Vyhlásené obstarávanie

Dodávka zemného plynu


Toto vyhlásené obstarávanie už má uverejnený výsledok. Nájdete ho nižšie v časti výsledky.

Detaily obstarávania

Zdroj:
EKS
Obstarávateľ:
Šrobárov ústav detskej tuberkulózy a respiračných chorôb, n.o.
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Neuvedené
Odhadovaná suma(Bez DPH):
115 931,15
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
09123000-7
Elektronická aukcia:
Áno
Rámcová dohoda:
Neuvedené
Postup:
Elektronické trhovisko
Dátum vyhlásenia:
2. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
8. Júl 2024
Dátum otvárania ponúk:
8. Júl 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Ďalšie info ku otváraniu ponúk:
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Neuvedené
Elektronické platby:
Neuvedené

Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
  • 100 % Cena bez DPH; výhodnejšia hodnota: Menšia

Výsledky

Dodávka zemného plynu

Opis obstarávania

Funkcie:

- Predmetom zákazky je združená dodávka zemného plynu a zabezpečenie distribúcie, prepravných služieb a súvisiacich systémových služieb  na obdobie 12 mesiacov do odberných miest (objednávateľa) počas celého zmluvného obdobia, vrátane prevzatia zodpovednosti za odchýlku odberateľa a v kvalite zodpovedajúcej technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržania platných právnych predpisov SR, technických podmienok a prevádzkového poriadku prevádzkovateľa distribučnej siete, na základe nižšie uvedených predpokladaných množstvách (vykurovanie, ohrev TÚV, varenie).

- Garancia zabezpečenia plynulej dodávky plynu do uvedených odberných miest počas celej doby platnosti zmluvy.

Názov Položky:  1. Dodávka zemného plynu

Technicke Vlastnosti:

- Technicke Vlastnosti: Celkové predpokladané množstvo spotreby zemného plynu za všetky odberné miesta (OM) pre rok 2025 spolu

Presne: 1 871,40

Jednotka: MWh

- Technicke Vlastnosti: OM č. 1 - číslo OM: 4101458724, POD kód: SKSPPDIS001030040312

Hodnota/Charakteristika: Druh tarify - S9, DMM - 1300 m3/deň

Doplňujúce informácie

Dodávateľ je povinný dodávať plyn do odberných miest (OM) odberateľa, pričom podmienkou pre vznik tejto povinnosti je pripojenie odberného plynového zariadenia do distribučnej siete a pridelenie distribučnej kapacity príslušným prevádzkovateľom distribučnej siete.

Predmetom zmluvy je záväzok dodávateľa dodávať zemný plyn do odberných miest podľa špecifikácie objednávateľa za podmienok dohodnutých v zmluve.

Dodávateľ garantuje okrem pravidelnej dodávky zemného plynu do odberných miest odberateľa, vrátane distribúcie a prepravy aj prevzatie zodpovednosti za odchýlku zodpovedajúcu technickým podmienkam prevádzkovateľa distribučnej siete, za dodržania právnych predpisov (porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok).

Dodávateľ je v zmysle zákona o regulácii v sieťových odvetviach povinný dodržiavať štandardy kvality dodávok zemného plynu.

Dodávateľ sa zaväzuje dodávať plyn formou opakovaných dodávok plynu do OM odberateľa v rozsahu predpokladaného odberu plynu dohodnutého v Zmluve a za podmienok stanovených všeobecne záväznými právnymi predpismi.

Dodávateľ je oprávnený prerušiť alebo obmedziť dodávku plynu: a) v čase, keď je obmedzená alebo prerušená distribúcia plynu do OM, b) po zistení neoprávneného odberu v OM, c) v prípade omeškania odberateľa s úhradou platby za opakovanú dodávku plynu alebo nedoplatku z vyúčtovacej faktúry.

Cena bude stanovená ako celková cena s DPH za dodávku plynu počas zmluvného obdobia, t. j. na 12 mesiacov. Zmena ceny je možná výlučne za podmienok uvedených v platných OPET, platných OUEP a v zmysle platnej legislatívy v oblasti plynárenstva. Cena musí obsahovať všetky náklady, pozostávajúce zo súčtu ceny za služby obchodníka, ceny za služby skladovania, ceny za služby súvisiace s distribúciou, ceny za služby súvisiace s prepravou, spotrebnej dane a poplatkov za odberné miesta.

Dodávateľ nie je oprávnený účtovať Odberateľovi akékoľvek ďalšie poplatky súvisiace s dodávkou zemného plynu a poskytovanými distribučnými službami s výnimkou poplatkov súvisiacich s celoštátnymi legislatívnymi zmenami a rozhodnutiami ÚRSO.

