Vyhlásené obstarávanie

Rekonštrukcia areálu Úradu vlády SR


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Úrad vlády Slovenskej republiky
Typ obstarávania:
Stavebné práce
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
5 946 856,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
45000000-7
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
20. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
24. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
24. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Úrad vlády Slovenskej republiky, Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava.
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Uchádzač na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. b) zákona o verejnom obstarávaní.

Popis podmienky účasti:

Minimálna požadovaná úroveň štandardov Uchádzač zoznamom dodávok stavebných prác a referenciami preukáže, že za predchádzajúcich päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania: 1. plnil 3 zákazky/referencie rovnakého alebo obdobného charakteru ako je predmet zákazky v celkovej súhrnnej hodnote min. 1 000 000,00 eur s DPH (jeden milión EUR s DPH) alebo ekvivalent v inej mene, pričom za zákazky rovnakého alebo podobného charakteru bude verejný obstarávateľ považovať stavebnú činnosť v oblasti pozemného a/alebo cestného staviteľstva. Na slnenie tejto podmienky účasti uchádzač musí predložiť: a) min. 1 zákazka/referencia - realizácia nebytovej stavby (budovy pre administratívu, správu a na riadenie, pre banky a pošty) v objeme min. 600 000,00 eur s DPH (šesťsto tisíc EUR s DPH) alebo ekvivalent v inej mene; b) min. 1 zákazka/referencia - realizácia inžinierskych stavieb (diaľnice, cesty, miestne a účelové komunikácie, nábrežia, chodníky a nekryté parkoviská) v objeme min. 300 000,00 eur s DPH (tristotisíc eur eur) alebo ekvivalent v inej mene; c) min. 1 zákazka/referencia - realizácia inžinierskych stavieb (diaľkové a miestne rozvody vody alebo pary, úpravne vody, miestne kanalizácie a čistiarne odpadových vôd) v objeme min. 100 000,00 eur s DPH (stotisíc eur s DPH) alebo ekvivalent v inej mene; 2. plnil min. 1 zákazku/referenciu - realizácia kladenia kamennej dlažby v objeme min. 150 000,00 eur s DPH (sto päťdesiattisíc eur s DPH) alebo ekvivalent v inej mene; 3. plnil min. 1 zákazku/referenciu - realizácia prác v oblasti záhradníctva alebo záhradnej architektúry (založenie trávnika, záhonov, výsadba stromov, kríkov, trvaliek a pod.) v objeme min. 150 000,00 eur s DPH (stopäťdesiat tisíc eur s DPH) alebo ekvivalent v inej mene. Uchádzač vo svojej ponuke na preukázanie podmienok účasti podľa kapitoly A., bodu 6. tejto časti predloží Zoznam zákaziek/referencií o realizácii stavebných prác, ktorého vzor tvorí príloha č. 10 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v tejto prílohe. Bližšie informácie k preukazovaniu splnenia podmienok účasti sú uvedené v kapitole B. Podmienky účasti súťažných podkladov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Uchádzač na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní.

Popis podmienky účasti:

Uchádzač musí preukázať, že disponuje min. 1 odborne spôsobilou osobou s požadovanou praxou ako stavbyvedúci (garant). 2. Uchádzač za tohto garanta vo svojej ponuke predloží: a) doklad o odbornej spôsobilosti na vybrané činnosti vo výstavbe v zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov a to predložením osvedčenia vydaného Slovenskou komorou stavebných inžinierov (SKSI) pre výkon: stavbyvedúceho s odborným zameraním Pozemné stavby ako celok, resp. rovnocenný doklad o odbornej spôsobilosti osôb podľa predpisov členského štátu ich pôvodu. Ak bolo osvedčenie SKSI vydané po 1.1.2009 uchádzač predloží aj potvrdenie zo SKSI, kde bude uvedené konkrétne zameranie. Uchádzač predloží predmetné osvedčenie, ako sken origiálu alebo úradne overenej fotokópie dokladu s originálnym podpisom a odtlačkom pečiatky osoby, na ktorú bolo osvedčenie o vykonaní odbornej spôsobilosti vydané, b) profesijný životopis, z ktorého bude jasný rozsah činností, ktoré odborník zabezpečoval - vzor dokumentu tvorí príloha č. 8 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. c) zoznam projektov vo funkcii stavbyvedúceho (po vydaní Osvedčenia SKSI alebo ekvivalentného dokladu) na realizácii minimálne 2 stavieb v pozemnom staviteľstve v súhrnnej hodnote min. 500 000,00 Eur bez DPH - vzor dokumentu tvorí príloha č. 11 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. Bližšie informácie k preukazovaniu splnenia podmienok účasti sú uvedené v kapitole B. Podmienky účasti súťažných podkladov

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Uchádzač na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní.

