Vyhlásené obstarávanie

Komplexné upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby


Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
Univerzitná nemocnica Bratislava
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
15 501 938,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
90910000-9
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
21. November 2023
Lehota na predkladanie ponúk:
18. December 2023
Dátum otvárania ponúk:
18. December 2023
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
IS EVO
Rozdelenie na časti:
Áno
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Časti


Názov:
Nemocnica Ružinov, Ružinovská 6, 82606 Bratislava
Popis:
Nemocnica Ružinov, Ružinovská 6, 82606 Bratislava

Názov:
Nemocnica akademika Ladislava Dérera, Limbová 5, 83305 Bratislava, Kramáre
Popis:
Nemocnica akademika Ladislava Dérera, Limbová 5, 83305 Bratislava, Kramáre,

Názov:
Nemocnica sv. Cyrila a Metoda, Antolská 11, 85107 Bratislava, Petržalka
Popis:
Nemocnica sv. Cyrila a Metoda, Antolská 11, 85107 Bratislava, Petržalka

Názov:
Nemocnica Staré Mesto, Mickiewiczova 13, 81369 Bratislava
Popis:
Nemocnica Staré Mesto, Mickiewiczova 13, 81369 Bratislava

Názov:
Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice, Krajinská 91, 82556 Bratislava
Popis:
Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice, Krajinská 91, 82556 Bratislava

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

2.1 podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky - nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia tejto zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie. V predmetnom vyjadrení banka potvrdí, že: • uchádzač nie je v nepovolenom debete, • v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, • jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Zároveň predloží aj čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Uchádzač predloží zoznam zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote minimálne podľa príslušnej časti 1. Nemocnica Ružinov, Ružinovská 6, 82606 Bratislava - 4 500 000 EUR Za poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby, čo musí byť zo zoznamu poskytnutých služieb zrejmé. Pre posúdenie splnenia podmienky účasti, musí byť z ceny každého plnenia zo zoznamu poskytnutých služieb vyčíslená hodnota, ktorá: • zohľadňuje alikvotný rozsah len pre požadované posudzované obdobie (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje len poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje alikvotný podiel uchádzača v skupine. Verejný obstarávateľ odporúča, aby Zoznam zmlúv o poskytnutí služieb obsahoval minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo objednávateľa, • predmet poskytnutia služieb (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek objednávateľa), • celkovú zmluvnú cenu, • cenu poskytnutej služby za požadované obdobie, • lehotu poskytovania služieb (obdobie, počas ktorého boli služby poskytované), • meno a priezvisko, kontakt - tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby objednávateľa a jeho funkciu, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač môže vyššie uvedené zmluvy/poskytované služby preukázať jednou zmluvou alebo kombináciou viacerých zmlúv. Ak uchádzač predkladá ponuku na viacero častí, verejný obstarávateľ neumožňuje opakovanie obsahu zoznamu poskytnutých služieb/zmlúv v jednotlivých častiach zákazky okrem prípadu, keď predmetná poskytnutá služba/zmluva spĺňa súčet výšky objemov dodávok služieb pre jednotlivé časti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 - opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 9001 na systém manažérstva kvality v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky, • certifikát ISO 45001, ktorým preukáže splnenie požiadaviek dodržiavania zásad bezpečného podniku Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné certifikáty vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 - uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 14001 na systému environmentálneho riadenia v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