Ponúknutá cena bude predkladaná za celé množstvo odberu.

V zmysle Osobitných ustanovení o zákazkách na dodávku elektriny a plynu (OUEP) je cena za plnenie zákazky stanovená ako celková cena nákladov za dodávku plynu vrátane všetkých s tým súvisiacich distribučných služieb, služieb za prepravu vrátane spotrebnej dane a DPH a to s prihliadnutím na špecifikáciu, alebo zmluvnú špecifikáciu plnenia, t.j. najmä na vyčíslené predpokladané množstvo objemu plynu, dĺžku trvania zmluvného obdobia a zvolenú pásmovú tarifu pre konkrétny druh plnenia.

Distribučné poplatky pre rok 2025 v ponuke určí dodávateľ z aktuálnych cien vo výške určenej URSO pre rok 2024. V prípade zmeny distribučným poplatkov v čase dodávky, Dodávateľ účtuje odberateľovi služby súvisiace s distribúciou plynu podľa platného cenníka služieb distribúcie príslušného PDS, v súlade s platnými cenovými rozhodnutiami ÚRSO.

Dohodnutá cena môže byť zmenená len v prípade vzájomnej dohody zmluvných strán formou písomného dodatku, v prípadoch vyplývajúcich zo zmien všeobecne záväzných právnych predpisov alebo rozhodnutím ÚRSO. DPH, spotrebná daň, prípadne iné aplikované dane si dodávateľ uplatní podľa všeobecne záväzných platných právnych predpisov.

Faktúry budú dodávateľom vystavené a doručené odberateľovi do jeho sídla v elektronickej forme elektronickou poštou - mailom. Faktúry musia obsahovať náležitosti daňového dokladu.

Ak vzniknú pri fakturácii úhrad za dodávky chyby z dôvodu nesprávneho odpočtu, použitím nesprávnej konštanty, použitím nesprávnej sadzby, matematickou chybou a pod., majú odberateľ a dodávateľ nárok na vyrovnanie nesprávne fakturovaných čiastok. Strana na ktorú bola reklamácia smerovaná, oznámi výsledok šetrenia druhej strane v lehote 30 dní odo dňa, kedy jej bola reklamácia doručená.

Zmluvné strany sa dohodli, že v prípade omeškania odberateľa s úhradou faktúr podľa tejto zmluvy môže si dodávateľ nárokovať úrok z omeškania vo výške 0,02 % z dlžnej sumy, a to za každý deň omeškania.

Zmluvné strany sa dohodli na tolerančných odchýlkach v súvislosti s neodobratím, resp. prekročením zmluvného množstva (ZM):

a) 80% spodnej tolerančnej odchýlky od ZM za zmluvné obdobie, čo predstavuje minimálne množstvo zemného plynu v objeme 80% zmluvného množstva, ktoré sa odberateľ zaväzuje odobrať. V prípade, ak odberateľ počas zmluvného obdobia odoberie menej ako touto zmluvou dohodnuté minimálne množstvo zemného plynu, dodávateľ má právo na úhradu odplaty za pripravenosť plniť svoje záväzky z tejto zmluvy, a to vo výške 100 % z dohodnutej ceny za neodobratý objem minimálneho množstva zemného plynu;

b) 120% hornej tolerančnej odchýlky od ZM za zmluvné obdobie, čo predstavuje maximálne množstvo zemného plynu v objeme 120% zmluvného množstva. V prípade, ak odberateľ počas zmluvného obdobia chce odobrať zemného plynu nad úrovňou maximálneho množstva je možné tento objem dodatočne dokúpiť. Takýto odber je potrebné dodávateľovi oznámiť v dostatočnom predstihu - minimálne 1 kalendárny mesiac;

c) v prípade, ak nebude odber nad úrovňou maximálneho množstva dodávateľovi oznámený, bude rozdiel medzi skutočne odobratým množstvom a maximálne dohodnutým množstvom zemného plynu fakturovaný na základe aritmetického priemeru spotových cien za príslušné obdobie navýšený o spotový koeficient k= +3,50 EUR/MWh.

Sankcie za prekročenie denného maximálneho množstva (DMM) môžu byť účtované iba v zmysle platného rozhodnutia Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

Poplatok za prekročenie denného maximálneho množstva (DMM) si dodávateľ môže uplatniť len vtedy, ak si ho uplatní distribučná spoločnosť (podľa aktuálneho prevádzkového poriadku distribučnej spoločnosti) a len v takej istej výške, t. j. bez akýchkoľvek navýšení alebo iných poplatkov.

