syr z kravského mlieka s prírodnou kôrou, neúdený. Balenie 1-5kg. Predpokladaný objem: 6500kg; Syr eidamského typu 45-52% údený. Balenie 1-5kg. Tvrdý lisovaný syr z kravského mlieka s prírodnou kôrou, údený. Predpokladaný objem: 200kg; Syr typu feta. Balenie 100-250g. Biely zrejúci syr bez kôry, konzervovaný v náleve, krehký, slano - kyslej chuti. Vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka alebo z ovčieho aj kozieho mlieka(obsah kozieho nesmie presiahnuť 30%). Max. obsah vody 56%, minimálny obsah tuku v sušine 43%. Predpokladaný objem: 30kg; Syr typu feta. Balenie 1-2kg. Biely zrejúci syr bez kôry, konzervovaný v náleve, krehký, slano - kyslej chuti. Vyrobený z pasterizovaného ovčieho mlieka alebo z ovčieho aj kozieho mlieka(obsah kozieho nesmie presiahnuť 30%). Max. obsah vody 56%, minimálny obsah tuku v sušine 43%. Predpokladaný objem: 250kg; Syr s bielou plesňou. Balenie 120g. Mäkký zrejúci plnotučný syr kruhového vzhľadu s bielou ušľachtilou plesňou na povrchu, vyrábaný z kravského mlieka. Vnútorná hmota syra je rovnomerne zrelá, bez kriedovosti v strede. Obsah sušiny najmenej 46%, obsah tuku v sušine najmenej 50%. (napríklad Hermelín alebo Camembert). Predpokladaný objem: 35000ks; Syr typu gouda 40-52 %. Balenie 1-5 kg. Syr z pasterizovaného kravského mlieka. Syr je mäkký a pružný, so syrovo-žltou vnútornou hmotou, obsah tuku 40-52%, neúdený. Predpokladaný objem: 200kg; Syr s modrou plesňou. Balenie 1-5kg. Polomäkký zrejúci syr s ušľachtilou modrou plesňou vo vnútri hmoty z kravského mlieka, v reze s mramorovým porastom svetlej až tmavozelenej ušľachtilej plesne, chuť slaná, výrazná pikantná príchuť plesne. Obsah tuku najmenej 50%. (napríklad Niva alebo Rival). Predpokladaný objem: 1200kg; Syr tofu biely údený. Balenie 1-5kg. Výrobok zo sójových bôbov, tvrdý, neochutený, údený. Vákuovo balený. Predpokladaný objem: 300kg; Syr tofu biely neúdený. Balenie 1-5kg. Výrobok zo sójových bôbov, tvrdý, neochutený, neúdený. Vákuovo balený. Predpokladaný objem: 500kg; Syr tofu marinovné. Balenie 0,5-5kg. Výrobok zo sójových bôbov, tvrdý, ochutený. Vákuovo balený. Predpokladaný objem: 100kg; Tempeh údený. Balenie 0,2-1 kg. Výrobok zo sójových bôbov. Predpokladaný objem: 300kg; Syr typu čedar 45 - 48%. Balenie 200-1000g. Tvrdý syr z pasterizovaného kravského mlieka s hladkou a dosť tvrdou štruktúrou. Predpokladaný objem: 100kg; Syr typu parmezán. Balenie 200-1000g. Veľmi tvrdý, varený, lisovaný syr s prírodnou kôrou z pasterizovaného kravského mlieka (kombinácia plnotučného a odtučneného), slamovožltej farby s krehkou zrnitou a štiepateľnou štruktúrou. Obsah tuku v sušine 28-32%. Predpokladaný objem: 500kg; Syr tavený typu Lunex - roztierateľný, 48%. Balenie 140 - 1000g. Syr tavený, roztierateľný v zmysle požiadaviek Potravinového kódexu SR, obsah tuku v sušine min. 45%. (napríklad Lunex, Karička, Syrokrém). Predpokladaný objem: 600kg; Slovenský pološtiepok. Vákuovo balený 130-150g. Polotvrdý, polotučný, parený, nezrejúci údený syr z ovčieho mlieka alebo zmesi ovčieho a kravského mlieka alebo z kravského mlieka. Sušina min. 48% hmotnosti, tuk v sušine min. 38% hmotnosti. Tvar elipsyy zo spodnej strany rovný, z vrchnej zaoblený, zdobený ornamentikou. Farba je na povrchu zlatožltá až zlatohnedá po údení, vo vnútri biela až maslovožltá, konzistencia celistvá, pevnejšia, mierne