2.1. podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky - nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia tejto zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie. V predmetnom vyjadrení banka potvrdí, že: • uchádzač nie je v nepovolenom debete, • v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, • jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Zároveň predloží aj čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Uchádzač predloží zoznam zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote minimálne podľa príslušnej časti 2. Nemocnica akademika Ladislava Dérera, Limbová 5, 83305 Bratislava, Kramáre - 3 700 000 EUR Za poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby, čo musí byť zo zoznamu poskytnutých služieb zrejmé. Pre posúdenie splnenia podmienky účasti, musí byť z ceny každého plnenia zo zoznamu poskytnutých služieb vyčíslená hodnota, ktorá: • zohľadňuje alikvotný rozsah len pre požadované posudzované obdobie (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje len poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje alikvotný podiel uchádzača v skupine. Verejný obstarávateľ odporúča, aby Zoznam zmlúv o poskytnutí služieb obsahoval minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo objednávateľa, • predmet poskytnutia služieb (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek objednávateľa), • celkovú zmluvnú cenu, • cenu poskytnutej služby za požadované obdobie, • lehotu poskytovania služieb (obdobie, počas ktorého boli služby poskytované), • meno a priezvisko, kontakt - tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby objednávateľa a jeho funkciu, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač môže vyššie uvedené zmluvy/poskytované služby preukázať jednou zmluvou alebo kombináciou viacerých zmlúv. Ak uchádzač predkladá ponuku na viacero častí, verejný obstarávateľ neumožňuje opakovanie obsahu zoznamu poskytnutých služieb/zmlúv v jednotlivých častiach zákazky okrem prípadu, keď predmetná poskytnutá služba/zmluva spĺňa súčet výšky objemov dodávok služieb pre jednotlivé časti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 - opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 9001 na systém manažérstva kvality v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky, • certifikát ISO 45001, ktorým preukáže splnenie požiadaviek dodržiavania zásad bezpečného podniku Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné certifikáty vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 - uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 14001 na systému environmentálneho riadenia v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

2.1. podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky - nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia tejto zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie. V predmetnom vyjadrení banka potvrdí, že: • uchádzač nie je v nepovolenom debete, • v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, • jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Zároveň predloží aj čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Uchádzač predloží zoznam zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote minimálne podľa príslušnej časti 3. Nemocnica sv. Cyrila a Metoda, Antolská 11, 85107 Bratislava, Petržalka - 4 600 000 EUR Za poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby, čo musí byť zo zoznamu poskytnutých služieb zrejmé. Pre posúdenie splnenia podmienky účasti, musí byť z ceny každého plnenia zo zoznamu poskytnutých služieb vyčíslená hodnota, ktorá: • zohľadňuje alikvotný rozsah len pre požadované posudzované obdobie (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje len poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje alikvotný podiel uchádzača v skupine. Verejný obstarávateľ odporúča, aby Zoznam zmlúv o poskytnutí služieb obsahoval minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo objednávateľa, • predmet poskytnutia služieb (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek objednávateľa), • celkovú zmluvnú cenu, • cenu poskytnutej služby za požadované obdobie, • lehotu poskytovania služieb (obdobie, počas ktorého boli služby poskytované), • meno a priezvisko, kontakt - tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby objednávateľa a jeho funkciu, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač môže vyššie uvedené zmluvy/poskytované služby preukázať jednou zmluvou alebo kombináciou viacerých zmlúv. Ak uchádzač predkladá ponuku na viacero častí, verejný obstarávateľ neumožňuje opakovanie obsahu zoznamu poskytnutých služieb/zmlúv v jednotlivých častiach zákazky okrem prípadu, keď predmetná poskytnutá služba/zmluva spĺňa súčet výšky objemov dodávok služieb pre jednotlivé časti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 - opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 9001 na systém manažérstva kvality v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky, • certifikát ISO 45001, ktorým preukáže splnenie požiadaviek dodržiavania zásad bezpečného podniku Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné certifikáty vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 - uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 14001 na systému environmentálneho riadenia v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

