Vyhlásené obstarávanie

Štatutárny audit riadnych individuálnych účtovných závierok, výročných správ a vykazovania informácií o udržateľnosti.


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.
Typ obstarávania:
Služby
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
240 000,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
79212000-3
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Nie
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
31. Máj 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
1. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
1. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Otváranie ponúk sa uskutoční elektronicky v lehote uvedenej v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania v budove verejného obstarávateľa „Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s., Panónska cesta 2, Bratislava“
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní - zoznam poskytnutých služieb

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní zoznam poskytnutých služieb za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov; ak odberateľom bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa zákona o verejnom obstarávaní, dokladom je referencia. Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ požaduje predložiť zoznam poskytnutých služieb rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet zákazky t.j. štatutárny audit individuálnych účtovných závierok a výročných správ s uvedením cien, lehôt dodania a odberateľov v súlade s § 34 ods.1 písm. a) zákona o verejnom obstarávaní najviac za predchádzajúce tri roky od vyhlásenia verejného obstarávania, pričom verejný obstarávateľ vyžaduje preukázať poskytnutie služieb v minimálnej súhrnnej hodnote 150.000,- EUR bez DPH alebo v ekvivalentnej výške v cudzej mene, z toho aspoň jedno poskytnutie služieb ako je predmet zákazky v hodnote 50.000,- EUR bez DPH alebo v ekvivalentnej výške v cudzej mene (k jednotlivým prezentovaným zákazkám uvedie: obchodné meno objednávateľa zákazky, jeho sídlo, predmet zákazky (zmluvy), hodnotu zákazky/zmluvy - jej trvanie a kontaktnú osobu na overenie uvádzaných skutočností). K zoznamu dodávok uchádzač doloží doklady o uspokojivom plnení. V prípade ak: 1. bol verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dokladom je referencia, 2. bola iná osoba ako verejný obstarávateľ alebo obstarávateľ podľa tohto zákona, dôkaz o plnení potvrdí odberateľ; Ak také potvrdenie uchádzač alebo záujemca nemá k dispozícii, vyhlásením uchádzača alebo záujemcu o ich uskutočnení, doplneným dokladom, preukazujúcim ich uskutočnenie alebo zmluvný vzťah, na základe ktorého boli uskutočnené. Za rozhodujúce obdobie predchádzajúcich troch rokov sa považuje obdobie posledných troch rokov končiacim dňom predchádzajúcim dňu odoslania oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania do Vestníka verejného obstarávania Úradu pre verejné obstarávanie. Uchádzač v aktuálnom prípade hodnoty uvedené v cudzej mene prepočíta na Eurá podľa platného kurzu ECB ku dňu 31.12 - priemerného kurzu roku ( priemerná hodnota výmenného kurzu cudzej meny voči jednému euru za ukončený rok), ktorého sa údaj týka. V prípade že daný rok ešte nebol ukončený prepočíta sa podľa platného kurzu ECB – priemerný mesačný kurz, za mesiac v ktorom došlo k ukončeniu plnenia.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. g) - údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. g) ak ide o služby, údajmi o vzdelaní a odbornej praxi alebo o odbornej kvalifikácii osôb určených na plnenie zmluvy alebo riadiacich zamestnancov, ak nie sú kritériom na vyhodnotenie ponúk Minimálna úroveň požadovaná verejným obstarávateľom podľa § 38 ods. 5 zákona o verejnom obstarávaní: Verejný obstarávateľ požaduje, aby uchádzač preukázal, že na plnenie predmetu zákazky má k dispozícii špecialistov, ktorí garantujú jeho odbornosť tým, že spĺňajú požiadavky na poskytnutie služby. Uchádzač preukáže odbornú kvalifikáciu špecialistov, ktorí budú zodpovední za plnenie predmetu zmluvy. Audítorský tím, v ktorom musia byť minimálne dvaja členovia spĺňajúci nasledovné požiadavky: 1. člen – štatutárny audítor: - minimálne 10 ročnými skúsenosťami s vedením audítorského tímu, z toho 7 rokov s osvedčením o spôsobilosti na výkon štatutárneho auditu (ďalej len „certifikát“). Minimálne 3 zákazky vykonávané tímom pod jeho vedením musia byť o objeme vyššom ako 50 tis.€ bez DPH/subjekt. - požaduje sa platné osvedčenie o spôsobilosti na výkon štatutárneho auditu (ďalej len „certifikát“). Splnenie podmienky uchádzač preukáže osvedčením o spôsobilosti štatutárneho audítora na výkon štatutárneho auditu (certifikát) v zmysle § 3 zákona o štatutárnom audite a profesijným životopisom štatutárneho audítora s uvedením plnenia požiadaviek na prax, (uvedie subjekt/obchodné meno spoločnosti u ktorej preukazuje prax, jej sídlo, predmet zákazky (zmluvy), hodnota a doba trvania praxe na projekte). 2. člen – certifikovaný audítor informačných systémov (CISA – „Certified Information system Auditor“), - požaduje sa certifikát vydávaný Asociáciou ISACA, alebo s ekvivalentným medzinárodne uznávaným certifikátom, - s minimálne 5 ročnou skúsenosťou s výkonom IT podpory štatutárneho auditu; účasť aspoň na 3 zákazkách štatutárneho auditu (ako člen audítorského tímu). Splnenie podmienky uchádzač preukáže profesijným životopisom s uvedením plnenia stanovených požiadaviek VšZP, pričom k jednotlivým prezentovaným zákazkám uvedie za zmluvný subjekt obchodné meno, jeho sídlo, predmet zákazky (zmluvy) a kontaktnú osobu na overenie uvádzaných skutočností. Zároveň predloží kópiu certifikátu za jednotlivých certifikovaných audítorov informačných systémov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Najnižšia cena bez DPH za celý predmet zákazky.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je poskytnutie audítorských služieb - výkon štatutárneho auditu riadnej individuálnej účtovnej závierky subjektu verejného záujmu s poukazom na ustanovenie § 2 ods. 16 písm. f) zákona č. 423/2015 Z. z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o štatutárnom audite“) zostavenej k 31.12.2024, k 31.12.2025 a k 31.12.2026, vyjadrenie názoru audítora k Výročným správam VšZP za roky 2024 až 2025 v zmysle § 20 ods. 3 zákona 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o účtovníctve“) a audítorské uistenie v oblasti individuálneho vykazovania informácii o udržateľnosti v súlade so smernicou EÚ a Rady číslo 2022/2464 o vykazovaní informácií o udržateľnosti podnikov.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.