Popis podmienky účasti:

Uchádzač musí preukázať, že disponuje min. 1 odborne spôsobilou osobou s požadovanou praxou ako stavbyvedúci (garant). a) Uchádzač za tohto garanta vo svojej ponuke predloží doklad o odbornej spôsobilosti na vybrané činnosti vo výstavbe v zmysle zákona č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a stavebných inžinieroch v znení neskorších predpisov a to predložením osvedčenia vydaného Slovenskou komorou stavebných inžinierov (SKSI) pre výkon: stavbyvedúceho s odborným zameraním Inžinierske stavby - dopravné stavby ako celok, resp. rovnocenný doklad o odbornej spôsobilosti osôb podľa predpisov členského štátu ich pôvodu. Ak bolo osvedčenie SKSI vydané po 1.1.2009 uchádzač predloží aj potvrdenie zo SKSI, kde bude uvedené konkrétne zameranie. • profesijný životopis, z ktorého bude jasný rozsah činností, ktoré odborník zabezpečoval - vzor dokumentu tvorí príloha č. 8 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. • zoznam projektov vo funkcii stavbyvedúceho (po vydaní Osvedčenia SKSI alebo ekvivalentného dokladu) na realizácii minimálne 3 stavieb so zameraním na inžinierske stavby – dopravné stavby v súhrnnej hodnote min. 500 000,00 eur bez DPH - vzor dokumentu tvorí príloha č. 11 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. Bližšie informácie k preukazovaniu splnenia podmienok účasti sú uvedené v kapitole B. Podmienky účasti súťažných podkladov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Uchádzač na preukázanie technickej spôsobilosti alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 ods. 1 písm. g) zákona o verejnom obstarávaní.

Popis podmienky účasti:

Uchádzač preukáže, že disponuje min. 1 osobou, zodpovednou za riadne zhotovenie predmetu zákazky na pozícii odborník v oblasti záhradníctva alebo krajinnej architektúry (ďalej len „odborník“), za ktorého vo svojej ponuke predloží: • vysokoškolský diplom II. stupňa - Odbor krajinná a záhradná architektúra alebo jeho ekvivalent alebo ekvivalent pre vzdelanie v EÚ; • štruktúrovaný profesijný životopis, ktorým odborník preukáže minimálne 5 rokov odbornej praxe, a ktorého vzor tvorí príloha č. 8 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. • zoznam praktických a odborných skúseností, ktorým odborník preukáže minimálne 2 praktické skúsenosti v oblasti záhradníctva alebo krajinnej architektúry - vzor dokumentu tvorí príloha č. 11 týchto súťažných podkladov alebo ekvivalentný dokument, ktorý bude obsahovať minimálne údaje uvedené v prílohe. Bližšie informácie k preukazovaniu splnenia podmienok účasti sú uvedené v kapitole B. Podmienky účasti súťažných podkladov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Ďalšie informácie sú uvedené v kapitole C. Kritérium na vyhodnotenie ponúk súťažných podkladov.
  • 1. Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk v tomto verejnom obstarávaní je najnižšia cena. 2. Vyhodnotenie ponúk uchádzačov na základe stanoveného kritéria bude pozostávať z porovnania Celkových cien v EUR s DPH.

Opis obstarávania

Zámerom je najmä:

- obnova pamiatkových hodnôt historickej Lippayovskej záhrady a čestného nádvoria (pamiatkové objekty prislúchajúcej k národnej kultúrnej pamiatke býv. Letného arcibiskupského paláca; ktorý so záhradou tvorí jednotný architektonický súbor, aj keď sa zachovala len veľmi zredukovaná časť jej niekdajšieho vzhľadu a rozsahu. Záhrada vytvára prírodné prostredie tejto stavebnej pamiatke, podporuje a zdôrazňuje jeho dominantné postavenie a hodnoty architektúry),

- odstránenie havarijného technického stavu areálových rozvodov vody a dažďovej a splaškovej kanalizácie,

- výstavba nového vstupného objektu a vytvorenie oploteného medzi priestoru na kontrolu osôb a vozidiel vstupujúcich do chráneného areálu pri ul. Spojná v Bratislave – zvýšenie bezpečnosti,