2.1. podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky - nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia tejto zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie. V predmetnom vyjadrení banka potvrdí, že: • uchádzač nie je v nepovolenom debete, • v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, • jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Zároveň predloží aj čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Uchádzač predloží zoznam zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote minimálne podľa príslušnej časti 4. Nemocnica Staré Mesto, Mickiewiczova 13, 81369 Bratislava - 750 000 EUR Za poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby, čo musí byť zo zoznamu poskytnutých služieb zrejmé. Pre posúdenie splnenia podmienky účasti, musí byť z ceny každého plnenia zo zoznamu poskytnutých služieb vyčíslená hodnota, ktorá: • zohľadňuje alikvotný rozsah len pre požadované posudzované obdobie (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje len poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje alikvotný podiel uchádzača v skupine. Verejný obstarávateľ odporúča, aby Zoznam zmlúv o poskytnutí služieb obsahoval minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo objednávateľa, • predmet poskytnutia služieb (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek objednávateľa), • celkovú zmluvnú cenu, • cenu poskytnutej služby za požadované obdobie, • lehotu poskytovania služieb (obdobie, počas ktorého boli služby poskytované), • meno a priezvisko, kontakt - tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby objednávateľa a jeho funkciu, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač môže vyššie uvedené zmluvy/poskytované služby preukázať jednou zmluvou alebo kombináciou viacerých zmlúv. Ak uchádzač predkladá ponuku na viacero častí, verejný obstarávateľ neumožňuje opakovanie obsahu zoznamu poskytnutých služieb/zmlúv v jednotlivých častiach zákazky okrem prípadu, keď predmetná poskytnutá služba/zmluva spĺňa súčet výšky objemov dodávok služieb pre jednotlivé časti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 - opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 9001 na systém manažérstva kvality v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky, • certifikát ISO 45001, ktorým preukáže splnenie požiadaviek dodržiavania zásad bezpečného podniku Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné certifikáty vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 - uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 14001 na systému environmentálneho riadenia v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

2.1. podľa § 33 ods. 1 písm. a) zákona - vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, Uchádzač predloží vyjadrenie banky alebo pobočky zahraničnej banky, v ktorej má vedený účet, o solventnosti a schopnosti plniť finančné záväzky - nie staršie ako 3 mesiace od vyhlásenia tejto zákazky v Úradnom vestníku Európskej únie. V predmetnom vyjadrení banka potvrdí, že: • uchádzač nie je v nepovolenom debete, • v prípade splácania úveru dodržuje splátkový kalendár, • jeho účet/účty nie sú predmetom exekúcie. V prípade, že uchádzač má vedené účty vo viacerých bankách, predloží informáciu od každej z nich. Zároveň predloží aj čestné vyhlásenie podpísané osobou oprávnenou konať v mene uchádzača o tom, že v iných bankových inštitúciách nemá vedené peňažné účty.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.1. podľa § 34 ods. 1 písm. a) zoznamom poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona. Uchádzač predloží zoznam zmlúv rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej hodnote minimálne podľa príslušnej časti 5. Špecializovaná geriatrická nemocnica Podunajské Biskupice, Krajinská 91, 82556 Bratislava - 325 000 EUR Za poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky sa považujú upratovacie, čistiace a dezinfekčné služby, čo musí byť zo zoznamu poskytnutých služieb zrejmé. Pre posúdenie splnenia podmienky účasti, musí byť z ceny každého plnenia zo zoznamu poskytnutých služieb vyčíslená hodnota, ktorá: • zohľadňuje alikvotný rozsah len pre požadované posudzované obdobie (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje len poskytnutie služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (ak je to uplatniteľné), • zohľadňuje alikvotný podiel uchádzača v skupine. Verejný obstarávateľ odporúča, aby Zoznam zmlúv o poskytnutí služieb obsahoval minimálne tieto údaje: • obchodné meno a sídlo poskytovateľa, • obchodné meno a sídlo objednávateľa, • predmet poskytnutia služieb (z ktorého bude zrejmé splnenie požiadaviek objednávateľa), • celkovú zmluvnú cenu, • cenu poskytnutej služby za požadované obdobie, • lehotu poskytovania služieb (obdobie, počas ktorého boli služby poskytované), • meno a priezvisko, kontakt - tel. č. a emailový kontakt kontaktnej osoby objednávateľa a jeho funkciu, u ktorej si možno overiť údaje uvedené v zozname. Uchádzač môže vyššie uvedené zmluvy/poskytované služby preukázať jednou zmluvou alebo kombináciou viacerých zmlúv. Ak uchádzač predkladá ponuku na viacero častí, verejný obstarávateľ neumožňuje opakovanie obsahu zoznamu poskytnutých služieb/zmlúv v jednotlivých častiach zákazky okrem prípadu, keď predmetná poskytnutá služba/zmluva spĺňa súčet výšky objemov dodávok služieb pre jednotlivé časti.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.2 podľa § 34 ods. 1 písm. d) v nadväznosti na § 35 - opis technického vybavenia, študijných a výskumných zariadení a opatrení použitých uchádzačom na zabezpečenie kvality Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 9001 na systém manažérstva kvality v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky, • certifikát ISO 45001, ktorým preukáže splnenie požiadaviek dodržiavania zásad bezpečného podniku Verejný obstarávateľ uzná rovnocenné certifikáty vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie systému manažérstva kvality predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie systému manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú v súlade s požadovanými slovenskými technickými normami na systém manažérstva kvality alebo manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