lomivá, na reze sa pripúšťajú menšie trhlinky a dutinky. Predpokladaný objem: 1000kg; Slovenská parenica. Jednotlivo balené, hmotnosť cca 100g. Parený jemne údený syr na povrchu žltý až hnedý po údení, vnútri biely až maslovožltý, priemer 6-8 cm, výška 5-8 cm. Zvláknená štruktúra syroviny. Minimálny obsah sušiny 53% a tuku v sušine 50%, NaCl max 3%. Vyrobené z čerstvo nadojeného surového neupraveného ovčieho mlieka alebo zmesi čerstvého surového neupraveného ovčieho a čerstvého surového neupraveného kravského mlieka, s podielom ovčieho mlieka min. 50%. Predpokladaný objem: 50kg; Ovčí hrudkový syr - salašnícky. Balenie 0,5-5 kg. Vyrobený z čerstvého surového ovčieho mlieka, údený, sušina najmenej 40 hmotnostných %, tuk v sušine najmenej 50 hmotnostných %. NaCl max. 25 000 mg/kg, kyslosť - hodnota pH 5,2-4,9, farba je na reze nažltlá až žltá, na povrchu nahnedlá až slabogaštanová, konzistencia pevná a tuhá, povrch suchý, neporušený, čistý, mierne okôrený, môže mať malé škvrny po dyme bez dechtových usadenín. Predpokladaný objem: 50kg; Syr typu mozzarella. Hmotnosť pevnej potraviny 100g-150g. Čerstvý, formovaný, nezrejúci a mäkký syr s mliečnym kvasením, neúdený. Zloženie: kravské alebo byvolie mlieko, (príp. ich kombinácia), jedlá soľ, prírodné syridlo, živé mliečne kultúry. Balený v ochrannej atmosfére v mierne slanom náleve (zloženého z vody a jedlej soli), ktorý je v priamom kontakte s výrobkom. Predpokladaný objem: 300kg; Syr typu ementál. Balenie 1-5kg. Prírodný zrejúci polotvrdý plnotučný syr z kravského mlieka, s dutinami, resp. okami, tuk v sušine minimálne 45%. Predpokladaný objem: 100kg; Syr typu ementál údený. Balenie 1-5kg. Prírodný zrejúci polotvrdý plnotučný syr z kravského mlieka, s dutinami, resp. okami, údený, tuk v sušine minimálne 45%. Predpokladaný objem: 100kg; Syr typu cottage cheese. Balenie 150-250g. Čerstvý, nezrejúci, hrudkovitý syr, bez príchute. Zloženie: mlieko, smotana, mliečne kulktúry, jedlá soľ. Tuk min. 4%. Predpokladaný objem: 50kg; Syr typu mascarpone bal 0,25kg-0,5kg bal. Balenie 250 g - 500 g. Čerstvý, krémový, prírodný, nezrejúci, mäkký, vysokotučný syr. Vyrobený z vysokotučnej smotany. Tuk v sušine min. 80%. Predpokladaný objem: 50kg; Syr typu mascarpone. Balenie 0,5 -3 kg. Čerstvý, krémový, prírodný, nezrejúci, mäkký, vysokotučný syr. Vyrobený z vysokotučnej smotany. Tuk v sušine min. 80%. Predpokladaný objem: 250kg; Syr typu ricotta. Balenie 200-1500g. Čerstvý, polotučný, srvátkový syr, tuk v sušine min. 40%. Predpokladaný objem: 50kg; Syr halloumi. Balenie 0,25 -0,5 kg. Polotvrdý syr vyrobený z kravského, ovčieho a kozieho mlieka, určený na grilovanie. Predpokladaný objem: 20kg; Syr kozí. Balenie 100-200g. Mäkký zrejúci plnotučný syr z pasterizovaného kozieho mlieka s bielou ušľachtilou plesňou na povrchu. Predpokladaný objem: 100kg; Slovenský oštiepok. Tvar oválny, hmotnosť 700-1000 g. Polotvrdý, polotučný, parený, nezrejúci údený syr z ovčieho mlieka alebo zmesi ovčieho a kravského mlieka alebo z kravského mlieka. Sušina min. 48% hmotnosti, tuk v sušine min. 38% hmotnosti. Farba je na povrchu zlatožltá až zlatohnedá po údení, vo vnútri biela až maslovožltá, konzistencia celistvá, pevnejšia, mierne lomivá, na reze sa pripúšťajú menšie trhlinky a dutinky. Predpokladaný objem: 200kg
Technická špecifikácia textová
Technická špecifikácia číselná