- koncepčné riešenie statickej dopravy a parkovania s rekonštrukciou areálových komunikácií,

- revitalizácia parkovej zelene s úpravami areálu rešpektujúcimi pôvodnú kompozičnú osnovu historickej záhrady podľa požiadaviek pamiatkového úradu, výsadba stromov, kríkov, trvaliek,

- vybudovanie zavlažovacieho systému s vlastným zdrojom vody z jestvujúcej studne, vybudovanie vsakovacích blokov pre odvod daždových vôd zo spevnených plôch,

- umiestnenie doplňujúcich prvkov historickej záhradnej architektúry – gloriet, jazierko,

- realizácia nového areálového osvetlenia, dostavba a úprava časti oplotenia, ai.

Podrobné vymedzenie predmetu zákazky je uvedené v prílohe č. 1 - Opis predmetu zákazky a práce súvisiace s vykonaním diela sú podrobne špecifikované v prílohe č. 2 - Projektová dokumentácia a v prílohe č. 5 - Výkaz výmer súťažných podkladov.

Doplňujúce informácie

1.Verejná súťaž sa realizuje postupom podľa § 66 ods. 7 písm. b) zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZVO") (tzv. super reverzná verejná súťaž).

2. Uchádzač predloží ponuku na celý požadovaný rozsah predmetu zákazky podľa kapitoly E. súťažných podkladov. Každý uchádzač môže predložiť len jednu ponuku.

3. V zmysle § 20 ods. 2 ZVO verejný obstarávateľ zverejňuje podrobnosti o elektronickej komunikácii:

Komunikácia medzi verejným obstarávateľom a záujemcami/uchádzačmi sa uskutočňuje v tomto verejnom

obstarávaní elektronickou formou, ktorá zabezpečí trvalé zachytenie ich obsahu, prostredníctvom systému ERANET dostupného na https://vlada.eranet.sk. Pre potreby elektronickej komunikácie je každý záujemca povinný zaregistrovať sa v systéme ERANET na URL adrese: https://vlada.eranet.sk. Registrácia do systému ERANET je bezplatná. Za moment doručenia elektronickej informácie sa považuje moment jej odoslania v systéme ERANET, t.j. moment uloženia elektronickej zásielky v elektronickej schránke jej adresáta v systéme ERANET, kedy sa adresát objektívne mohol oboznámiť s obsahom doručovanej informácie.

4. Vzájomná komunikácia a dorozumievanie medzi verejným obstarávateľom, záujemcami, resp.

uchádzačmi sa bude uskutočňovať iba v slovenskom jazyku, príp. českom jazyku.

5. Uchádzač môže predbežne nahradiť doklady na preukázanie splnenia podmienok účasti určené

verejným obstarávateľom v tomto oznámení a v kapitole B. súťažných podkladov Jednotným európskym dokumentom (ďalej len "JED"). Verejný obstarávateľ povoľuje v rámci časti IV. JED-u "Podmienky účasti" vyplniť len oddiel "alfa".

6. Verejný obstarávateľ vyhodnocuje ponuky z hľadiska splnenia požiadaviek na predmet zákazky a

splnenia podmienok účasti u uchádzača, ktorého ponuka sa v rámci návrhov na plnenie kritérií umiestnila

na prvom mieste v poradí; ak dôjde k vylúčeniu uchádzača alebo jeho ponuky, vyhodnotí sa následne splnenie podmienok účasti a požiadaviek na predmet zákazky u ďalšieho uchádzača v novo zostavenom poradí.

7. Ak nedošlo k predloženiu dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti skôr, verejný obstarávateľ požiada uchádzača o predloženie dokladov preukazujúcich splnenie podmienok účasti v lehote nie kratšej ako päť pracovných dní odo dňa doručenia žiadosti a vyhodnotí ich podľa § 40 ZVO.

8. Pri uzavretí zmluvy bude verejný obstarávateľ postupovať v súlade s § 11 ZVO.

9. Skutočnosti týkajúce sa postupu zadávania zákazky neupravené v tomto oznámení a v súťažných podkladoch sa riadia príslušnými ustanoveniami ZVO.

10. V prípade, že ponuka úspešného uchádzača prevýši vyčlenené finančne prostriedky (predpokladanú hodnotu zákazky), verejný obstarávateľ si vyhradzuje právo danú ponuku neprijať.