3.3 podľa § 34 ods. 1 písm. h) v nadväznosti na § 36 - uvedenie opatrení environmentálneho manažérstva, ktoré uchádzač použije pri plnení zmluvy Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač predložil platné certifikáty, osvedčenia alebo ekvivalentné doklady vydané medzinárodne uznávanou akreditačnou a certifikačnou autoritou, a to: • certifikát ISO 14001 na systému environmentálneho riadenia v oblasti služieb súvisiacich s predmetom tejto zákazky. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému environmentálneho manažérstva vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, verejný obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o opatreniach v oblasti environmentálneho manažérstva predložené uchádzačom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušného systému environmentálneho manažérstva alebo príslušnej normy environmentálneho manažérstva.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Najnižšia celková cena v eur s DPH

Opis obstarávania

Nemocnica Ružinov, Ružinovská 6, 82606 Bratislava

Doplňujúce informácie

Ďalšie informácie (oznámenie o vyhlásení VO): 1. VO pri zadávaní zákazky stanovuje elektronickú komunikáciu (EK), ktorá sa realizuje prostredníctvom systému elektronického verejného obstarávania (IS EVO) https://eplatforma.vlada.gov.sk/. 2. Postup je upravený v príručke pre záujemcu/uchádzača (Z/U), ktorá je zverejnená na stránkach https://eplatforma.vlada.gov.sk/dokumentacia/?csrt=13070688261809734463 https://eplatforma.vlada.gov.sk/videonavody/?csrt=13070688261809734463. 3. Pre účasť v tejto zákazke je potrebné vykonať registráciu do IS EVO spôsobom určeným funkcionalitou elektronického nástroja. 4. Súťažné podklady (SP) sú prístupné v profile VO a v IS EVO. Z/U má priamy a neobmedzený prístup k SP a preto ich VO nebude poskytovať v listinnej podobe. 5. Akékoľvek vysvetľovanie v tejto zákazke sa realizuje elektronicky prostredníctvom IS EVO. Telefonické kontakty slúžia len na potvrdenie funkčnosti systému, nie na vysvetľovanie. 6. V prípade otázok týkajúcich sa IS EVO môžu Z/U požiadať o pomoc s prácou v IS EVO elektronicky e-mail eplatforma@vlada.gov.sk. 7. Obhliadky budú organizované počas pracovných dní v čase od 9.00h. do 12.00 h. do 28.11.2023. 8. VO upozorňuje Z/U, že ponuky sa predkladajú elektronicky výlučne prostredníctvom IS EVO. 9. Uchádzač pri preukázaní splnenia podmienok účasti môže dočasne nahradiť tieto doklady predložením jednotného európskeho dokumentu podľa § 39 ZVO (JED). Ak uchádzač preukazuje splnenie podmienok účasti prostredníctvom JED, v časti IV JED VO umožňuje vyplniť iba globálny údaj. 10. V prípade uchádzača, ktorého tvorí skupina dodávateľov zúčastnená vo verejnom obstarávaní, tento preukazuje splnenie podmienok účasti, týkajúcich sa finančného a ekonomického postavenia a/alebo technickej a odbornej spôsobilosti za všetkých členov skupiny spoločne. 