Vyhlásené obstarávanie

Obstaranie dopravcu na zabezpečenie služieb v pravidelnej autobusovej doprave pre mesto Pezinok


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Mesto Pezinok
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
10 468 302,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
60112000-6
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
16. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
14. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
14. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
www.isepvo.sk
Elektronické objednanie:
Neuvedené
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač vo verejnom obstarávaní musí splniť podmienky účasti, týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti: A) v zmysle § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní a predložiť zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia tohto verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov. Dokladom je referencia, ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní. Ak odberateľ nebol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, uchádzač uvedie kontaktnú osobu odberateľa spolu s jej telefonickým a e-mailovým kontaktom, u ktorej si je možné údaje uvádzané v zozname overiť. Minimálna úroveň štandardov: Uchádzač zoznamom poskytnutých služieb preukáže, že za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania poskytoval služby rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky (pravidelná mestská autobusová doprava) a to úhrnne minimálne 30 000 km ročne. Zoznam poskytnutých služieb musí preukázať, že realizácia predmetnej zákazky obsahovala vyššie uvedené požiadavky. V prípade, že realizácia zákazky bola realizovaná uchádzačom len z časti (napr. člen združenia, skupiny dodávateľov), musí byť z dokladu zrejmé, v akom rozsahu ju realizoval uchádzač.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač vo verejnom obstarávaní musí splniť podmienky účasti, týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti: B) V zmysle § 34 ods. 1 písm. d) a § 35 o verejnom obstarávaní a predložiť doklad, preukazujúci splnenie požiadavky noriem na systém manažérstva kvality ISO 9001 v rozsahu predmetu zákazky, čo preukazuje certifikátom príslušného systému manažérstva alebo porovnateľného certifikátu vydaného nezávislou inštitúciou, resp. príslušným orgánom členského štátu EÚ alebo iným dôkazom o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie kvality, ktoré sú rovnocenné opatreniam požadovaným v rámci príslušnej normy. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenný certifikát systému manažérstva kvality vydaný príslušným orgánom členského štátu. Ak uchádzač alebo záujemca objektívne nemal možnosť získať príslušný certifikát v určených lehotách, obstarávateľ prijme aj iné dôkazy o rovnocenných opatreniach na zabezpečenie kvality predložené uchádzačom alebo záujemcom, ktorými preukáže, že ním navrhované opatrenia na zabezpečenie kvality sú v súlade s požadovanými normami zabezpečenia kvality.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač vo verejnom obstarávaní musí splniť podmienky účasti, týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti: C) V súlade s ustanovením § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní a predložiť údaje o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácií osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov. Minimálna požadovaná úroveň: Uchádzač musí preukázať svoju odbornú spôsobilosť na poskytovanie požadovaných služieb potvrdením, že má k dispozícii nižšie uvedeného odborníka spĺňajúcich stanovené požiadavky. Nižšie uvedené požiadavky na odborníka uchádzač preukáže predložením vyplneného formuláru v prílohe č. 8 Súťažných podkladov doplnením údajov určených na posúdenie splnenia podmienky účasti. Odborník – Vedúci dopravy, odborník musí spĺňať nasledovné požiadavky: - najmenej 5 ročné odborné skúsenosti v oblasti riadenia cestnej verejnej osobnej dopravy na pozícií vedúceho dopravy (resp. osoby zodpovednej za riadenie cestnej verejnej osobnej dopravy); a - minimálne 1 skúsenosť s riadením prevádzky autobusovej dopravy po nepretržitú dobu minimálne 3 kalendárnych rokov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Uchádzač vo verejnom obstarávaní musí splniť podmienky účasti, týkajúce sa technickej a odbornej spôsobilosti: D) V zmysle § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní a predložiť údaje o strojovom, prevádzkovom alebo technickom vybavení, ktoré má uchádzač alebo záujemca k dispozícií na poskytnutie služby. Pre zabezpečenie plynulosti prác uchádzač preukáže, že na uskutočnenie predmetu zákazky má k dispozícii (napr. vo svojom vlastníctve, prenájme alebo inom obdobnom vzťahu) 4 autobusy, ktorými bude plniť predmet zákazky a ktoré je uchádzač povinný identifikovať. Za účelom preukázania splnenia tejto podmienky účasti uchádzač predloží ním podpísané čestné vyhlásenie, v ktorom vyhlási, že disponuje zodpovedajúcim počtom autobusov potrebným na plnenie predmetu zákazky, pričom v čestnom vyhlásení uvedie tabuľku nižšie s vyplnenými údajmi: - Typ strojového vybavenia - Majetkový vzťah uchádzača k vozidlu (uchádzač uvedie napr. vo svojom vlastníctve; v prenájme a pod.) - Identifikácia strojového vybavenia (Obchodná značka a typ, EČV a VIN číslo) Autobus č. 1 – 4 kmeňové vozidlo Autobus č. 5 – 6 záložné vozidlo Verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo preveriť údaje, ktoré uchádzač uvedie v tabuľke vyššie v rámci predloženej ponuky. Verejný obstarávateľ upozorňuje uchádzačov, že samotné plnenie predmetu zákazky bude možné realizovať v prípade kmeňových vozidiel iba tými vozidlami, ktoré budú uvedené v ponuke alebo budú môcť byť nahradené novými vozidlami. Za nové vozidlo sa považuje také, ktoré bolo vyrobené najskôr v roku 2023.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Víťazom verejného obstarávania sa stane ten uchádzač, ktorý vo svojej ponuke predloží najnižšiu celkovú nákladovú cena za 1 kilometer na rok 2025, uvedenú v EUR, bez DPH. Druhý v poradí bude ten uchádzač, ktorý predložil druhú najnižšiu cenu. Poradie ostatných uchádzačov sa stanoví rovnakým systémom.
  • Ponuky sa budú hodnotiť na základe najnižšej ceny za dodanie predmetu zákazky (EUR bez DPH). Najnižšia cena bude stanovená ako jednotková cena za 1 ubehnutý kilometer, ktorá v sebe zahŕňa všetky náklady na realizáciu predmetu zákazky (tarifné + režijné km) na rok 2025. Táto hodnota musí zodpovedať položke „Celková nákladová cena za 1 kilometer za rok (východzí – prvý kalendárny rok) vyjadrená v EUR“, ktorá bude uvedená v prílohe č.1 k Zmluve o službách vo verejnom záujme.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je výber poskytovateľa služby na prevádzkovanie mestskej autobusovej dopravy v meste Pezinok v súlade so zámerom zabezpečiť verejnosti kvalitnú mestskú autobusovú dopravu na území mesta a zohľadniť sociálne a environmentálne aspekty regionálneho rozvoja a to na obdobie 10 rokov.

Úspešný uchádzač v prechodnom období (01.01.2025-31.12.2026) od nadobudnutia účinnosti Zmluvy o službách vo verejnom záujme zabezpečí, aby všetky kmeňové vozidlá boli nové, t.j. aby v lehote po skončení prechodného obdobia boli všetky kmeňové vozidlá (4 ks), prevádzkované v MAD nové, pričom za nové sa považuje vozidlo, ktorého dátum výroby bol najskôr v roku 2023. Okrem štyroch kmeňových vozidiel bude dopravca prevádzkovať aj dve náhradné vozidlá.

Vozidlový park bude zložený v súlade so zákonom č. 214/2021 „Zákon o podpore ekologických vozidiel cestnej dopravy a o zmene a doplnení niektorých zákonov“ v znení zákona č. 332/2023 Z. z. o verejnej osobnej doprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov Dopravca v ponuke preukáže spôsob plnenia kritérií v zmysle zákona č. 214/2021 v znení zákona č. 332/2023 Z. z. o verejnej osobnej doprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Podrobné vymedzenie predmetu zákazky, je uvedené v Súťažných podkladoch.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.