Vyhlásené obstarávanie

Dodávka elektrickej energie


Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Krajský súd v Nitre
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
54 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
09310000-5
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
16. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
28. Máj 2024
Dátum otvárania ponúk:
28. Máj 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena s DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Opis obstarávania

Funkcie:

- Predmetom zákazky je dodávka elektrickej energie po dobu 12 mesiacov na odberné miesto (OM) špecifikované odberateľom vrátane prevzatia zodpovednosti za odchýlku odberateľa na OM a zabezpečenie distribúcie podľa predmetu zákazky v kvalite zodpovedajúcej technickým podmienkam PDS od 01.01.2025, 0:00 hod. do 31.12.2025, vrátane.

- Dodávka elektrickej energie vrátane distribučných služieb musí zodpovedať technickým podmienkam a prevádzkovému poriadku PDS a musí byť v súlade s platnými právnymi predpismi SR v platnom znení (zákon č. 251/2012 Z.z. o energetike, vyhláška ÚRSO.

Názov Položky:  1. Dodávka elektrickej energie

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Predpokladaný celkový rozsah spotreby elektrickej energie za OM na rok 2025

Presne: 200

Jednotka: MWh

- Technicke Vlastnosti: OM - EIC kód: 24ZZS6046422000I, ČOM 31060464422

Hodnota/Charakteristika: Napäťová úroveň: NN, počet fáz: 3, hodnota ističa 315A, vyúčt. obd.: kalendárny mesiac, meranie: typ merania A Distribučná sadzba: C2 – X3 Produkt: dvojtarif (VT a NT) VT – 134 000 kWh, NT – 66000 kWh

Doplňujúce informácie

1. Miestom plnenia je odberné miesto odberateľa.

2. Dodávateľ garantuje okrem pravidelnej dodávky elektrickej energie do OM odberateľa, vrátane distribúcie aj prevzatie zodpovednosti za odchýlku, v kvalite elektrickej energie zodpovedajúcej technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržanie platných právnych predpisov.

3. Dodávateľ sa zaväzuje bez prerušenia dodávať odberateľovi dohodnuté množstvo elektrickej energie v režime prenesenej zodpovednosti za odchýlku pre spotrebu v OM uvedeným odberateľom.

4. Cena bude uhradená v mene - EUR.

5. Celková cena musí zahŕňať všetky položky za dodávku elektriny, distribučné služby, prenos elektriny, distribúciu elektriny, systémové služby a ostatné položky, ako aj regulované položky, ktorých výška je určená podľa aktuálneho cenníka distribúcie príslušného PDS platného v čase predloženia ponuky a príslušných cenových rozhodnutí URSO platných v čase predloženia ponuky, daň v zmysle Zákona o spotrebných daniach, náklady spojené so zodpovednosťou za odchýlku spotreby (Zmluva o zúčtovaní odchýlok) a poplatkov za OM.

6. Dohodnutá cena môže byť zmenená len v prípade vzájomnej dohody zmluvných strán formou písomného dodatku, v prípadoch vyplývajúcich zo zmien všeobecne záväzných právnych predpisov alebo rozhodnutím ÚRSO. DPH, spotrebná daň, prípadne iné aplikované dane si dodávateľ uplatní podľa všeobecne záväzných platných právnych predpisov.

7. Ponúkaná celková cena bude predkladaná za celé predpokladané množstvo odberu počas trvania zmluvy, t.j. 200 MWh a vrátane všetkých poplatkov.

8. Úhrada za odobratú elektrickú energiu sa uskutoční formou bezhotovostného platobného styku na základe doručenej vyúčtovacej faktúry vystavenej podľa skutočnej spotreby vždy za príslušný kalendárny mesiac. Odberateľ uhradí vyúčtovaciu faktúru za príslušný mesiac do 21 dní od dňa jej doručenia.

9. Faktúra musí obsahovať všetky náležitosti v zmysle príslušných právnych predpisov. Faktúry budú zasielané poštou na adresu odberateľa alebo elektronicky na e-mail odberateľa, podatelnaksnr@justice.sk .

10. Ak vzniknú pri fakturácii úhrad za dodávky chyby z dôvodu nesprávneho odpočtu, použitím nesprávnej konštanty, použitím nesprávnej sadzby, matematickou chybou a pod., majú odberateľ a dodávateľ nárok na vyrovnanie nesprávne fakturovaných čiastok. Strana na ktorú bola reklamácia smerovaná, oznámi výsledok šetrenia druhej strane v lehote 30 dní odo dňa, kedy jej bola reklamácia doručená.

