Vyhlásené obstarávanie

Dodávka zemného plynu na rok 2023


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
557 519,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
09123000-7
Elektronická aukcia:
Nie
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
29. September 2022
Lehota na predkladanie ponúk:
24. Október 2022
Dátum otvárania ponúk:
24. Október 2022
Ponuka musí platiť do:
31. Marec 2023
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Otváranie ponúk bude sprístupnené uchádzačom online na stránke https://josephine.proebiz.com/sk/tender/31033/summary. On-line sprístupnenia ponúk sa môže zúčastniť iba uchádzač, ktorého ponuka bola predložená v lehote na predkladanie ponúk.
Rozdelenie na časti:
Nie
Zrýchlený postup:
Nie
Dohoda o vládnom obstarávaní:
Neuvedené
Opakované obstarávanie:
Nie
Chránená dielňa:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Nie
Elektronická fakturácia:
Nie
Elektronické platby:
Nie

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritéria kvality:
Nie
Náklady/Cena:
Cena

Doba trvania

V intervale:
1. Január 2023 až 31. December 2023

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je dodávka zemného plynu do odberných miest verejného obstarávateľa (1 strednoodber SO a 2 maloodbery MO), zabezpečenie prepravy a distribúcie do odberných miest, vrátane ostatných regulovaných služieb spojených s dodávkou plynu a prevzatie zodpovednosti za odchýlku v kvalite zodpovedajúcej technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržania platných právnych predpisov SR, technických podmienok a prevádzkového poriadku prevádzkovateľa distribučnej siete pre zmluvné obdobie za každé odberné miesto.. Predmetom zákazky je dodávka zemného plynu do odberných miest verejného obstarávateľa (1 strednoodber SO a 2 maloodbery MO), zabezpečenie prepravy a distribúcie do odberných miest, vrátane ostatných regulovaných služieb spojených s dodávkou plynu a prevzatie zodpovednosti za odchýlku v kvalite zodpovedajúcej technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržania platných právnych predpisov SR, technických podmienok a prevádzkového poriadku prevádzkovateľa distribučnej siete pre zmluvné obdobie za každé odberné miesto.

Doplňujúce informácie

(1) Verejný obstarávateľ postupuje postupom verejnej súťaže podľa § 66 ZVO. Verejný obstarávateľ v súlade s § 66 ods. 7 ZVO rozhodol, že vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky a vyhodnotenie splnenia podmienok účasti sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritérií na vyhodnotenie ponúk. (2) Uchádzač v zmysle § 39 ZVO môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti jednotným európskym dokumentom (JED), v takomto prípade súčasťou jeho ponuky bude vyplnený jednotný elektronický dokument. (3) Verejný obstarávateľ bude pri komunikácii v celom procese obstarávania, t. j. pred aj po lehote na predkladanie ponúk postupovať v zmysle § 20 ZVO prostredníctvom komunikačného rozhrania systému JOSEPHINE. (4) Ponuka je vyhotovená elektronicky v zmysle § 49 ods. 1 písm. a) ZVO a vložená do systému JOSEPHINE umiestnenom na webovej adrese https://josephine.proebiz.com/ Predkladanie ponúk je umožnené iba autentifikovaným uchádzačom. Podrobnosti sú uvedené v súťažných podkladoch. (5) Ponuky, návrhy a ďalšie doklady a dokumenty vo verejnom obstarávaní sa predkladajú v štátnom jazyku (slovenský jazyk) alebo v českom jazyku. Ak je doklad alebo dokument vyhotovený v inom ako slovenskom jazyku alebo českom jazyku, predkladá sa spolu s jeho úradným prekladom do slovenského jazyka; Ak sa zistí rozdiel v obsahu dokladu alebo dokumentu predloženom podľa druhej vety, rozhodujúci je úradný preklad do slovenského jazyka. (6) Od uchádzačov, ktorí predložia ponuku, sa vyžaduje zabezpečenie viazanosti ponúk vo forme zábezpeky. Podmienky zloženia, uvoľnenia a vrátenia zábezpeky sú uvedené v časti A.3 "Zábezpeka" súťažných podkladov. Požaduje sa zloženie zábezpeky vo výške 10 000 eur (slovom desaťtisíc eur). (7) Verejný obstarávateľ nerozdelil zákazku z dôvodu, že nákupnou komoditou je zemný plyn, s ktorým obchodovanie je obmedzené na špecificky regulovaný prístup na trh viazaný licenciou, ako i z dôvodu rozdielnej lokality miest odberu a nízkeho objemu spotreby zemného plynu na dvoch z odberných miest. Aktuálne na trhu pôsobia spoločností, ktoré dokážu dodať celý predmet zákazky ako celok a na trhu existuje vhodné prostredie na realizáciu hospodárskej súťaže ako celku. Nerozdelením zákazky na časti verejný obstarávateľ neobmedzuje účasť vo verejnom obstarávaní malým a stredným podnikom, ktoré sú spôsobilé túto zákazku realizovať. (8) Predmetné verejné obstarávanie nie je zelené verejné obstarávanie, obstarávanie inovácií ani obstarávanie zamerané na sociálne aspekty.