Vyhlásené obstarávanie

Projekt sprístupnenia lesných porastov na OZ Horehronie


Toto vyhlásené obstarávanie už má uverejnený výsledok. Nájdete ho nižšie v časti výsledky.

Detaily obstarávania

Obstarávateľ:
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Áno
Odhadovaná suma(Bez DPH):
1 471 988,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45233223-8
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
7. Marec 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
5. Apríl 2024
Dátum otvárania ponúk:
5. Apríl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Miestom „on-line“ sprístupnenia ponúk je webová adresa https://josephine.proebiz.com/ a totožná záložka ako pri predkladaní ponúk.
Rozdelenie na časti:
Nie
Chránené pracovné miesto:
Nie
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

§ 34 ods. 1 písm. b) zákona 343/2015 Z.z. -zoznam stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác

Popis podmienky účasti:

Splnenie podmienky uchádzač preukazuje zoznamom stavebných prác uskutočnených za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, miest a lehôt uskutočnenia stavebných prác; zoznam musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok. Jedná sa o stavebné práce rovnakého charakteru ako je predmet obstarávania, z ktorých minimálne jedna stavba musí byť v minimálnom objeme 1 000 000 € bez DPH. Za práce rovnakého charakteru ako je predmet zákazky sa považuje výstavba alebo rekonštrukcia inžinierskych stavieb. V prípade, ak uchádzač predkladá stavbu/ referenciu, ktorú realizoval ako člen združenia alebo skupiny dodávateľov, je povinný uviesť podiel/celkovú hodnotu prác, za ktorú zodpovedal/ realizoval vlastnými kapacitami. V prípade stavby, ktorej začiatok alebo koniec nespadá do rozhodného obdobia, je záujemca povinný preukázať potvrdením objednávateľa/odberateľa alebo iným dokladom, že požadovaná minimálna hodnota stavebných prác bola uskutočnená realizovaná v rozhodnom období. Zoznam stavebných prác musí byť doplnený potvrdením o uspokojivom vykonaní stavebných prác a zhodnotení uskutočnených stavebných prác podľa obchodných podmienok, ak odberateľom: -bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, -bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; ak také potvrdenie uchádzač nemá k dispozícií, vyhlásením uchádzača o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Cena spolu v EUR bez DPH za celý predmet zákazky (max 90 bodov): 1. Vyhodnotenie kritéria č. 1 prebehne na základe najnižšej ceny za celý predmet zákazky v EUR bez DPH 2. Podkladom pre výpočet bodovej hodnoty bude cena za celý predmet zákazky v EUR bez DPH 3. Spôsob výpočtu bodovej hodnoty: Cena za celý predmet zákazky Pri hodnotení sa bude vychádzať z najnižšej ceny za celý predmet zákazky v EUR bez DPH, ktorej sa pridelí plný počet bodov a ostatným ponukám uchádzačov sa pridelí počet bodov podľa nasledovného vzorca: Body = [(cenamin / cenanávrh) * (bodymax)] 4. Takto vypočítané hodnoty bodov ostatných ponúk sa zaokrúhlia na dve desatinné miesta.