11. Poplatok za nedodržanie tolerancie: Ak odberateľ neodoberie aspoň 90% zml.množstva(SZM),dodávateľ môže zvýšiť cenu nasledovne: ZC=(K*(SZMmin-X))/X kde ZC-max.zvýšenie ceny za skutočne odobraté množstvo elektriny v príslušnomkalendárnom roku v €/MWh, K=2-násobok priemeru mesačných spot.cien daného kal.roka, ktoré sú vypočítané z ceny každej hodiny každého dňa daného mesiaca ocenené hod.cenou elektriny na dennom trhu(DT) SR organizovanom spol.OKTE,a.s.,

Pokračovanie bodu 11..: zverejnené na int.stránke OKTE a.s.* X-skutočne odobraté množstvo elektriny(min 1) Ak je odber v prísl.kalend.roku 0MWh,dodávateľ vyfakturuje odberateľovi platbu: SZMmin (v danom roku)*K. Ak odberateľ presiahne odber 110% SZM(ZMmax),dodávateľ zvýši cenu za každú MWh odobratú v prísl.faktur.období nad SZMmax o 1,5-násobok priemer.mesačnej spot.ceny,ktorá je pre každú hodinu každého dňa daného mesiaca ocenená hodin.cenou elektriny na DT SR organizovanom spol.OKTE,a.s.* *Ako podklad pre výpočet sa použijú ceny uvedené v mesačných správach o DT.

12. Dodávateľ sa zaväzuje zabezpečiť odberateľovi prístup do príslušnej distribučnej sústavy.

13. Dodávateľ sa zaväzuje zabezpečiť distribúciu elektrickej energie v kvalite garantovanej technickými podmienkami prevádzkovateľa distribučnej sústavy, systémové služby a ostatné služby s použitím sústavy a s distribúciou a prenosom el. energie od príslušného prevádzkovateľa distribučnej sústavy.

14. Odpojenie od zdroja elektrickej energie sa vylučuje.

15. Dodávateľ sa zaväzuje:

- zabezpečiť distribučné služby do odberného miesta objednávateľa do výšky maximálnej rezervovanej kapacity,

- zabezpečiť rezervované kapacity  odberné miesto objednávateľa,

- zabezpečiť úpravu dohodnutej rezervovanej kapacity pre odberné miesto objednávateľa na žiadosť objednávateľa,

- zabezpečiť montáž, pripojenie alebo výmenu určeného meradla na odbernom mieste odberateľa, zabezpečiť preskúšanie meradiel na žiadosť odberateľa,

16. Nový dodávateľ zabezpečí na svoje náklady všetky právne kroky s pôvodným dodávateľom pri odpojení a zapojení špecifikovaného OM v distribučnej sieti. Zmenu dodávateľa vybavuje nový dodávateľ na základe splnomocnenia. Splnomocnenie na právne úkony spojené s procesom zmeny dodávateľa elektriny, spíšu medzi sebou zmluvné strany, v ktorom odberateľ dáva dodávateľovi plnú moc na tieto úkony.

17. Dodávateľ sa zaväzuje, že:

a) je oprávnený podnikať v energetike - dodávať elektrickú energiu na území SR podľa platnej legislatívy v rozsahu predmetu zákazky. Dodávateľ je držiteľom povolenia na podnikanie v energetike podľa zákona č. 251/2012 Z. z. o energetike a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a dodávateľ môže byť vyzvaný objednávateľom po uzatvorení zmluvy k preukázaniu tejto skutočnosti,

b) má uzatvorenú rámcovú distribučnú zmluvu na zmluvné obdobie s prevádzkovateľom distribučnej sústavy o distribúcii a prístupe do distribučnej sústavy vo vymedzenom území západoslovenského regiónu a dodávateľ môže byť vyzvaný objednávateľom po uzatvorení zmluvy k preukázaniu tejto skutočnosti,

c) má uzatvorenú zmluvu o zúčtovaní odchýlky účastníka trhu s elektrinou s prevádzkovateľom prenosovej sústavy a dodávateľ môže byť vyzvaný objednávateľom po uzatvorení zmluvy k preukázaniu tejto skutočnosti.

18. Porušenie povinností podľa bodu 17, písm. a), b) a c) sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

19. Dodávateľ berie na vedomie, že podľa § 11 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Objednávateľ (ako verejný obstarávateľ) nesmie uzavrieť zmluvu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora.