Vyhlásené obstarávanie

Dodávka zemného plynu


Toto vyhlásené obstarávanie už má uverejnený výsledok. Nájdete ho nižšie v časti výsledky.

Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Okresný súd Levice
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
23 750,00
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
09123000-7
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
14. Jún 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
20. Jún 2024
Dátum otvárania ponúk:
20. Jún 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena s DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Výsledky

Dodávka zemného plynu

Opis obstarávania

Funkcie:

- Predmetom zákazky je dodanie zemného plynu, skoordinovanie a zabezpečenie prepravy a distribúcie plynu, resp. poskytovanie systémových služieb v kvalite garantovanej technickými podmienkami prevádzkovateľa distribučnej sústavy vrátane prevzatia zodpovednosti za odchýlku pre jednotlivé odberné miesta (ďalej aj "OM") objednávateľa od 01.01.2025 do 31.12.2025 vrátane. Tolerancia odberu ± 15 %.

Názov Položky:  1. Dodávka zemného plynu

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Predpokladané zmluvné množstvo spotreby zemného plynu za 12 po sebe nasledujúcich mesiacoch v MWh na odbernom mieste (od 01.01.2025 do 31.12.2025), OM POD SKSPPDIS000310303495, ČOM 4100022738, zaradenie odberu: MO

Presne: 250

Jednotka: MWh

Doplňujúce informácie

1. V tejto časti uvedené osobitné požiadavky na plnenie predmetu zmluvy tvoria súčasť Všeobecných zmluvných podmienok pre EKS (ďalej len "VZP") a Osobitných ustanovení o zákazkách na dodávku elektriny a plynu (ďalej len "OUEP"), ktoré sú uvedené v Obchodných podmienkach elektronického trhoviska (OPET).

2. V prípade rozporu so VZP a OUEP majú tieto osobitné požiadavky na plnenie predmetu zmluvy prednosť pred takými odlišnými ustanoveniami VZP a OUEP ako aj prednosť pred internými predpismi dodávateľa.

3. Predmet zmluvy:

3.1 Predmetom zmluvy je záväzok dodávateľa dodávať zemný plyn do odberného miesta objednávateľa za podmienok dohodnutých v zmluve, VZP a OUEP.

3.2 Dodávateľ sa zaväzuje zabezpečiť pravidelnú dodávku zemného plynu do odberného miesta objednávateľa po celú dobu trvania zmluvy, okrem prípadov prerušenia distribúcie plynu a prípadov vyššej moci.

3.3 Dodávateľ sa zaväzuje zabezpečiť pre objednávateľa prepravu plynu, distribúciu plynu, regulované distribučné služby od príslušného Prevádzkovateľa distribučnej sústavy a Prevádzkovateľa distribučnej siete (ďalej spolu alebo každý jednotlivo aj ako „PDS“), ku ktorej je odberné miesto odberateľa pripojené a ostatné súvisiace služby (Distribučné služby).

3.4 Dodávateľ garantuje okrem pravidelnej dodávky zemného plynu do odberného miesta objednávateľa vrátane distribúcie a prepravy aj prevzatie zodpovednosti za odchýlku zodpovedajúcu technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržania právnych predpisov.

3.5 Dodávateľ sa zaväzuje bez prerušenia dodávať objednávateľovi dohodnuté množstvo zemného plynu v režime prenesenej zodpovednosti za odchýlku spotreby do jeho odberného miesta.

4. Miesto, čas a spôsob plnenia zmluvy:

4.1 Miestom plnenia je špecifikované odberné miesto objednávateľa. Technické údaje a identifikácia odberného miesta objednávateľa (POD kódy) sú uvedené v Technickej špecifikácii.

4.2 Zmluva sa uzatvára na dobu určitú - 12 mesiacov, od 01.01.2025 do 31.12.2025 vrátane.

5. Cena:

5.1 Cena za plnenie je stanovená ako konečná cena, ktorá musí zahŕňať všetky zložky ceny plynu podľa všeobecne záväzných právnych predpisov, najmä cenu za dodávku plynu, vrátane ceny a nákladov za prevzatie zodpovednosti za odchýlku, ceny za distribučné služby (prepravu plynu, distribúciu plynu, systémové služby a ostatné regulované položky), spotrebnú daň, počas celého zmluvného obdobia, vrátane DPH.

5.2 Dodávateľ nie je oprávnený účtovať objednávateľovi akékoľvek ďalšie poplatky súvisiace s dodávkou zemného plynu a poskytovanými distribučnými službami s výnimkou poplatkov súvisiacich s celoštátnymi legislatívnymi zmenami a rozhodnutiami ÚRSO.

5.3 Množstvo odobratého zemného plynu je predpokladané. Tolerančné pásmo odberu je +/- 15 % z predpokladaného zmluvného množstva.

6. Platobné a fakturačné podmienky:

6.1 Úhrada za odobratý zemný plyn sa uskutoční formou bezhotovostného platobného styku. Cena bude uhradená v mene: EUR.

6.2 Faktúra musí obsahovať všetky náležitosti v zmysle príslušných právnych predpisov. Splatnosť faktúr je 14 dní od jej doručenia objednávateľovi. Faktúra musí obsahovať všetky náležitosti v zmysle príslušných právnych predpisov. Faktúry budú zasielané poštou na adresu odberateľa alebo elektronicky na e-mail odberateľa: podatelnaoslv@justice.sk .

6.3 Ak vzniknú pri fakturácii chyby z dôvodu nesprávneho odpočtu, použitím nesprávnych konštánt, použitím nesprávnej sadzby, početnou chybou a pod., majú objednávateľ a dodávateľ nárok na vyrovnanie nesprávne fakturovaných čiastok.

6.4 Objednávateľ bude uhrádzať preddavky na základe platobného kalendára vypracovaného dodávateľom v rovnomernej výške 1/12 stanovenej z predpokladanej platby zákazky za dodávku plynu, počas lehoty plnenia zmluvy.

6.5 Vyúčtovanie spotreby plynu sa bude vykonávať vždy so stavom k 31.12. príslušného kalendárneho roka alebo k dátumu ukončenia zmluvy.

6.6 Ostatné platobné a fakturačné podmienky - v súlade s ustanoveniami OUEP.

7. Povinnosti dodávateľa:

7.1 Dodávateľ je držiteľom povolenia od Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) na podnikanie v energetike podľa zákona č. 251/2012 Z. z. v rozsahu predmetu zákazky, prípadne pôsobí na slovenskom trhu s platnou licenciou na dodávku zemného plynu a dodávateľ môže byť vyzvaný objednávateľom po uzavretí zmluvy k preukázaniu tejto skutočnosti.

7.2 Dodávateľ má PLATNÚ zmluvu na celé obdobie plnenia zákazky uzatvorenú s príslušným prevádzkovateľom distribučnej siete, prípadne rokuje o uzatvorení zmluvy na toto obdobie s prevádzkovateľom distribučnej siete o prístupe do distribučnej siete, o distribúcii zemného plynu a poskytovaní podporných služieb v plynárstve. Dodávateľ môže byť vyzvaný objednávateľom po uzavretí zmluvy k preukázaniu tejto skutočnosti.

7.3 Do 7 dní od uzatvorenia zmluvy na EKS dodávateľ predloží objednávateľovi: Podrobný rozpočet - štruktúru ceny, t. zn. podrobný spôsob výpočtu zmluvnej ceny a podrobnú špecifikáciu všetkých nákladových položiek, podľa ktorých stanovil cenu plnenia vo svojej ponuke. Z predloženého výpočtu musia byť jednoznačné všetky sadzby, ktoré tvoria zmluvnú cenu.

7.4 Porušenie povinností podľa bodu 7.1, 7.2 a 7.3 sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

8. Nový dodávateľ zabezpečí na svoje náklady všetky právne kroky s pôvodným dodávateľom pri odpojení a zapojení špecifikovaného odberného miesta objednávateľa v distribučnej sieti. Zmenu dodávateľa vybavuje nový dodávateľ na základe splnomocnenia. Informácia pre nového dodávateľa: pôvodný dodávateľ je MET Slovakia, a.s. a plnenie zmluvy je do 31.12.2024.

9. Dodávateľ je povinný počas plnenia zmluvného vzťahu zabezpečiť pre odberateľa kontaktnú osobu, s ktorou bude objednávateľ konzultovať otázky týkajúce sa dodávok predmetu zákazky.

10. Nedodržanie ktorejkoľvek požiadavky alebo povinnosti uvedenej v technickej špecifikácii alebo v osobitných požiadavkách na plnenie sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

11. Dodávateľ berie na vedomie, že podľa § 11 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Objednávateľ (ako verejný obstarávateľ) nesmie uzavrieť zmluvu s uchádzačom alebo uchádzačmi, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora a nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora alebo ktorých subdodávatelia alebo subdodávatelia podľa osobitného predpisu, ktorí majú povinnosť zapisovať sa do registra partnerov verejného sektora, nie sú zapísaní v registri partnerov verejného sektora.