Zmluvné strany sa dohodli, že veriteľ nemôže postúpiť pohľadávky voči dlžníkovi tretej osobe, podľa §524 a nasl. zák. č.40/1964Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov, bez predchádzajúceho písomného súhlasu dlžníka. Právny úkon, ktorým veriteľ postúpi pohľadávky voči dlžníkovi tretej osobe bez predchádzajúceho súhlasu dlžníka, je podľa §39 Občianskeho zákonníka neplatný. Písomný súhlas dlžníka je oprávnený vydať len jeho štatutárny orgán.

pokračovanie: Veriteľ berie na vedomie, že súhlas dlžníka, ktorý je zdravotníckym zariadením je platný len za podmienky, že bol na takýto úkon udelený predchádzajúci písomný súhlas MZ SR.

Dodávateľ sa zaväzuje: - zabezpečiť distribučné služby do odberných miest odberateľa do výšky ich maximálnej rezervovanej kapacity, - zabezpečiť rezervované kapacity pre všetky odberné miesta odberateľa, - zabezpečiť úpravu dohodnutej rezervovanej kapacity pre odberné miesta odberateľa na žiadosť odberateľa, - zabezpečiť montáž, pripojenie alebo výmenu určeného meradla na odberných miestach odberateľa, zabezpečiť preskúšanie meradiel na žiadosť odberateľa,

Nový dodávateľ zabezpečí na svoje náklady všetky právne kroky s pôvodným dodávateľom pri odpojení a zapojení špecifikovaných OM v distribučnej sieti. Zmenu dodávateľa vybavuje nový dodávateľ na základe splnomocnenia. Splnomocnenie na právne úkony spojené s procesom zmeny dodávateľa zemného plynu, spíšu medzi sebou zmluvné strany, v ktorom odberateľ dáva dodávateľovi plnú moc na tieto úkony.

Nový dodávateľ je povinný vykonať s odbornou starostlivosťou všetky úkony súvisiace so zmenou dodávateľa v zmysle tejto zmluvy, podmienok OPET, Osobitných ustanovení o zákazkách na dodávku elektriny a plynu a príslušných právnych predpisov tak, aby zabezpečil splnenie všetkých povinností dodávateľa plynu a tým vytvoril podmienky pre pravidelnú a plynulú dodávku plynu podľa podmienok tejto zmluvy. Porušenie uvedených povinnosti dodávateľa sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

Dodávateľ je povinný bezodkladne písomne oznámiť odberateľovi všetky skutočnosti súvisiace s plnením povinnosti zabezpečiť dodávku plynu, najmä avšak nielen o uzavretí /neuzavretí zmluvy o prístupe do distribučnej siete a distribúcii plynu, pridelení/nepridelení distribučnej kapacity pre odberné miesta odberateľa a pod.

V prípade, že nastanú objektívne okolnosti nezávislé od vôle dodávateľa, pre ktoré dodávateľ nie je spôsobilý zabezpečiť dodávku plynu podľa podmienok tejto zmluvy, dodávateľ tieto preukáže odberateľovi spolu s písomným oznámením, relevantnými písomnými dokladmi. Porušenie tejto povinnosti sa považuje za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

V prípade, že v dôsledku uzavretia tejto zmluvy dôjde k zmene dodávateľa plynu, je dodávateľ povinný bezodkladne informovať odberateľa o všetkých skutočnostiach súvisiacich s touto zmenou a tieto poskytovať tak, aby odberateľ nebol touto zmenou znevýhodnený alebo inak poškodený.

Dodávateľ predloží  podrobný aktualizovaný rozpočet do 5 pracovných dní od uzavretia zmluvy, a to kontaktnej osobe objednávateľa, ktorého obsahom bude rozčlenenie víťaznej ponuky s uvedením jednotkovej ceny na jednotlivé činnosti (cena za služby distribúcie, prepravy, skladovania, obchodníka) vrátane spotrebnej dane a DPH.

Dodávateľ predloží odberateľovi do 5 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy platné povolenie na podnikanie v energetike s rozsahom podnikania v dodávaní zemného plynu podľa rozhodnutia URSO v znení zákona č. 276/2001 Z.z. o regulácií v sieťových odvetviach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 251/2012 Z.z. o energetike a o zmene niektorých zákonov.

Dodávateľ predloží odberateľovi do 5 pracovných dní od uzatvorenia zmluvy čestné vyhlásenie, že má (bude mať) uzatvorenú zmluvu s prevádzkovateľom distribučnej siete o distribúcii a prístupe do distribučnej sústavy na rok 2025 vo vymedzenom území (regióne), kde má sídlo odberateľ.