Výsledky

Projekt sprístupnenia lesných porastov na OZ Horehronie

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je rekonštrukcia 2 lesných ciest. LC Čierna dolina za Dlhý grúň – rekonštrukcia je lesná spevnená cesta v dĺžke 1 400 m s bitúmenovým krytom kategórie 1L 5/40, 1L 4/30, ktorá sa nachádza v k. ú. Čierny Balog. Lesná cesta je značne opotrebovaná (výtlky v obrusnej vrstve, rozpad obrusnej vrstvy, v miestach nefunkčných priepustov vozovka postupne degraduje). Odvodnenie lesnej cesty zabezpečujú priľahlé priekopy a sústava priepustov. Niektoré priepusty budú vyčistené, iné z dôvodu malého DN a z dôvodu poškodenia vymenené a takisto bude doplnený ich počet. Rekonštrukcia povrchu cesty pozostáva z obnovy krytu (navrhnuté sú dva varianty technológie obnovy): - plytšie poškodenia, koľaje a výtlky sa vyplnia asfaltovou zmesou AC 22 L v hrúbke 40 až 70 mm, ktorý sa položí na vyčistený podklad tvorený existujúcou vozovkou. Na prepojenie vrstiev sa použije asfaltový spojovaní postrek. Na takto upravený povrch sa nanesie opäť asfaltový spojovací postrek a následne finálna vrstva z asfaltového betónu AC 16 O tr. II v hrúbke 60 mm. - V miestach so značne poškodeným povrchom sa existujúci povrch vyrovná reprofilizáciou vozovky v hrúbke do 250 mm. Podkladová a obrusná vrstva vozovky bude tvorená asfaltovým betónom ako v prvom variante. Krajnice sa spevnia vrstvou štrkodrviny frakcie 0-30 mm v hrúbke 110 mm. Šírka úpravy je 0,5 m. Pozdĺž rekonštruovaného úseku sa nachádzajú 4 existujúce priepusty, kde pri jednom z nich dôjde k jeho obmene a doplnia sa dva nové priepusty z oceľových rúr DN 600. Predmetom zákazky je aj stavebný objekt LC Veľké Zeleno – Pod Blato - rekonštrukcia. Jedná sa o lesnú cestu kategórie 1L 4,0/30 v celkovej dĺžke 5,547 km. Šírka jedného pruhu je 3,0 m a štrkové obojstranné krajnice 2 ks 0,5 x 0,2 m. Vybudovanie vozovky na celej šírke cesty sa navrhuje podľa druhu poškodenia podkladu a vozovky v nasledovnom postupe. Očistenie vozovky od blata, posypu, odstránenie trávy na krajniciach. Reprofilizácia frézou do hĺbky 100 mm pôvodného podkladu z asfaltového krytu za studena frézou s ponechaním na mieste. Postrek živičný spojovací asf. 0,7 kg/m2,PI,A, Asfaltový betón , AC 11, L II, Asfaltový betón , AC 11 , O II. Hrúbka asfaltového betónu závisí od rozsahu poškodenia. Priečne odvodnenie zabezpečuje jednostranný priečny sklon 3 % na priamych úsekoch a jednostranný dostredný sklon 3-6 %. Na pozdĺžne odvodnenie vo výkope zemného telesa sa navrhuje zemná lichobežníková priekopa so sklonom výkopového svahu v záreze 1:1. Dno priekopy je 500 mm pod pláňou. Presné množstvo a rozsah zákazky vyplýva z projektovej dokumentácie a výkazu výmer, ktoré sú súčasťou súťažných podkladov. Stavebné práce budú financované z Programu rozvoja vidieka SR 2014-2022 z podopatrenia 4.3 – Podpora na investície do infraštruktúry súvisiacej s vývojom, modernizáciou alebo s prispôsobením poľnohospodárstva a lesného hospodárstva – operácia E: Investície týkajúce sa infraštruktúry a prístupu k lesnej pôde.

Doplňujúce informácie

1) Verejný obstarávateľ bude pri komunikácií s uchádzačmi, resp. záujemcami postupovať v zmysle § 20, ods. 3 ZVO prostredníctvom zabezpečeného komunikačného rozhrania IS JOSEPHINE. Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje v tomto verejnom obstarávaní elektronickou formou, ktorá zabezpečí trvalé zachytenie ich obsahu, prostredníctvom IS JOSEPNINE dostupného na adrese https://josephine.proebiz.com. 2) Uchádzač predloží ponuku na kompletné zabezpečenie predmetu zákazky. 3) Uchádzač zo Slovenskej republiky NIE JE povinný predkladať doklady podľa § 32, ods. 2, písm. b), písm. c), písm. e) a písm. d) ZVO, nakoľko verejný obstarávateľ je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy. Uchádzač JE povinný predkladať doklady podľa § 32, ods. 2, písm. a) a písm. f) ZVO, nakoľko verejný obstarávateľ nie je oprávnený použiť údaje z informačných systémov verejnej správy. 4) Všetky výdavky spojené s prípravou a predložením ponuky znáša uchádzač bez akéhokoľvek finančného alebo iného nároku voči verejnému obstarávateľovi, a to aj v prípade, že verejný obstarávateľ neprijme ani jednu z predložených ponúk alebo zruší tento postup zadávania zákazky. 5) Verejný obstarávateľ v súlade s § 11 zákona o verejnom obstarávaní neuzavrie zmluvu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora. Povinnosť sa vzťahuje aj na subdodávateľa po celú dobu trvania. Víťazný uchádzač je povinný nahlásiť objednávateľovi zmenu subdodávateľa, ak ku nej dôjde v priebehu platnosti zmluvy. Povinnosť zápisu do registra partnerov verejného sektora sa vzťahuje na každého člena skupiny dodávateľov. 6) Verejný obstarávateľ môže uzavrieť zmluvu s úspešným uchádzačom najskôr jedenásty deň odo dňa odoslania informácie o výsledku vyhodnotenia ponúk, ak nebola doručená žiadosť o nápravu, ak žiadosť o nápravu bola doručená po uplynutí lehoty alebo ak neboli doručené námietky. 7) Verejný obstarávateľ rozhodol, že vyhodnotenie splnenia podmienok účasti a vyhodnotenie ponúk z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky sa uskutoční po vyhodnotení ponúk na základe kritéria na vyhodnotenie ponúk, t.j. v zmysle § 66, ods. 7, písm. b) ZVO. -tzv. Super reverzný postup 8)Verejné obstarávanie sa netýka zeleného obstarávania, obstarávania inovácii ani obstarávania zameraného na sociálne aspekty.