Vyhlásené obstarávanie

Potraviny pre ŠJ pre ZŠ s VJM Eötvösova ul. 39, Komárno


Detaily obstarávania

Zdroj:
Obstarávateľ:
Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Eötvösova ul. 39, Komárno Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvü Alapiskola Komárom
Typ obstarávania:
Tovary
EU fondy:
Nie
Odhadovaná suma(Bez DPH):
281 213,81
Mena:
EUR
Hlavný CPV kód:
15000000-8
Elektronická aukcia:
Neuvedené
Rámcová dohoda:
Áno
Postup:
Verejná súťaž
Dátum vyhlásenia:
12. Júl 2024
Lehota na predkladanie ponúk:
12. August 2024
Dátum otvárania ponúk:
12. August 2024
Ponuka musí platiť do:
Dátum neuvedený
Miesto otvárania ponúk:
Sídlo verejného obstarávateľa
Elektronické objednanie:
Áno
Elektronická fakturácia:
Áno
Elektronické platby:
Áno

Časti


Názov:
Časť 1: Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky
Popis:
Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky. Bližšia špecifikácia je uvedená v Príloha SP - Opis predmetu zákazky a v Príloha SP - Časť_1_Maso_a_masove_vyrobky_zadanie.

Názov:
Časť 2: Pečivo a pekárenské výrobky
Popis:
Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky. Bližšia špecifikácia je uvedená v Prílohe SP - Opis predmetu zákazky a v Prílohe SP - Časť_2_Pečivo a pekárenské výrobky.

Názov:
Časť 3: Mrazené potraviny; Mlieko a mliečne výrobky; Základné potraviny
Popis:
Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Mrazené potraviny; Mlieko a mliečne výrobky; Základné potraviny. Bližšia špecifikácia je uvedená v Príloha SP - Opis predmetu zákazky a v Príloha SP - Časť_3_Mrazené potraviny; Mlieko a mliečne výrobky; Základné potraviny_zadanie.

Názov:
Časť 4: Čerstvé ovocie a zelenina
Popis:
Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Čerstvé ovocie a zelenina. Bližšia špecifikácia je uvedená v Príloha SP - Opis predmetu zákazky a v Príloha SP - Časť_4_Čerstvé ovocie a zelenina_zadanie.

Súťažné podmienky

Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 100.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v období bude v hodnote minimálne 50.000,00 EUR bez DPH.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2) 1. Rozhodnutie o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo Rozhodnutie o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR, alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie, od ktorého sa bude dodávať obstarávané mäso. Pokiaľ výrobca nedisponuje vlastným bitúnkom je potrebné dodať Rozhodnutie o schválení prevádzkarne na výrobu mäsových výrobkov vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR spolu s Rozhodnutím o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR od dodávateľa suroviny alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie. 2. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie. Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku, ktorý vyrába potraviny, manipuluje s nimi a umiestňuje ich na trh je povinný dodržiavať požiadavky a postupy uvedené v Potravinovom kódexe Slovenskej republiky a v osobitných predpisoch. 3. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 50.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne 15.000,00 EUR bez DPH

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2. zákona o verejnom obstarávaní: 1. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie, výrobcu, od ktorého sa bude tovar dodávať. 2. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 3. Certifikát ISO 22000 – systém manažérstva bezpečnosti potravín v súlade s požiadavkami ISO 22000 vydaný akreditovaným certifikačným orgánom, alebo rovnocenné osvedčenie vydané príslušnými orgánmi členských štátov Európskeho spoločenstva, alebo iným ekvivalentným dôkazom, rovnocenným opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu, ktorý potvrdzuje, že uchádzač má vo svojej organizácii zavedený systém manažérstva kvality pre činnosť: Výroba pekárenských a cukrárenských výrobkov.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 400.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne: - pre Mrazené potraviny: 15.000,00 EUR bez DPH - pre Mlieko a mliečne výrobky: 30.000,00 EUR bez DPH - pre Základné potraviny: 60.000,00 EUR bez DPH

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

c) Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2): 1. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 2. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie. 3. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie. Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku, ktorý vyrába potraviny, manipuluje s nimi a umiestňuje ich na trh je povinný dodržiavať požiadavky a postupy uvedené v Potravinovom kódexe Slovenskej republiky a v osobitných predpisoch. 4 Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie, výrobcu, od ktorého sa bude tovar dodávať.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Ekonomické a finančné postavenie

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Použitie podmienky účasti:

Neuplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 190,000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne 60.000,00 EUR bez DPH

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Typ podmienky účasti:

Technická a odborná spôsobilosť

Názov podmienky účasti:

Popis podmienky účasti:

Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2): 1. Doklad o evidencii v registri podnikateľov s ovocím a zeleninou vydaný Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie, podľa čl. 10 nariadenia (EÚ) č. 543/2011. 2. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 3. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. 4. Certifikát ISO 22000 – systém manažérstva bezpečnosti potravín v súlade s požiadavkami ISO 22000, vydaný akreditovaným certifikačným orgánom, alebo rovnocenné osvedčenie vydané príslušnými orgánmi členských štátov Európskeho spoločenstva, alebo iným ekvivalentným dôkazom, rovnocenným opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu, ktorý potvrdzuje, že uchádzač má vo svojej organizácii zavedený systém manažérstva kvality pre činnosť: Príjem, triedenie, skladovanie, krájanie a balenie zeleniny.

Použitie podmienky účasti:

Uplatňuje sa


Ponuky vyhodnotené podľa

Kritérium:
Cena
  • Jediným kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia celková cena v EUR s DPH, ktorú musí uchádzač stanoviť a predložiť spôsobom uvedeným v týchto súťažných podkladoch.

Opis obstarávania

Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky. Bližšia špecifikácia je uvedená v Príloha SP - Opis predmetu zákazky a v Príloha SP - Časť_1_Maso_a_masove_vyrobky_zadanie.

Doplňujúce informácie

Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.