V súlade s Osobitnými ustanoveniami o zákazkách na dodávku elektriny a plynu, ktoré tvoria prílohy č. 1 k Všeobecným zmluvným podmienkam, je dodávateľ v prípade plánovaného obmedzenia alebo prerušenia distribúcie plynu povinný oznámiť odberateľovi začiatok obmedzenia, termín skončenia obmedzenia alebo prerušenia distribúcie plynu bezodkladne, t.j. najneskôr prvý deň nasledujúci po oznámení mu tejto skutočnosti príslušným PDS a to písomne alebo v elektronickej podobe na adresu odberateľa.

Táto zmluva sa uzatvára na dobu určitú od 01.01.2025 do 31.12.2025.

Dodávateľ a odberateľ sú oprávnení z dodávateľsko odberateľského vzťahu voči sebe uplatňovať jednotlivé nároky len v rozsahu uvedenom v zmluvných podmienkach uvedených v opisnom formulári EKS, Obchodných podmienok elektronického trhoviska (OPET), Osobitných ustanovení o zákazkách na dodávku elektriny a plynu a ostatných príslušných všeobecne záväzných právnych predpisov. Zmluvné strany sa dohodli, že obchodné podmienky tu uvedené majú prednosť pred obchodnými podmienkami dodávateľa.

Zmluvné strany sa zaväzujú riešiť akékoľvek vzniknuté spory cestou vzájomného konsenzu. Pokiaľ nie je možné vzájomne výhodnou dohodou dospieť k urovnaniu sporu, pre konanie a rozhodovanie o sporných otázkach týkajúcich sa záväzkových právnych vzťahov vyplývajúcich z podmienok tejto zmluvy, zmluvné strany sa zaväzujú riešiť všetky spory v zmysle príslušných platných právnych predpisov Slovenskej republiky na príslušnom súde Slovenskej republiky. Miestna príslušnosť súdu je daná v zmysle zákona č. 160/2015 Z.z. Civilný sporový poriadok v platnom znení.

Pri podstatnom porušení povinností dodávateľa alebo odberateľa má právo druhá (poškodená) strana odstúpiť od tejto zmluvy. Odstúpenie od zmluvy je účinné k poslednému dňu kalendárneho mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bolo odstúpenie od zmluvy doručené druhej strane.

Nezabezpečenie dodávky plynu z dôvodu nečinnosti dodávateľa trvajúcej viac ako 2 kalendárne dni od účinnosti zmluvy sa považuje za podstatné porušenie zmluvy.

Opakované nedodržanie kvality dodávaného plynu v rozsahu medzných hodnôt podľa technických noriem sa považuje za podstatné porušenie zmluvy.

Odberateľ požaduje od dodávateľa elektronickú službu poskytujúcu kontrolu spotreby, grafické a dátové porovnanie spotreby a ďalšie informácie na jednotlivých odberných miestach odberateľa na WEB stránke dodávateľa - dôvod požiadavky: možnosť porovnávania a sledovania spotrieb, a ďalšie informácie o odberných miestach odberateľa.

Nedodržanie ktorejkoľvek podmienky a požiadavky odberateľa (objednávateľa) uvedenej v opisnom formulári sa bude považovať za podstatné porušenie zmluvných podmienok.

Platobné podmienky

Platby za zmluvné plnenie sa budú realizovať bezhotovostným platobným stykom následovne:

Fakturačné obdobie OM č. 2 až č. 5

kalendárny rok - k termínu ukončenia kalendárneho roka, t.j. k 31.12.2025

Zálohové platby za OM č. 2 až č. 5

štvrťročne do výšky 80% z predpokladanej spotreby na OM

Fakturačné obdobie OM č. 1

kalendárny mesiac

Zálohové platby za OM č. 1

bez záloh

Splatnosť faktúry

30 dní odo dňa vystavenia faktúry. Odberateľ bude svoje záväzky uhrádzať ním vystaveným príkazom na úhradu.

Vystavenie faktúry

najneskôr do 15. dňa nasledujúceho mesiaca

Realizácia platby

až po dodaní zemného plynu a služieb s tým súvisiacich vrátane spotrebnej dane a DPH na základe faktúry

Celková cena pozostáva z

ceny za služby obchodníka

Celková cena pozostáva z

ceny za služby skladovania

Celková cena pozostáva z

ceny za služby súvisiace s distribúciou

Celková cena pozostáva z

ceny za služby súvisiace s prepravou

Celková cena pozostáva z

spotrebnej dane, DPH, poplatkov ostatných služieb