11. V prípade, že uchádzač využije na preukázanie finančného a ekonomického postavenia a/alebo technickej a odbornej spôsobilosti zdroje a/alebo kapacity inej osoby, bez ohľadu na ich právny vzťah v čase podania ponuky, je uchádzač povinný verejnému obstarávateľovi preukázať, že pri plnení zmluvy bude skutočne používať zdroje a/alebo kapacity osoby, ktorej postavenie využíva na preukázanie finančného a ekonomického postavenia a/alebo technickej a odbornej spôsobilosti. Túto skutočnosť preukáže uchádzač písomnou zmluvou uzavretou s touto osobou, obsahujúcou záväzok osoby, ktorej zdrojmi a/alebo kapacitami mieni preukázať svoje finančné a ekonomické postavenie a/alebo technickú a odbornú spôsobilosť, že táto osoba poskytne plnenie počas celého trvania zmluvného vzťahu. Osoba, ktorej zdroje a/alebo kapacity majú byť použité na preukázanie finančného a ekonomického postavenia a/alebo technickej a odbornej spôsobilosti musí preukázať splnenie podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia okrem § 32 ods. 1 písm. e) ZVO a nesmú u nej existovať dôvody na vylúčenie podľa § 40 ods. 6 písm. a) až g) a ods. 7 ZVO; oprávnenie dodávať tovar, uskutočňovať stavebné práce, alebo poskytovať službu preukazuje vo vzťahu k tej časti predmetu zákazky, na ktorú boli kapacity uchádzačovi poskytnuté. 12. Úspešný uchádzač bude vyzvaný na predloženie originálnych elektronických dokladov alebo úradne osvedčených kópii, tzn. elektronická konverzia listinného dokladu podľa zákona č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) v platnom znení, pokiaľ neboli predložené doklady vydané elektronicky. 13. V prípade, ak nedošlo k predloženiu dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti skôr podľa § 55 ods.1 ZoVO, VO bude po vyhodnotení ponúk vyhodnocovať podmienky účasti stanovené v tomto oznámení u uchádzača, ktorý sa umiestnil na prvom mieste v poradí. 14. Za účelom zabezpečenia riadneho plnenia zmluvy bude od úspešného uchádzača v rámci poskytnutia súčinnosti pred uzatvorením zmluvy podľa § 56 ods. 8 ZoVO požadované predloženie dokladov/dokumentov uvedených v SP preukazujúcich splnenie osobitných zmluvných podmienok podľa § 56 ods. 10 ZoVO. 15. VO vylúči z verejného obstarávania Z/U, ak na základe dôveryhodných informácií má dôvodné podozrenie, že U/Z uzavrel v danom verejnom obstarávaní s iným hospodárskym subjektom dohodu narúšajúcu hospodársku súťaž - podľa § 40 ods. 6 písm. g) ZoVO. 16. Ak budú v predložených dokumentoch uvedené hodnoty v inej mene ako euro, použije sa na prepočet z inej meny na euro kurz Európskej centrálnej banky platný v deň uverejnenia tohto oznámenia v Úradnom vestníku EÚ. 17. Podrobnejšie informácie k bodu III.2.2) oznámenia týkajúce sa zábezpeky sú uvedené v SP. 18. Predpokladaná hodnota zákazky uvedená v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania je maximálna. Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo zmluvu nepodpísať, ak ponuka úspešného uchádzača bude vyššia ako predpokladaná hodnota zákazky. 19. Vzhľadom na podmienky účasti a podmienky plnenia zmluvy je toto VO zelené verejné obstarávanie. 20. Lehota viazanosti ponúk je stanovená do 31.03.2024.