Typ podmienky účasti:
Ekonomické a finančné postavenie
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Použitie podmienky účasti:
Neuplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 100.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v období bude v hodnote minimálne 50.000,00 EUR bez DPH.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. j) zákona o verejnom obstarávaní uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2) 1. Rozhodnutie o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo Rozhodnutie o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR, alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie, od ktorého sa bude dodávať obstarávané mäso. Pokiaľ výrobca nedisponuje vlastným bitúnkom je potrebné dodať Rozhodnutie o schválení prevádzkarne na výrobu mäsových výrobkov vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR spolu s Rozhodnutím o schválení prevádzkarne ako bitúnok vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR od dodávateľa suroviny alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie. 2. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie. Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku, ktorý vyrába potraviny, manipuluje s nimi a umiestňuje ich na trh je povinný dodržiavať požiadavky a postupy uvedené v Potravinovom kódexe Slovenskej republiky a v osobitných predpisoch. 3. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Ekonomické a finančné postavenie
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Použitie podmienky účasti:
Neuplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 50.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne 15.000,00 EUR bez DPH
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2. zákona o verejnom obstarávaní: 1. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie, výrobcu, od ktorého sa bude tovar dodávať. 2. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 3. Certifikát ISO 22000 – systém manažérstva bezpečnosti potravín v súlade s požiadavkami ISO 22000 vydaný akreditovaným certifikačným orgánom, alebo rovnocenné osvedčenie vydané príslušnými orgánmi členských štátov Európskeho spoločenstva, alebo iným ekvivalentným dôkazom, rovnocenným opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu, ktorý potvrdzuje, že uchádzač má vo svojej organizácii zavedený systém manažérstva kvality pre činnosť: Výroba pekárenských a cukrárenských výrobkov.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Ekonomické a finančné postavenie
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Použitie podmienky účasti:
Neuplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 400.000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne: - pre Mrazené potraviny: 15.000,00 EUR bez DPH - pre Mlieko a mliečne výrobky: 30.000,00 EUR bez DPH - pre Základné potraviny: 60.000,00 EUR bez DPH
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
c) Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2): 1. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 2. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie. 3. Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie. Prevádzkovateľ potravinárskeho podniku, ktorý vyrába potraviny, manipuluje s nimi a umiestňuje ich na trh je povinný dodržiavať požiadavky a postupy uvedené v Potravinovom kódexe Slovenskej republiky a v osobitných predpisoch. 4 Rozhodnutie o schválení prevádzky vydané Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štátne Európskej únie, výrobcu, od ktorého sa bude tovar dodávať.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Ekonomické a finančné postavenie
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Použitie podmienky účasti:
Neuplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. a) uchádzač musí preukázať, že za predchádzajúce 3 roky realizoval zákazky, ktorých predmet bol rovnakého alebo podobného charakteru ako je predmet tejto zákazky, pričom kumulatívne všetky zákazky musia byť v hodnote aspoň 190,000,00 EUR bez DPH alebo ekvivalent tejto hodnoty v inej mene (pri prepočte meny použite aktuálny kurz ECB v posledný deň príslušnom kalendárnom roku, v ktorom sa referencia zrealizovala), pričom aspoň jedna zákazka z preukazovaných zákaziek v rozhodnom období bude v hodnote minimálne 60.000,00 EUR bez DPH
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. j) uchádzač musí preukázať že disponuje a/alebo bude disponovať nevyhnutne potrebným strojovým vybavením v nasledovnom minimálnom rozsahu: • 3 ks dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. Vozidlo musí byť izotermicky a strojovo chladené a hygienicky spôsobilé na prepravu potravín a surovín živočíšneho a rastlinného pôvodu.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Typ podmienky účasti:
Technická a odborná spôsobilosť
Názov podmienky účasti:
Popis podmienky účasti:
Podľa § 34 ods. 1 písm. m) bod 2): 1. Doklad o evidencii v registri podnikateľov s ovocím a zeleninou vydaný Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR alebo ekvivalentné rozhodnutie vydané príslušným orgánom štátnej správy v členskom štáte Európskej únie, podľa čl. 10 nariadenia (EÚ) č. 543/2011. 2. Doklad o správnej výrobnej praxi, správnej hygienickej praxi: HACCP Systém analýzy rizika a stanovenia kritických kontrolných bodov vo výrobe. Zo zákona o potravinách č. 152/1995 a jeho neskorších noviel, ako aj Potravinového kódexu SR vyplýva povinnosť pre všetkých výrobcov a osoby, ktoré manipulujú alebo uvádzajú potraviny do obehu, vypracovať a zaviesť do praxe Správnu výrobnú prax a systém zabezpečenia kontroly potravín HACCP. Cieľom je zabezpečiť optimalizáciu výroby potravín, pochutín a nápojov, uspokojenie výživových potrieb ľudského organizmu a minimalizáciu zdravotných rizík. 3. Úradný záznam Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy SR o hygienickej spôsobilosti dopravného prostriedku na prepravu potravín a surovín v zmysle potravinového kódexu SR. V prípade, ak sa dodávka tovaru bude vykonávať na základe zmluvného vzťahu s dopravcom, uchádzač predloží uzavretú zmluvu s dopravcom a potvrdenie hygienickej spôsobilosti na motorové vozidlá, ktoré sú spôsobilé na prepravu predmetu zákazky. Z predložených potvrdení musí byť zrejmé, že prevádzka uchádzača spĺňa všetky príslušné hygienické požiadavky podľa osobitných predpisov na skladovanie, manipuláciu a dopravu potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu a ich uvádzanie na trh v Slovenskej republike, resp. uvádzanie na trh a vývoz do členských štátov Európskej únie. Verejný obstarávateľ uzná ako rovnocenné osvedčenia aj osvedčenia vydané príslušnými orgánmi členských štátov. 4. Certifikát ISO 22000 – systém manažérstva bezpečnosti potravín v súlade s požiadavkami ISO 22000, vydaný akreditovaným certifikačným orgánom, alebo rovnocenné osvedčenie vydané príslušnými orgánmi členských štátov Európskeho spoločenstva, alebo iným ekvivalentným dôkazom, rovnocenným opatreniam na zabezpečenie kvality podľa požiadaviek na vystavenie príslušného certifikátu, ktorý potvrdzuje, že uchádzač má vo svojej organizácii zavedený systém manažérstva kvality pre činnosť: Príjem, triedenie, skladovanie, krájanie a balenie zeleniny.
Použitie podmienky účasti:
Uplatňuje sa
Predmetom zákazky je dodávka tovaru: Čerstvé kuchynsky opracované mäso a mäsové výrobky. Bližšia špecifikácia je uvedená v Príloha SP - Opis predmetu zákazky a v Príloha SP - Časť_1_Maso_a_masove_vyrobky_zadanie.
Vo vestníku neboli nájdené doplňujúce informácie.